pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kalakutienos kotletai beata - skanių ir sveikų patiekalų mėgėjams

Labas, Aš esu Beata.

Labas, aš esu Beata ir aš labai myliu gyvenimą. Myliu tai, ką darau kasdien: kalbu apie maistą ir pozityvų gyvenimą. Esu jau dešimties kulinarinių knygų autorė, TV laidų vedėja ir tiesiog džiaugsmingo gyvenimo transliuotoja. Esu baigusi žurnalistikos ir kulinarijos mokslus, bet toliau kasdien mokausi naujų dalykų ir, svarbiausia, kaip būti geru žmogum sau ir pasauliui. Mano blogas yra mano pamatas, aš čia pradėjau mokytis rašyti apie maistą. Man svarbu mano ir jūsų geras gyvenimas, maistas, namai, gera savijauta, draugystė, šeima ir nauji atradimai.

Varškės ir sėklų duona

Belickų šeimos tortas „Medutis"

Pupelių sriuba su kopūstais

Moliūgų pyragas su medaus kremu

Jautienos kukuliai su rikota daržovių padaže

Latviškas mielinės tešlos obuolių pyragas

Kalakutienos maltinukai su gaiviomis salotomis

Orkaitę įkaitiname iki 190 °C. Skardą išklojame kepimo popieriumi. Smulkiai supjaustome svogūnus. Į dubenį sukrečiame maltą mėsą, svogūnus, prieskonius ir gerai išminkome.

Formuojame stalo teniso kamuoliuko dydžio rutuliukus ir rikiuojame skardoje maždaug 3 cm atstumu vienas nuo kito. Kepame apie 25 minutes (laikas priklausys nuo maltinukų dydžio). Kol mėsa kepa, nuskutame morkas. Morkas, cukiniją ar agurką sutarkuojame šiaudeliais.

Dubenėlyje sumaišome medų, citrinų sultis, aliejų, įberiame druskos ir pipirų. Paragaujame, ar nesinori sūriau, rūgščiau ar saldžiau. Padažą supilame ant daržovių ir sumaišome – tegul daržovės pasimarinuoja, kol baigs kepti maltinukai. Prieš patiekdami salotas sumaišome su smulkintomis žolelėmis arba jų užberiame ant viršaus. Patiekiame su kitais mėgstamais žaliais salotų lapais.

Reklama41011IngredientaiBeata Nicholson

Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!

Reklama41003KomentaraiRenata parašė:Sveiki, krepšelyje svarbiausio ingridiento-kalakutienos-nėra.Inga parašė:Aš dar įdėjau česnako ir įtarkavau morką- gavosi labai skaniai- mano pusantrų metų pipirui patiko:)Gala parašė:Labai skanu ir maltiniai, ir salotos.Saul parašė:kodel nerasote, kad dar apkepintus patroskinti puode reiketu. Negi pusiau zalius valgysite…?
Rašyti komentarą

Ingridientai

Dideliame dubenyje sumaišykite maltą kalakutą, džiūvėsėlius, parmezano sūrį, česnaką, išplaktą kiaušinį, petražoles, druską ir juoduosius pipirus. Maišykite, kol gerai susimaišys.
Iš mišinio rankomis suformuokite mažus, maždaug 2 cm skersmens kotletus.
Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Sudėkite kotletus ir kepkite 10-12 minučių arba kol apskrus iš visų pusių.
Pomidorų padažą užpilkite ant kotletų ir užvirinkite. Uždenkite ir kepkite dar 10–15 minučių arba kol kotletai iškeps ir padažas sutirštės.

(3 kukuliai ):

kcal: 381
Baltymai: 29 g
Riebalai: 21 g
Angliavandeniai: 18g
Skaidulos: 3g
Cukrus: 9g

Kiti populiarūs mėsos kotletukų receptai

Mažo kaloringumo mėsos kotletukaii su daržovėmis
Kotletukai be mėsos
Mažo kaloringumo mėsos kotletukaii su daržovėmis

Šiame recepte yra mažai angliavandenių ir daug baltymų, todėl tai puikus pasirinkimas tiems, kurie laikosi mažai angliavandenių turinčios arba ketogeninės dietos.

Paruošimo laikas: 20 minučių
Kepimo laikas: 20 minučių
Bendras laikas: 40 minutės
Porcijos: 20

Ingridientai:

Instrukcijos:

Įkaitinkite orkaitę iki 200°C.

Dideliame dubenyje sumaišykite maltą kalakutą, cukiniją, morką, svogūną, džiūvėsėlius, česnaką, kiaušinį, petražoles, druską ir pipirus. Gerai išmaišykite, kol viskas tolygiai susimaišys.

Rankomis iš mišinio suformuokite golfo kamuoliuko dydžio kotletus. Iš šio recepto turėtumėte gauti apie 20 kukulių.

