pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kaip Kepti Vištieną Keptuvėje - Žingsnis po Žingsnio Gidas

Gruziniškas chačapuris lietuviškai

Pilame kefyrą ir šaukštu įmaišome jį į tešlą. Tada jau imamės tešlos rankomis. Išminkyta tešla turi būti kietoka, bet elastinga. Jei jums atrodo, kad ji labai kieta ir net lūžta minkoma, įpilkite dar šiek tiek kefyro. Taip taip, kiaušinių joje NĖRA. Palikite tešlą pailsėti ir išbrinkti 30-40 minučių.

Ruošiame įdarą:

Kol tešla ilsisi stambia tarka sutarkuokime sūrius.

Įmuškime kiaušinį, berkime smulkintas petražoles ir išmaišykime. Įdaras paruoštas.

Formuojame chačapurį:

Imame tešlą ir padaliname ją į 4 dalis.

Iš kiekvienos dalies sufomuojame rutulį, dedame jį ant lengvai miltuoto paviršiaus ir kelis kartus pakočiojame kočėlu. Tešlos lakštas turėtų būti apie 3-4 mm storio.

Šaukštu semiame įdaro ir dedame jį į iškočioto apskritimo centrą. Nelygu kokį šaukštą naudosite – gali reikėti ir dviejų. Daugiau įdaro skaniau, bet turi likti apie 2 cm laisvo tešlos krašto.

Reklama41011

Surinkite tešlos kraštus į vidurį, lyg formuodamos krepšelį ir tą kaspinėlį paspauskite, kraštai turi sulipti.

Dabar iš tokio krepšelio vėl turite padaryti blyną – paplokite pirštais iš viršaus. O tada atsargiai pakočiokite kočėlu. Turite gauti apie 7-10 mm storio apvalų paplotėlį.Viršų lengvai pabadykite šakute.

Gerai įkaitinkite keptuvę. Aliejaus pilti nereikia, nebent šiek tiek ją patepti. Į karštą keptuvę klokite chačapurį ir apkepkite po kelias minutes iš abiejų pusių.

Iškepusį chačapurį dėkite į lekštę ir patepktite sviestu. Kitus iškeptus tiesiog rikiuokite ant viršaus.

IngredientaiAlternatyva

Chačapurio tešlai užminkyti galite naudoti ne tik kefyrą, bet ir jogurtą, rūgpienį. Gruzinai kepa chačapurį iš kvietinių miltų, šiame recepte sodrumo tešlai suteikia pilno grūdo miltai. Bet jei jų neturite – naudokite 300 g kvietinių.

Gruzinai chačapuriui naudoja populiariausią šalyje sūrį imeruli. Tokio mūsuose nėra. Jis šiek tiek primena feta, bet yra stabilesnės konstrukcijos, kietesnis. Tad čia, Lietuvoje, galime improvizuoti ir dėti vidun mėgstamiausią sūrį. Svarbu prisiminti, kad patiekale mažai druskos – sūrumą suteikia sūris (nuo žodžio sūrūs turbūt). Tad jei renkatės švelnesį – įdarą lengvai pasūdykite. O aš įdarui naudoju trijų sūrių mišinį, kurie išsilydę sukuria labai gerą skonio balansą.

Tada jis įmaišo aromatinį alyvuogių aliejų ir vieną šaukštą šviežiai spaustų citrinų sulčių. Ir kruopščiai ištrina vištieną iš vidaus ir išorės gautu mišiniu. Vištieną reikia kepti valandą 180 laipsnių temperatūroje. Vištiena bus dar skanesnė, jei prieš kepant vieną valandą pamarinuosite ją šaldytuve. Tai padarys paukštieną sultingesne ir švelnesne.

Kuris vištienos kepimo būdas jums patiko labiausiai? Išbandykite jį nedelsiant ir nustebinkite šeimą. Skanaus!

