pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Skaniuoli vistienos suktinukai su daržovėmis

Reikalingi ingredientai:
Vištienos krūtinėlė (filė)4 vntAliejus3 šaukštaiPievagrybiai200~220 gramųSvogūnas1 vntČesnakaiCitrinos sultys1 šaukštasSausas baltas vynas1/2 stiklinėsPetražolės susmulkintos1 šaukštas (šviežios arba džiovintos)Vištienos sultinys1 stiklinėGarstyčiosSviestas2 šaukštaiDruskapagal skonįMalti juodieji pipiraipagal skonįReklama
Gaminimo eiga

1. Krūtinėlę įpjaukite išilgai per pusę, bet neperpjaukite iki galo, kad gautumėte vieną „drobę“ – vyniotinio pagrindą.

2. Krūtinėlę uždenkite maistine plėvele ir pamuškite. Sumuštos krūtinės storis turi būti ne mažesnis kaip 0,6 cm.

Reklama

3. Išmuštą krūtinėlę iš abiejų pusių pasūdykite ir pabarstykite pipirais ir kol kas atidėkite. Pereikime prie įdaro. Grybus supjaustykite plonais griežinėliais. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus, suberkite grybus, druską ir pipirus. Kepkite maišydami 7-8 minutes.

4. Kai skystis nuo grybų išgaruos, o patys grybai taps auksinės spalvos, metas įdėti svogūną ir česnaką. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais, suberkite į grybus, ten išspauskite česnaką, šiek tiek pasūdykite ir pipirų. Kepkite dar 5 minutes, kol svogūnas taps minkštas ir auksinis.

GAMINIMO EIGA

1. Iškepkite vištieną . Orkaitę įkaitinkite iki 220 ᵒC temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, be vėjelio). Vištienos krūtinėlę įtrinkite alyvuogių aliejumi ir prieskonių mišiniu. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minutes. Galite patikrinti termometru – vidinė iškepusios krūtinėlės temperatūra turi siekti 72 ᵒC. Jei norite, kad vištiena būtų labiau apskrudusi, paskutinėms porai kepimo minučių įjunkite grilio funkciją. Leiskite vištienai kelias minutes atvėsti, tuomet – supjaustykite riekelėmis ar gabalėliais.
2. Paruoškite humusą . Avinžirnius nukoškite (nukoštą avinžirnių skystį išsaugokite puodelyje!), jų odeles nulukštenkite, kad sutrintas humusas būtų švelniausios tekstūros.
3. Sudėkite į smulkintuvą visus humusui skirtus ingredientus. Sutrinkite iki vientisos masės. Papildomai įpilkite išsaugoto avinžirnių skysčio tiek, kad humusas būtų norimo tirštumo (gali prireikti kelių valgomųjų šaukštų).
4. Paruoštą humusą sandariame indelyje šaldytuve galite laikyti iki savaitės.
5. Paruoškite tortilijas . Tortilijas aptepkite humusu, apiberkite smulkiai tarkuotu kietuoju fermentiniu sūriu ir smulkiai tarkuotomis šviežiomis morkomis. Išdėliokite perpus perpjautus vyšninius pomidoriukus, raudonąsias pupeles ir vištienos gabalėlius. Galiausiai uždėkite po saują špinatų ir susukite tortilijas į suktinukus.
6. Tortilijų suktinukus tvirtai įtaisykite pietų dėžutėse.

Receptas ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO publikuotas portale LaMAISTAS.lt.

Ingredientai

1. Susmulkiname visas daržoves: pievagrybius, pomidoriukus, žalumynus.

2. Keptuvėje išlydome lydytą ghee sviestą ir trumpai pakepiname tortilijos lakštus iš abiejų pusių su žiupsniu druskos. Atidedame į lėkštę.

3. Vištieną nuplauname, nusausiname, pabarstome prieskoniais, apšlakstome alyvuogių aliejumi ir kepame ant keptuvės aukštoje kaitroje po keletą minučių iš kiekvienos pusės, kol iki galo iškeps.

4. Kitoje keptuvėje ar prikaistuvyje su lydytu sviestu ghee pakepiname smulkintus pievagrybius, įberiame ir po žiupsnį druskos bei pipirų.

