Ingredientai
1. Iš pradžių kiaulienos nugarinę supjaustykite nedideliais, maždaug 1,5 centimetro storio gabaliukais.
2. Šiuos gabaliukus išmuškite mėsos muštuku.
3. Tuomet norimą kiekį prieskonių sumaišykite indelyje, apibarstykite kiekvieną mėsos gabaliuką iš abiejų pusių.
4. Palikite pasimarinuoti šaldytuve maždaug 15 minučių arba ilgiau, arba galite kepti iškart (priklausomai kiek turite laiko).
5. Tada svogūną nulupkite, perpjaukite perpus bei supjaustykite griežinėliais.
6. Tada kiaulienos gabaliukus išdėliokite ant kepimo skardos, apibarstykite svogūnu, ant visų gabaliukų tolygiai užtepkite majonezo, apibarstykite sutarkuotais sūriais. Uždenkite su kepimo folija.
7. Po to kepsnelius kepkite įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros orkaitėje uždengtus folija maždaug 25 minutes.
8. Paskui nuimkite foliją bei dar kepkite apie 20 minučių, kol kepsneliai gražiai apskrus. Nerealiai gardu ir taip paprasta! Skanaus!
9. Patiekiame su mėgstamais pagardais. Prie šių kepsnių itin tinka marinuoti agurkėliai.
Sultingas vištienos file kepsnys orkaitėje su pomidorais ir sūriu
Autorius apie receptą: Patikinu - kepsniai gaunasi sultingi ir minkšti, tik svarbiausia neperkepti ir bus tobuli.
Patikinu - kepsniai gaunasi sultingi ir minkšti, tik svarbiausia neperkepti ir bus tobuli.
Edita, Oditėlės blogas
Rodyti akcijas
TAIPPaspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymąINGREDIENTAI:Porcijų skaičius: 42 vienetai | vištienos krūtinėlės |
5 vienetai | vyšninių pomidorų |
80 gramų | fermentinio sūrio |
1 vienetas | kiaušinių |
šiek tiek | maltų džiūvėsėlių |
šiek tiek | džiovintų čiobrelių |
šiek tiek | druskos |
šiek tiek | juodųjų pipirų |

Kiaulienos kepsnys su pomidorais ir sūriu
Turbūt pats paprasčiausias ir pats skaniausias kepsnio receptas! Galima ir svečius sočiai bei skaniai pavaišinti ir eilinę dieną visiškai nesunku išsikepti.
- Iš pradžių turime kiek pamarinuoti mėsą - įtriname ją česnakais, druska, pipirais, mėgstamais prieskoniais (tinka ir paprasti mėsos prieskoniai arba vegeta). Nepersūdome, pabarstome šiek tiek druskos, pipirų ant vienos kepsnio pusės, ant kitos, užklojame susmulkintais česnakais. Paliekame pasimarinuoti bent valandai.
- Patepame kepimo indą aliejumi, įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių ir sudedame kepsnius.
- Pasiruošiame sūrį - sutarkuojame ir supjaustome griežinėliais pomidorus (maždaug po pusantro griežinėlio kiekvienam kepsniui).
- Pomidorus ir sūrį dedame po kokių 7 minučių, kai matome, kad mėsa pabaltavo. Atsargiai atidarome orkaitę ir uždedame ant kiekvieno kepsnio pomidoro griežinėlius ir tolygiai pabarstome tarkuotą sūrį.
- Kepame dar apie 20 minučių - išimame iš orkaitės, kai pamatome, kad sūris labai gerai išsilydė ir pradeda kiek ruduoti.
- Išėmę kepsnius, pabarstome krapų arba petražolių (galime ir marinuodami kepsnius pabarstyti krapų).
- Patiekiame su bulvėmis. Bulves galima kepti kartu su kepsniais tuo pačiu metu orkaitėje. Tuomet supjaustome jas apie pusės centimetro storio griežinėliais, dedame keptis tuo pačiu metu, bulvės iškepa tolygiai ir pradeda gražiai ruduoti. Bulves taip pat galime pabarstyti krapais.
- Pamatysite, kaip paprasta ir skanu! Galime naudoti ir vištienos krūtinėlę, nebūtinai kiaulieną, bet su kiauliena skaniau.
- Skanaus!

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.Vištienos krūtinėles perpjaukite išilgai - gausite 4 kepsnius. Kiekvieną apibarstykite džiovintais čiobreliais, pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.
Viename dubenėlyje išplakite kiaušinį, į kitą - suberkite džiūvėsėlius.Vištienos kepsnius merkite į kiaušinio plakinį, apvoliokite džiūvėsėliuose ir sudėkite į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi.
Ant viršaus išdėliokite riekelėmis pjaustytus pomidorus, užberkite tarkuoto fermentinio sūrio ir kepkite 180 C laipsnių orkaitėje 15-20 minučių, arba kol kepsniai iškeps.