Pyragai gali būti gaminami bet kokia gyvenimo proga. Šis pyragas gali būti puikus desertas arbatos vakarėliui ar sočiai vakarienei. Pyragų yra labai įvairių - biudžetinių ir brangių. Net ir anksčiau, kai nebuvo sąlygų, namų šeimininkės kepdavo naminius pyragus. Jos naudojo paprastas keptuves, kai kepimo formos be dugno dar nebuvo išrastos. Tokiu stebuklingu būdu buvo ruošiami išbaigti pyragai. Sodos, kaip raugo, atradimas buvo palengvinimas.
Greitas pyragas su kondensuotu pienu ir kiaušiniais
Šis pyragas puikiai tinka prie arbatos!
Ingredientai:
- Kondensuotas pienas
- 2 kiaušiniai
- Vanilinas
- Miltai
- Kepimo milteliai
- Sviestas
- Šokoladas
Gaminimas:
- Į gilų dubenį supilkite kondensuotą pieną, įmuškite 2 kiaušinius ir supilkite vaniliną. Išmaišykite mikseriu.
- Miltus ir kepimo miltelius persijokite per sietelį. Sumaišykite sausus ir šlapius ingredientus.
- 30 x 20 cm formą išklokite ją pergamentu.
Kremui:
- Kremui paruošti ištirpintą sviestą ir šokoladą sumaišykite. Išmaišykite, kad šokoladas visiškai ištirptų. Dabar įpilkite virinto sutirštinto pieno.
Pyrago surinkimas:
- Pradėkite rinkti tortą. Tortas aptepamas pienu, tada išdėliojamas kremas. Pabaigoje deserto viršų ir kraštus aptepame kremu.
Greitas pyragas su kefyru ir kiaušiniais
Ingredientai:
- Kiaušinis
- Druska
- Šiltas kefyras
- Sviestas
- Miltai
Gaminimas:
- Kiaušinį sumaišykite su druska, sudėkite į dubenį su šiltu kefyru.
- Ištirpinkite sviestą, supilkite į kiaušinių masę, išmaišykite.
- Į miltus supilkite kefyrą, šaukštu sukamaisiais judesiais išminkykite tešlą.
- Miltų tešlai gali prireikti daugiau arba mažiau +/- 100 g. elastingą minkštą rutulį, palikite jį po rankšluosčiu 15-20 minučių.
- Padalykite tešlą į dvi dalis, suformuokite nedidelę dešrelę.
- Uždenkite ritinėlius rankšluosčiu, iškočiokite juos atskirai į nedidelius pyragėlius. Jis turėtų tik iki pusės padengti paplotėlius.
Kiti greito pyrago receptai
Lengvas jogurtinis uogų tortas saldintas tik bananais, datulėmis ir šaukštu medaus. Nežinau ar čia klasika, ar ne, bet tai vienas iš saugiųjų receptų, kuriems nereikia ilgai ruoštis, nebent turėti spintelėje migdolų miltų. Šis pyragas yra sodrus ir tikrai skanus, ypač tiems, kas eina iš proto dėl marcipanų. Tirpstantis burnoje, nekeptas pyragas su riešutų sviestu ir šokoladu.
Štai Kalėdiniai sausainiai be baltų miltų, kuriuos jau išbandžiau ne vieną kartą. Tai vienas iš nedaugelio receptų, kurį gaminu iš viso nurodyto kiekio, nes niekada minkštų bandelių nebūna per daug. Būtent - minkštų. O šitosios minkštos išlieka net ir kokias 5 dienas. Visa paslaptis japoniška „tangzhong“ tešla. Pavadinimas įmantrus, bet darbo tikrai nedaug. Užtruksite vos kokių 10 min (jei minkymą patikėsite virtuvės kombainui). O bandelėmis mėgausitės ilgai. Iš šios tešlos galite kepti tiek bandeles su įdarais (tiek saldžiais, tiek ne), tiek be nieko - tiesiog kaip sumuštinių pagrindą. Kažkada aš kepiau net ir visą „ale“ duoną, irgi buvo gerai. Labai universali ir lengvai pritaikoma tešla.
Greitas obuolių pyragas
Šiam obuolių pyragui reikės tik kelių ingredientų. Jei atvirai, neįsivaizduoju paprastesnio recepto: viską susmulkini, sumaišai, supili ir pašauni į orkaitę.
Reikės:
- 2 stiklinių miltų
- 2 stiklinių cukraus
- 6 vnt. kiaušinių
- Cinamono
- Šlakelio aliejaus
Gaminimas:
- Kepimo indą patepkite aliejumi.
- Obuolius nulupkite, supjaustykite mažais gabalėliais ir tolygiai jais padenkite kepimo indo dugną.
- Kiaušinius išplakite kartu su cukrumi, berkite miltus, cinamoną ir maišykite, kol gausis vientisa masė.
- Tešlą pilkite ant obuolių, dėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 30 minučių.
- Karštas pyragas labai tinka su vaniliniais ledais. Skanaus!