pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kaip Pagaminti Patiekalus iš Jautienos

Mėsos kukuliai grietinėlės ir špinatų padaže

Priklausomai nuo to, kaip kukulius patieksite, jie gali tapti sodriu rudenišku patiekalu, arba – maloniai nustebinti pavasarį pranašaujančiais skoniais. Skaičiuodami dienas iki vasaros, į meniu įtraukite daugiau žalių daržovių: šviežių špinatų lapelių, žaliųjų žirnelių. Pakepinkite šlakelyje aliejaus, užliekite grietinėle ir sultiniu, pagardinkite čederio sūriu, galiausiai – orkaitėje keptus sultingus kukuliukus paskandinkite šiame padaže, patroškinkite porą minučių. Patiekite nedelsiant, nes tiesiai nuo viryklės nukelti tokio tipo patiekalai patys gardžiausi – kol šilti, sultingi, švelnūs ir aromatingi. Išbandykite, labai gardu!

Nuotrauka Ⓒ Asta, Saulėta virtuvė

Rudas jautienos troškinys

Paruošimas:

  1. Mėsą padruskinam ir papipirinam ir apkepam keptuvėje kol paruduos.
  2. Pastumiam mėsą į keptuvės pakraščius ir beriam į vidurį svogūnus, pakepam apie 15 min, sumaišom su mėsa.
  3. Spaudžiam česnaką, pilam vyną/vandenį, pomidorus, prieskonius,
  4. Hoisin padažą, užverdam ir sumažinę ugnį troškinam 45 minutes.
  5. Tada supilam likusį vyną/vandenį, sudedam morkas ir troškinam dar 30 min.
  6. Pilam su vandeniu sumaišytus miltus ir kaitinam maišant kol skystis sutirštės.
  7. Patiekti galima su makaronais.

Ką galite gaminti iš jautienos širdies: receptai su nuotrauka

Valgių gaminimas yra žavingas procesas, o fantazijos čia gali trukti ilgai. Tik viena mėsa gamina šimtus skirtingų patiekalų. Ką galima paruošti iš jautienos širdies, kaip tai padaryti, aprašyta šiame straipsnyje. Šiame produkte yra ne mažiau naudingų medžiagų nei mėsoje. Iš širdies lengvai paruošiamos salotos, visų rūšių užkandžiai, pirmi kursai. Antrųjų kursų sąrašas yra dar įvairesnis.

Jautienos širdis dėl jo sudėties yra naudinga tiek vaikams, tiek suaugusiesiems. Produkte yra du kartus daugiau geležies, nei mėsa. Taip pat jautienos širdyje yra:

  • Vitaminai B, kurie yra šešis kartus daugiau nei mėsoje;
  • Magnis;
  • Baltymas;
  • Cinkas.

Ką dar iš faršo? 43 skanūs ir nesudėtingi maltos mėsos patiekalai

Nors iš maltos mėsos dažniausiai esame pratę kepti kotletus, tai - labai universalus ingredientas, kuris tinka ir kaip patiekalo pagrindas, ir kaip įdaras. Ne veltui mėgstamas bene visų šalių virtuvėse, o didžiulis jo privalumas - iškepa greičiau nei įprasta mėsa.

Žvalgotės idėjų gardžiai vakarienei ar pietums? Siūlome rinktis net iš 43 puikių, kvapnių ir labai skanių patiekalų receptų!

Ką pagaminti iš jautienos?

Jautiena skani ir sveika, bet ne tokia riebi kaip kiauliena. Tačiau jautieną paruošti svarbu teisingai, kad neperdžiūtų ir nesugadintumėte. Trūksta idėjų ir vaizduotės? Tada, specialiai jums, atrinkau keletas greitų ir skanių receptų, kuriuos galima paruošti iš jautienos!

Ką pagaminti iš faršo?

Faršą lengva paruošti, su juo galite pasigaminti beveik bet kokį patiekalą, bet kokiam, net išrankiausiam skoniui. Patiekalai, pagaminti iš faršo, tinka ne tik suaugusiems valgyti, bet ir mažiems vaikams, kurie tik pradeda priprasti prie mėsos, taip pat vyresnio amžiaus žmonėms, kuriems nebėra taip lengva susidoroti su visu mėsos gabalu.