Įkaitinkite alyvuogių aliejų didelėje orkaitėje tinkamoje keptuvėje ant vidutinės ugnies. Sudėkite kotletus ir kepkite, kol apskrus iš visų pusių, maždaug 3–4 minutes iš kiekvienos pusės.

Keptuvę perkelkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 12-15 minučių arba kol kotletai iškeps ir nebebus rausvi viduryje.

Patiekite mėsos kukulius karštus su mėgstamu garnyru.

Informacija apie maistingumą (vienai porcijai 4 kukuliukai):

Kalorijos: 235 kcal
Baltymai: 24 g
Riebalai: 13g
Angliavandeniai: 6 g

Kotletukai be mėsos

Jei ieškote veganiškų kotletukų, atėjote ten, kur reikia! Šie kukuliai baltymų ir maistinių medžiagų šaltinis. Tai sveikas, subalansuotas maistas, puikiai tinkantis visai šeimai, nesvarbu, ar esate veganas, ar ne. Taigi pradėkime!

Paruošimo laikas: 10 minučių
Virimo laikas: 20 minučių
Bendras laikas: 30 minučių
Porcijos: 12

Ingridientai:

Instrukcijos:

Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
Virtuviniu kombainu susmulkinkite avinžirnius, kol jie bus smulkiai pjaustyti.
Dideliame dubenyje sumaišykite avinžirnius, džiūvėsėlius, parmezano sūrį, česnaką, petražoles, kiaušinį, druską ir pipirus.
Gerai išmaišykite rankomis arba mediniu šaukštu.
Iš mišinio suformuokite golfo kamuoliuko dydžio kotletus.
Didelėje keptuvėje ant vidutinės-stiprios ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų.
Sudėkite kotletus ir kepkite 5-6 minutes, retkarčiais apversdami, kol apskrus iš visų pusių.
Perkelkite kotletus į kepimo formą ir kepkite 15-20 minučių arba kol iškeps.
Patiekite su pomidorų padažu.

Širšių lizdas


Superiniai kotlečiukai! Negana to, kad labai skanūs, tai dar ir greitai pagaminami nesiterliojant rankų! Juos galima valgyti ir tiesiog iškeptus, ir patroškintus, kaip kad aš padariau. Labai purūs, minkštučiai, švelnaus skonio. Maniškis valgydamas per pietus pasakė: "Nežinau, ko čia pridėjai, bet labai skanu!" Grįžęs vakare irgi nepamiršo pagirti, kad kotletai per pietus buvo nuostabūs. O mažasis kaip kirto! Žodžiu - labai labai! Rekomenduoju! Aš juos kepsiu tikrai dažnai.

Troškinimui:
1 svogūno
1 morkos
1 VŠ miltų
pieno
sultinio kubelis, ar druskos ir prieskonių pagardinimui
tiktų ir pora pievagrybių


Paruošimas:

  1. Svogūną susmulkiname ir pakepiname su šlakeliu aliejaus, kol pasidarys skaidrus.
  2. Kiaušinius išplakame su majonezu, krakmolu ir visais prieskoniais bei kapotais žalumynais.
  3. Šaukšto pagalba faršą sumaišome su atvėsusiais svogūnais ir ankstesniame punkte gautu plakiniu.
  4. Dedame masę po šauktštą į keptuvę su gerai įkaitintu aliejumi ir kepame iš abiejų pusių, kol gražiai paruduos.
  5. Pakepiname smulkintą troškinimui skirtą svogūną, ir burokine tarka tarkuotą morką. Kepiname kol morka suminkštės.
  6. Beriame šaukštą miltų, pakepiname.
  7. Pabaigoje įpilame pieno, beriame druskytę, prieskonius, dedamesultinio kubelį, pakaitiname, kol padažas sutirštės, vis pamaišant.
  8. Sudedame kotletus ir pora minučių patroškiname uždengus dangčiu.
Reikalingi ingredientai:

Kalakutienos filė

500 gramų

Kiaušinis

2 vnt

Svogūnas

1 vnt

Česnakai

Žalumynai, druska, pipirai

pagal skonį

Grietine arba majonezas

3 šaukštai

Miltai

3 šaukštai

Aliejus

pagal poreikį

Reklama

Gaminimo eiga

1. Kalakutienos filė nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite mažais kubeliais.

2. Suberkite susmulkintą svogūną ir česnaką.

Reklama

3. Atskirame dubenyje išplakite kiaušinius.

4. Sudėkite miltus ir majonezą (arba grietinę), gerai išmaišykite, kad nesusidarytų gumuliukų.

Reklama

5. Rezultatas yra tokia tešla.

6. Sudėkite į smulkinta kalakutieną. Pagal skonį įberkite druskos, pipirų ir kapotų žolelių.

Reklama

7. Viską išmaišykite iki vientisos masės.