Vištienos ir mocarelos kepsneliai
Prikelkime antram gyvenimui senus gerus vištienos kepsnelius! Aha, tuos pačius, nuo senų laikų kepamus su majonezu ir krakmolu, tik šįkart – trupučiuką kitaip.
Dar skanesni, dar sultingesni, su dar daugiau daržovių ir žalumynų, o tas išsilydęs mocarelos sūris… Valgydama nesilioviau kartoti „kaip skanu, kaip skanu!”, nes taip ir buvo. Tikrai kepsiu dar daug kartų – kepkite ir jūs!
Kepsneliai tokie sultingi, kad man prie jų nesinorėjo visiškai jokio padažo. Valgiau su aštrokais mažais konservuotais agurkėliais, bet kaip garnyras tiktų bet kokios mėgstamos daržovės.
Ką dabar gaminame:
viskasvalentino dienaivalgome sveikiau!karšti patiekalaisriubosužkandžiaipyragai, kepiniaisalotos, mišrainėsTandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosKaramelinis tiramisu su juodaisiais serbentaisSotus vištienos, ryžių ir daržovių apkepasCitrininis tiramisu - gaivus ir be galo skanusSluoksniuotas maskarponės desertas su braškėmis ir šokoladuVištiena švelniame citrinų ir bazilikų padažeŠviežių kopūstų sriuba su pupelėmisVirti varškėtukai su šoninės ir grietinėlės padažuKaršti crostini su krevetėmis ir sūriuItališka pupelių ir pomidorų sriuba
Lipnūs vištienos šlaunelių kepsniai
Lipnūs, karamelizuoti, sultingi ir neįtikėtinai greitai paruošiami vištienos kepsneliai – kas gali būti geriau! Pagrindinis produktas, kuriuo turėsite pasirūpinti iš anksto, tai vištienos šlaunelių mėsa (be odos ir be kaulo), nes kitus ingridientus, tikriausiai jau turėsite namuose. Šis patiekalas reikalauja tiek nedaug pastangų ar meistriškumo, kad paragavę maloniai nustebinsite ir save, ir savo svečius. Dar keli šio recepto privalumai: jokio marinavimo, jokios aptaškytos kaitlentės, tiesiog, apšlakstome mėsą padažu, šauname į orkaitę ir mažiau nei po pusvalandžio mėgaujamės nuostabiu kepsniu ir klausomės jūros komplimentų.
Recepto šaltinis – www.recipetineats.com

Pastabos:
- Šis padažas be galo lankstus ir turi daugybę galimų pakaitalų:
- Kečupas - galite pakeisti paprastu pomidorų padažu ar BBQ padažu.
- Rudas cukrus - keiskite baltu cukrumi arba dviem šaukštais medaus.
- Obuolių sidro actas - keiskite balto vyno actu arba ryžių actu.
- Papildomi priedai - jeigu norite aštriau, galite įpilti šlakelį mėgstamo aštraus padažo arba įberti kajeno pipirų. Nebijokite eksperementuoti su prieskoniais, galite įberti džiovintų žolelių (raudonėlis, čiobrelis, žolelių mišinys) arba malto kumino su kalendra.
Foliją skardai iškloti naudojame, tam kad nereikėtų ilgai ir nuobodžiai jos šveisti, nes karamelizuodamasis padažas labai stipriai prikepa ir jokiu būdu nekeičiame jos kepimo popieriumi, nes kepant grilio funkcija jis gali užsidegti.
Padažą pilame tik ant kepsnių viršaus, apatinė dalis visus skonius įgaus antrame kepimo etape, kol karamelizuosis.

Vištienos file kepsniukai
Kiaušinius išplakite su prieskoniais ir druska. Tada įplakinį įmaišykite majonezo.
Vištieną lengvai išmuškite, apvoliokite majonezo -kiaušinių mišinyje, tada - miltuose ir kepkite įkaitintame aliejuje, kol kepsniukai gražiai parus.
AUTORIUS: LaimaSkaityti komentarusSpausdintiDalintis šiuo receptuIšbandykite!Pati geriausia koldūnų tešla - nelimpanti ir lengvai kočiojamaSkanieji balandėliai pagal NeringąSpagečiai CarbonaraSotus kiaulienos plovasKomentarai (1)AtsakytiNuotrauka pasirinkta sėkmingai!Tik JPG, PNG arba JPEG formatai yra leistini!Virginija2018-03-22 16:22Pasakiškai skaniai gavosi,gal todėl,kad aš toje masėje užmerkus palaikiau apie 30 min. Ir labai minkštai gavosi ;) ATSAKYTI
Romantiški užkandžiai Valentino dienai - 29 nesudėtingos, bet įspūdingos idėjosReceptai Valentino dienai - 34 gardžios idėjos nuo vakarienių iki desertųKam pirkti, jei gali pasigaminti? 37 idėjos nuo sūrio iki vytintos mėsos!Desertai Valentino dienai pasaldinti - 38 receptai nuo greitukų iki prancūziškos konditerijos pažibųReceptai su brokoliais - 38 skanios idėjos!