Penkiasdešimt pilkų peilių virtuvėje
Šįkart siūlome Jums iš Vengrijos nacionalinės virtuvės atkeliavusi sotų patiekalą – guliašą. Guliašas apskritai prigijęs daugelyje vidurio Europos, ypač slavų šalių virtuvėje, nes yra greitai ir lengvai paruošiamas. Šįkart mes siūlome kiaulienos guliašą su daržovėmis.
Ingredientai: 700 g. kiaulienos kumpio1 kg šviežių bulvių2 svogūnai2 paprikos2 morkosDruskosJuodieji pipirai Bešamelio padažui reikės: 3 šaukštai miltų200 g sviestoVandensPirmiausia derėtų pasigaminti Bešamelio padažą. Jis daromas labai paprastai: keptuvėje ištirpinkite sviestą, po to suberkite miltus ir kepinkite tol, kol išeis išgauti švelnią karamelinę spalvą. Vandens pilkite tiek, kad masė virstų tiršta lyg grietinė.
Antras žingsnis – kiaulienos kumpį supjaustykite vidutiniais gabaliukais, panašiai supjaustykite svogūną, morkas, paprikas. Pirmiausia suberkite mėsos gabaliukus į Bešamelio padažą puode ir troškinkite jame apie 40 minučių. Po to suberkite daržoves bei prieskonius ir troškinkite dar apie 20 minučių.
Trečias žingsnis – kol mėsa troškinasi, nuplaukite šviežias bulves ir jas išvirkite.Pabaigus troškinti, guliažą galite patiekti su bulvėmis. Rekomenduojame ragauti, kol patiekalas šiltas.
Kiaulienos guliasas su darzovemis
Porcijų skaičius: 6
1 kilogramas | kiauliena (liesa) |
4 vienetai | svogūnai |
1 vienetas | cukinija |
4 vienetai | pomidorai |
100 gramų | pomidorų padažas |
50 gramų | grietinė |
1 pakelis | sultinys (daržovių) |
50 gramų | aliejaus |
1 valgomasis šaukštas | prieskoniai (kiaulienai) |
1 valgomasis šaukštas | druska |
2 valgomieji šaukštai | džiūvėsėliai |
šiek tiek | žalumynų ((petražolės, krapai, bazilikai, salierai)) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Smulkintą mėsą ištrinti prieskoniais su druska ir palaikyti bent valandą. Tada apkepti ant aliejaus, pabaigoje apiberti džiuvėsiais ir dar apkepti. Išimti iš keptuvės.
Ant aliejaus apkepti smulkintas kubeliais daržoves kartu su žalumynais.
Suversti mėsą, bei tyrę, pagamintą iš pomidorų padažo, grietinės, 80 g. vandens, kuriame ištirpintas daržovių sultinys. Išmaišyti.
Uždengus maišant troškinti, kol mėsa tampa minkšta.

Reikalingi ingredientai:
Kiauliena500 gramųMorka1 vntSvogūnas1 vntSultinio kubelis1 vntMiltai1 šaukštasPomidorų padažas2 šaukštaiAliejuspagal poreikįDruskapagal skonįMalti pipiraipagal skonįPrieskoniaipagal skonįReklamaGaminimo eiga
1. Paruoškite visus ingredientus.2. Kiaulieną supjaustykite norimo dydžio gabalėliais, svogūną smulkiai supjaustykite, o morką sutarkuokite.
Reklama3. Puode, kuriame gaminsite guliašą, pakaitinkite aliejų ir sudėkite mėsą. Įberkite druskos, pipirų, prieskonių ir išmaišykite. Kepinkite kol mėsa šiek tiek apskrus.
4. Suberkite svogūnus, pamaišydami pakepkite kol svogūnas taps skaidrus.Reklama5. Sudėkite tarkuotas morkas ir dar šiek tiek pakepkite.6. Į puodą su mėsa supilkite puodelį sultinio, pamaišykite, uždenkite ir troškinkite ant silpnos kaitros apie 30 minučių.
ReklamaKiaulienos guliasas su darzovemis
Receptai, diskusijos ir patirtys išsamiai
| 8:04 pmGuliašas paruošiamas per 45 min.
Šilti ir gardūs pietūs – kiaulienos sprandinės guliašas su daržovėmis. Guliašui pagaminti reikia:
- 700 g kiaulienos sprandinės;
- 1 vnt. žalios paprikos;
- 100 g špinatų lapelių;
- 1 indelio konservuotų kukurūzų;
- 1 didelio šaukšto grietinės ir pomidorų padažo (padažui);
- 15 vid. dydžio bulvių (bulvių košė – garnyras);
- puse stiklinės pieno;
- 50 g sviesto.
Guliašo paruošimas. Pirmiausia ruošti pradedame mėsą. Kiaulienos sprandinę supjaustome kubeliais, ją šiek tiek pakepiname. Keptuvė gali būti kiek suvilgyta aliejumi. Mėsą šiek tiek paprieskuoniuojame mėgstamais prieskoniais, druska, pipirais. Truputį apkepusią mėsą sudedame į puodą, užpilame vandeniu, vanduo turiu apsemti mėsą pilnai ir užkaičiame virimui.
Bulvių košės paruošimas. Tuo tarpu nuskutu bulves, jas kiek smulkiau supjaustau, užkaičiu virti, įberiu druskos. Išvirus bulvėms, jas nusunkiu t.y. nupilu vandenį, tada puodą dedu ant mažos ugnies. Įpilu puse stiklinės pieno ir įdedu 50 gramų sviesto ir viską sutrinu. Baigus trinti nukaičiu puodą nuo ugnies.
Guliašo padažo paruošimas. Galiausiai ruošiamas padažas. Į gilesnį dubenį dedu šaukštą grietinės ir pomidorų padažo. Viską gerai išmaišau. Į gautą masę pilu apie 100 ml vandens, vandenį pilu iš lėto, nuolat maišant. Ir viską supilu į puodą kur verda guliašas, dar paverdu apie 5 minutes, jei trūksta įberiu druskos.
Paprastas kiaulienos guliašas
Paprastas, skanus kiaulienos guliašas, puiki idėja šeimos pietums ar vakarienei. Labai paprastai pagaminamas ir pigus patiekalas, kuriam nereikia daug ingredientų. Galite gaminti iš bet kokios kiaulienos dalies, garnyrą galite pasigaminti taip pat koks jums labiau patinka.
Paskirtis: Pietų receptaiReceptai pagal ingredientus: # Mėsa / # DaržovėsReklama