Kaip kepti vistiena keptuveje

Tandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosAtsiųsk savo receptąPatiekalo tipasValentino dienaiValgome sveikiau!ApkepaiBlynai, vafliaiDesertaiGėrimaiGėrimai su alkoholiuKaršti patiekalaiKonservuoti patiekalaiKošės, tyrėsKremai ir padažaiPicosPyragai, kepiniaiSalotos, mišrainėsGarnyraiSriubosSumuštiniaiTroškiniaiUžkandžiaiPagr. ingredientasAvienaBulvėsDaržovėsGrybaiJautienaKiaulienaKiaušiniai ir pieno produktaiMiltai ir kruoposSojaVeršienaVaisiai ir uogosŽvėrienaPaukštienaMakaronaiŠokoladasŽuvis ir jūros gėrybėsRiešutaiProgaUžgavėnių idėjosMamos dienos skanėstaiTėvelių dienaiVelykiniai patiekalaiValentino dienaiKalėdų patiekalaiKūčių patiekalaiGimtadienio patiekalaiJoninių skanėstaiHelovinasNaujiesiems MetamsVestuviniai patiekalaiPyragų dienaPasaulio virtuvėAirijos virtuvėAmerikos virtuvėAnglijos virtuvėArgentinos virtuvėArmėnijos virtuvėAustrijos virtuvėBaltarusijos virtuvėBrazilijos virtuvėBulgariška virtuvėDanijos virtuvėGraikijos virtuvėGruzijos virtuvėIndijos virtuvėIspanijos virtuvėItalijos virtuvėJaponijos virtuvėKinijos virtuvėKorėjiečių virtuvėLenkijos virtuvėLietuvos virtuvėMaroko virtuvėMeksikos virtuvėNorvegiška virtuvėOlandijos virtuvėPrancūzijos virtuvėRusijos virtuvėŠvedijos virtuvėŠveicarijos virtuvėSlovakijos virtuvėSuomių virtuvėTailando virtuvėTibeto virtuvėTotorių virtuvėTurkijos virtuvėUkrainos virtuvėVengrijos virtuvėVokietijos virtuvėLatvijos virtuvėČekų virtuvėPagal paiešką: “vistiena keptuveje receptai” rasta receptų 1000Citrininė vištiena keptuvėje - lengva pagaminti ir labai skanu!Greita vištiena keptuvėje su medaus ir garstyčių padažu

Kepta višta orkaitėje - kaip ją iškepti pačią skaniausią? Dalinamės patarimais ir receptais

Kepta višta yra puikus pasirinkimas tiek šventiniam stalui, tiek ir kasdienai. Gardžią, sultingą ir su traškia odele vištą iškepti tikrai nesunku, galima naudoti įvairius prieskonius, paukštį įdaryti skirtingais įdarais, pasirinkti vis kitus kepimo būdus. Dalinamės patarimais ir mūsų mėgstamiausiais receptais.

Vištos pasirinkimas, marinavimas ir kepimo būdai

1. Vištos pasirinkimas
Pagal veislę. Egzistuoja labai daug vištų veislių, tačiau jas visas galima suskirstyti į mėsinius viščiukus (auginami dėl mėsos, geriausiai žinomi yra broileriai), dėsliąsias vištas arba dedekles (auginamos, visų pirma, dėl kaušinių) ir pusiau mėsines vištas dedekles (auginamos ir dėl mėsos, ir dėl kiaušinių. Paprastai pjaunamos po vieno kiaušinių dėjimo ciklo). Visos šios vištos yra valgomos ir skanios, tačiau jos pasižymi skirtingomis savybėmis.

Lengviausiai, greičiausiai paruošiami, kepimui ypač tinkami ir daugeliui priimtiniausio skonio yra mėsiniai viščiukai broileriai. Jų krūtinės ir kojų raumenys yra didesni, oda minkštesnė, mėsa yra sultinga, joje mažiau riebalų. Broilerių tikrai rasite kiekvienoje parduotuvėje, turguje. Paprastai jie auginami iki 2-3 kg svorio.

Dėsliųjų ir pusiau mėsinių vištų dedeklių mėsa yra ryškesnio skonio ir aromato (vieniems tai pliusas, o kiti to nemėgsta), kietesnė, jos turi daugiau riebalų. Jas reikėtų ruošti ilgiau, kad riebalai sutirptų ir sudrėkintų mėsą, atsiskleistų būdingas skonis. Šios vištos ypač tinka sultiniams, sriuboms, troškiniams, tačiau jas taip pat galite kepti orkaitėje. Tokių vištų rasite turguje, kaimuose, specializuotuose ūkiuose. Po kiaušinių dėjimo ciklo skerdžiamos vištos yra kiek lengvesnės arba sveria panašiai, kiek broileriai, t.y. apie 2-2,5 kg.

Pagal šviežumą ir kokybę. Visiškai nesvarbu, kokį paukštį pirksite, svarbu, kad jis būtų kuo šviežesnis ir kokybiškesnis. Paukščio spalva priklauso nuo jo veislės, amžiaus, laikymo sąlygų ir pašarų, tačiau kokybiška ir šviežia vištiena turėtų būti tolygios, rausvos ar vos gelsvos spalvos. Odelė turėtų būti standi, šviesi arba vos gelsva, beveik nepermatoma. Įspaudus mėsą pirštu, ji turėtų netrukus, „prie akių“, atgauti prieš tai buvusią formą. Vištų kvapas yra ryškesnis, gali būti vos aitrus, o viščiukų broilerių - gerokai švelnesnis, gaivesnis.

Kaip kepti vistiena keptuveje

Sultingi orkaitėje kepti vištienos suktinukai su kumpio ir sūrio įdaruVištienos file "Skarelės" su bulvių kroketaisVištienos file su moliūgu ir aitriosiomis paprikomisKepti vištienos gabaliukaiVištienos file kepsniukaiKepti vištų sparneliaiGreitas vištienos troškinys su daržovėmisSkanučiai vištienos kepsneliai su moliūguApkepta vištienos krūtinėlėTraški vištiena su medaus padažuVištienos suktinukai su sūriu ir špinataisVištienos krūtinėlės, ryžių ir pomidorų troškinys