Mėsos kukuliai padaže
Norėdami paįvairinti kiekvienos dienos meniu, noriu pasiūlyti įdomų ir labai paprastą receptą. Švelnūs, sultingi kukuliai puikiai tiks prie bet kokio garnyro. Ir jie nuostabūs su padažu. Šis variantas, kaip gaminti kukulius padaže, yra ne tik paprastas, bet ir neįtikėtinai sėkmingas. Mėsos ir kreminio grybų padažo derinys visada yra puiki idėja. Patiekalas puikiai tiks pietums ar vakarienei visai šeimai. Be to, visada galite eksperimentuoti su padažu, įdėdami, pavyzdžiui, įdomių prieskonių. Tikrai rekomenduoju perskaityti receptą.
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus: # Mėsa / # Pieno produktai
Reklama
Mėsos kukuliai aštriame pomidorų padaže
Ruošiame kukulius: dideliame dubenyje sumaišome visus kukulių ingredientus, prieskoninių žolelių lapelius smulkiai sukapojame ir įmaišome į mėsą. Suformuojame norimo dydžio kukulius ir juos apkepame gerai įkaitintoje keptuvėje ant šlakelio alyvuogių aliejaus. Nebūtina mėsą iki galo iškepti, svarbu, kad kukuliai gražiai apskrustų.
Reklama41011Per tą laiką pasiruošiame kuskusą. 1 sultinio kubelį užpilame 500 ml verdančio vandens. Į dubenį beriame kuskuso kruopas, žiupsnį druskos, griežinėliais pjaustytą citriną ir viską užpilame dar karštu (beveik verdančiu) sultiniu. Pridengiame dubenį dangčiu ar lėkšte ir leidžiame kruopoms brinkti apie 5 minutes. Po to šakute gerai išpurename kuskusą, sudedame kapotus mėtų lapelius.
Į lėkštes dedame po šaukštą kuskusko, ant jo dosniai krauname pomidorų padažo, ant viršaus dėliojame kukulius. Galima patiekti su natūraliu jogurtu šalia, kad padėtų suvaldyti padažo ‘karštį’.
IngredientaiPatarimasKuskusas visada bus skanesnis jei kruopas brinkinsite ne vandenyje, o ekologiškame „Maggi“ sultinyje. Nebereikės papildomai pridėti nei druskos, nei aliejaus šlakelio.
Beata NicholsonČia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Reklama41003Rašyti komentarą

Kukulių paruošimas
- Pirmiausia apviriau ryžius( neperviriau, nes dar troškinosi orkaitėje), atvėsinau.
- Tada svogūną ganėtinai smulkiai supjausčiau, morkas sutarkavau per burokinę tarką ir kartu pakepinau keptuvėje įpylusi šlakelį alyvuogių aliejaus, atvėsinau.
- Į maltą mėsą subėriau atvėsusius ryžius, kepintas morkas su svogūnais, įdėjau majonezo, česnako granulių, cukraus, Vegetos, pagardinau druska, bei maltais juodaisiais pipirais ir gerai išmaišiau.
- Suformavau nedidelius kukulius ir sudėjau juos į kepimo indą.
- Padažo paruošimas. Pomidorų padažą sumaišiau su grietine, majonezu bei miltais, po truputį maišydama supyliau vandenį bei viską gerai išmaišiau. Subėriau prieskonius, smulkintus krapus, išmaišiau ir padažą užpyliau ant kukulių.
- Kepimo indą uždengiau folija ir pašoviau į iki 200 C laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę.
Kepiau apie 50 minučių. Likus apie 10 minučių iki kepimo pabaigos, foliją nuėmiau, kad kukuliai gražiai apskrustų. - Tada indą išėmiau iš orkaitės, apibarsčiau tarkuotu fermentiniu sūriu bei trumpam vėl grąžinau į orkaitę, kad sūris išsilydytų.
Patiekiau su bulvių koše ir morkų salotomis su česnaku bei majonezu.
Visiems skanių pietų. ♥️♥️♥️

Vištienos Kukuliai Kreminiame Grybų Padaže 🥘
Puikiai paruošti mėsos kukuliai su padažu yra vienas tų patiekalų, kurių niekada neatsivalgau. Galėčiau kiekvieną dieną gaminti juos iš skirtingų rūšių mėsos su skirtingais gardžiais padažais, ir man niekada nebūtų gana! Šie vištienos kukuliai kreminiame grybų padaže yra vienas mėgstamiausių mano mėsos kukulių receptų, o padažas toks fantastiškas, kad dažnai(kartais per daug dažnai) jį naudoju ir kituose savo patiekaluose.
Niekam nepatinka kieti ir sausi mėsos kukuliai, todėl rekomenduoju džiūvėsėlių kiekį pasireguliuoti pagal turimos mėsos riebumą. Aš savo mėsą visuomet malu pati, tad renkuosi šlaunelių mėsą su šiek tiek riebaliuko, kad kukuliai gautųsi sultingesni. Taip pat pastebėjau, kad per daug minkant mėsą su prieskoniais ir kitais priedais kukuliai gaunasi sunkesni, tad mano rekomendacija – nepermaišyti. Vos tik viskas susijungs – palikite ramybėje.