5. Ant kepinto tortilijos lakšto vidurio paskleidžiam šaukštą graikiško jogurto, salsos, dedame kepintą vištieną, pievagrybius, Chalapos paprikas, pomidorus, trupintą fetos sūrį, žalumynus, galiausiai salotas ir viską susukame arba užlenkiame iš vienos ir iš kitos pusės.

Širšių lizdas


Už šitą vakarienę nusipirksiu sau medalį, o už nuotraukas išsirašysiu griežtą papeikimą. Labai labai skanu, netikėtai. Padažiukas gavosi tobulo skonio. Daržovės, iškepusios prie vištienos tiesiog nerealios. Atrodo viskas super paprasta, bet taaaaaaaip gerai dera ir taaaaaip skanu! Laiko prasme gal ir nelabai greitai - įvertinus visą kepimo laiką, bet pastangų prasme - nėra ką veikti!


Taigi, mums reikės:vištienos (aš naudojau įvairias dalis, tobulai čia tiktų ketvirčiai, blauzdelės, kumpeliai)druskos, pipirų, citrinos, džiovinto česnako granuliųmiltųdidelio svogūno~ 1/2 stiklinės balto vyno (nebūtina, bet labai skanu, aš pilamo kiekio nematavau)~ stiklinės sultinio1 paprikos4-5 didelių pievagrybiųkitų daržovių pagal pomėgįpipirų, lauro lapų, kt. mėgiamų prieskoniųParuošimas:

Atnaujinta (2020-10-24): Taip, šito recepto įžanga nei pusę tiek neatspindi kokio skanumo šis patiekalas!

Kadangi esu tinginė, šį kartą norėjau minimizuoti darbą iki maksimumo, tad iškepiau daugiau daržovių, o greta patiekiau kuskuso. Patikėkit, liežuvį prarysit!

O ką papildžiau šį kartą:
  1. 1 morką stambiai supjausčiau ir subėriau į keptuvę šiek tiek pakepus svogūnams, ir toliau kepiau kartu, vėliau subėriau smulkintą česnaką ir toliau dariau kaip recepte.
  2. Prie pjaustytos paprikos ir pievagrybių pridėjau stambiau supjaustytą pusę jaunos cukinijos, visas šias daržoves pagardinau druska, pipirais, česnakų granulėmis, Provanso žolelėmis, pašlakščiau aliejumi ir balzamiko actu, išmaišiau ir toliau viską dariau pagal receptą (10 punktas).
  3. Patiekiau su kuskusu, kuris puikiai sugėrė tą fantastiškai skanų padažą.

Tortilijų suktinukai su vištiena ir daržovėmis

Tortilijos su kepta vištiena ir daržovėmis – fantastiškai skanios ir sočios; tikiu, kad patiks visiems! Mūsų šeimoje jos populiarios dar ir todėl, kad kiekvienas galim susisukti tokią tortiliją, kokios norisi. Aš visad būnu ta, kuri priedų nori visokių ir kuo daugiau, bet turim šeimoje ir veikėją, kuris valgo tik vištieną ir nieko daugiau (pirštais nerodysim, bet galit pabandyt atspėt), šypt.

Ar mėgstat tokius tortilijų suktinukus? Išbandykit! Pikantiška ir sultinga vištiena, kremiški avokadai, minkšti pomidoriukai, saldūs kukurūzai, gaivus graikiško jogurto padažas. Dera tobulai! (Pa)tiks ir savaitgalio pietums, ir draugų susibūrimui.

Mėgstat grilinti? Užsukit į „Lidl Lietuva“ – grilio sezono asortimentas čia šiemet kaip niekad gausus! Viskas šviežia ir kokybiška, o pagaminti labai paprasta – tereikia iškepti. Mūsų šeimos absoliutus „Grill&Fun“ favoritas jau keletą metų – vištienos filė kepsnelių žolelių marinate. Jos švelnios, minkštos, sultingos. Skanios vienos, bet puikiai tinka ir tortilijoms, salotoms, mėsainiams, sumuštiniams.

P.S. Nėra griliui blogo oro, bet jei netyčia pasitaikytų tikrai blogas, turiu patarimą iš asmeninės patirties – visada galima persikelti į virtuvę ir vištieną bei daržoves kepti orkaitėje. Net jei už lango šalta, vėjas ar liūtis, net jei pavasaris erzina – bus skanu be kalbų!