pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kaip iškepti tobulus kepsnius orkaitėje?

Keptuve kepti kepsnių upėtakiai

  • kepsnių upėtakis - 4-6 vienetai;
  • druska, pipirai - pagal skonį;
  • augalinis aliejus;
  • sviestas - 50 g;
  • rozmarinas, čiobreliai - 1 puokštė;
  • česnakai - 6 denticles;
  • alyvuogių aliejus - 2 šaukštai. šaukštai.

Forelų kepsnių (pilvo sienų) galai tvirtinami kartu su dantų krapštukais. Gerai pagardinta žuvis iš abiejų pusių druska ir pipirais. Grilio kepsnys, iš anksto suteptas augaliniu aliejumi. Greitai iškepkite žuvis iš abiejų pusių, kol atsiras charakteringas tinklas. Šios procedūros nebūtina atlikti keptuvėje, galite naudoti paprasčiausią keptuvę.

Česnakai su čiobreliais, rozmarinu ir sviestu sušluostykite maišikliu. Gauta nuosėdos išpilama į žuvų kepsnius ir išsiunčiama į iškaitintą iki 190 laipsnių orkaitę 8-10 minučių.

Kaip virti kepsnių kepsnį orkaitėje?

Steikai džiovinami popieriniu rankšluosčiu. Naudodami ploną ir lankstą peilį vienoje kepsnio pusėje, mes nupjaunome odą, pradėdami judėti iš pilvo į nugarą. Likučioji filė pusė filė vyniojama į žuvies pilvo ertmę, apvyniokite odą ir užfiksuokite ją galu su dantų picu. Suformuotas steiko sezonas su druska ir pipirais, taip pat aliejumi iš abiejų pusių. Sumaišykite citrinos sultis, lašą, kapotas šalotes ir kaparius su sviestu. Alaus aliejus prieskoniuokite pagal skonį.

Pagardinti kepsniai greitai kepami keptuvėje, dideliu šilumos kiekiu, iš abiejų pusių iki auksinės spalvos, po to mes pereiname į kepimo skardą, dengiame alyvos mišiniu ir įdėkite įkaitintą iki 190 laipsnių orkaitę 5-7 minutes arba kol žuvis bus visiškai paruošta.

Paruoškite šį patiekalą ir visiškai galite įdėti į keptuvę, laistydami žuvį ištirpinto sviesto padažo pabaigoje.

Kiek kepti upėtakį?

  • Upėtakį kepkite 5-6 minutes.
  • Upėtakio filė kepkite 3-4 minutes iš kiekvienos pusės.

Pats upėtakis yra labai skani kepta žuvis, todėl norint ją skaniai apkepti, nereikia griebtis jokių mandrių receptų, užtenka tik apkepti ir apvolioti miltuose.

Bet jei vis tiek norite kažko nepaprasto, tada žemiau pateikiame jūsų dėmesiui skaniausius keptų upėtakių gaminimo receptus.

Ingredientai

  1. Upėtakius nuplauname šaltu vandeniu, nusausiname ir paguldome ant kepimo skardos.
  2. Į dubenėlį suberiame smulkintas petražoles, įspaudžiame česnaką, citrinos sultis, sudedame garstyčias, įpilame aliejų su actu ir paprieskoniuojame. Viską gerai išmaišome.
  3. Į upėtakių vidų gražiai išdėliojame citrinos griežinėlius. Padažu padengiame žuvis iš abiejų pusių, taip pat įpilame į vidų.
  4. Kepame 15 minučių 200 °C įkaitintoje orkaitėje. Įpusėjus kepti, žuvį uždengiame folija, kad išliktų sultingesnė.

Žuvį patiekite žalumynais arba greipfrutų ir apelsinų riekelėmis išklotoje lėkštėje.

Keptas upėtakis su apelsinais

Keptas upėtakis su daržovėmis

Ingredientai:

  • Upėtakis: 1 vnt.
  • Svogūnai: 1 vnt.
  • Pomidorai: 2 vnt.
  • Paprika: 1 vnt.
  • Vienos citrinos sultys.
  • Druska ir pipirai: pagal skonį.
  • Saulėgrąžų aliejus kepimui.

Paruošimas:

  1. Upėtakio filė, išvalyta nuo kaulų ir odos, supjaustoma kubeliais, apibarstom druska ir pipirais, užpilam citrinos sultimis ir paliekama marinuotis 20 minučių. Kepkite upėtakio gabalėlius nedideliame kiekyje saulėgrąžų aliejaus ant stiprios ugnies, kol pagels.
  2. Tada ruošiame daržoves. Supjaustome svogūnus ir paprikas. Nuimkite nuo pomidorų odelę (prieš tai nuplikykite verdančiu vandeniu) ir smulkiai supjaustome. Riebaluose, kurie liko kepant žuvį, pirmiausia kepkite svogūną, tada į juos sudėkite papriką.
  3. Kai daržovės bus paruoštos, į jas sudėkite pomidorus. Pagardinam druska, pipirais ir troškiname apie 5 minutes. Į daržoves suberkite keptą žuvį. Troškinkite dar apie 3 minutes. Keptas upėtakis su daržovėmis yra paruoštas!