pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Lietiniai su Varške: Receptai ir Paslaptys

Lietiniai su varške - vienas tų patiekalų, kuris dažnam sukelia šiltus prisiminimus. Tai puikus pasirinkimas savaitgalio rytui ar jaukiai vakarienei, kai norisi kažko šilto ir gardaus. Šiame straipsnyje rasite įvairių receptų ir patarimų, kaip pasigaminti tobulus lietinius su varške.

Lietinių Tešla: Pagrindiniai Receptai

Teisingai paruošta tešla - pagrindas, kad lietiniai su varške būtų minkšti ir neprisviltų.

Receptas Nr. 1

Ingredientai:

  • 1 kiaušinis
  • 1 šaukštelis cukraus, žiupsnelis druskos
  • Šlakelis pieno
  • 1 šaukštas aliejaus ar lydyto sviesto
  • 1 stiklinė vandens
  • 6-7 kupini šaukštai miltų
  • Sauja aguonų (nebūtina)

Paruošimas:

  1. Kiaušinį išsukite su cukrumi, įpilkite pieną, aliejų (lydytą sviestą), įberkite truputį druskos.
  2. Įpilkite truputį vandens ir maišydami suberkite miltus, kad tešla būtų tiršta ir išsisuktų visi gumuliukai.
  3. Pabaigoje supilkite likusį vandenį, kad tešla taptų skysta ir suberkite verdančiu vandeniu 1-2 kartus nuplikytas aguonas.
  4. Aliejuota servetėle ar šepetėliu sutepkite keptuvę, gerai įkaitinkite ir samteliu pilkite lietinių tešlą. Apkepkite lietinius iš abiejų pusių.

Receptas Nr. 2

Ingredientai:

  • 4 kiaušiniai
  • 1 valgomasis šaukštas cukraus
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
  • Žiupsnelis druskos
  • 0,5 litro pieno (ne šalto)
  • ~170-180 g miltų
  • 2 valgomieji šaukštai augalinio aliejaus

Paruošimas:

  1. Kiaušinius mušame į dubenį, išplakame. Beriame cukrų, vanilinį cukrų, žiupsnelį druskos ir vėl plakame.
  2. Pilame pieną (pienas turi būti ne šaltas, o pastovėjęs kambario temperatūroje), beriame miltus, užmaišome lietinių tešlą ir leidžiame tešlai pastovėti apie vieną valandą.
  3. Aliejų į tešlą pilame tik prieš kepant blynus.

Patarimai Tešlai:

  • Tešlos poilsis: Kai tešla pailsi bent 20 minučių, glitimas išsisklaido tolygiai, o blynai kepa elastingi ir neskyla.

Varškės Įdaras: Klasikiniai ir Netradiciniai Variantai

Varškės įdaras - esminė lietinių dalis. Štai keletas variantų, kaip jį paruošti:

Klasikinis Varškės Įdaras

Ingredientai:

  • 0,5 kg varškės (sausesnės)
  • 2 valgomieji šaukštai grietinės
  • 3-4 valgomieji šaukštai cukraus
  • 0,5-1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
  • 60 g razinų

Paruošimas:

  1. Varškę dedame į dubenėlį ir pertriname šakute.
  2. Beriame cukrų, vanilinį cukrų, razinas, dedame grietinę ir gerai išmaišome.

Varškės Įdaras su Braškėmis

Ingredientai:

  • Varškė
  • Kiaušinis
  • Cukrus
  • Druska
  • Krakmolas
  • Supjaustytos braškės

Paruošimas:

  1. Sumaišykite varškę su kiaušiniu, cukrumi, druska ir krakmolu.
  2. Suberkite supjaustytas braškes.

Varškės Įdaras su Obuoliais ir Bananais

Paruošimas:

Galite įberti saujelę vandenyje išmirkytų razinų arba varškę sumaišyti su kubeliais pjaustytu obuoliu, sutrintu ar pjaustytu bananu, šviežiomis ar šaldytomis uogomis.

Patarimai Įdarui:

  • Įdaras - ne per skystas: Į varškės masę pridėtas krakmolas padeda išlaikyti įdaro formą ir sulaiko skystimą. Jei braškės labai sultingos, verta jas šiek tiek paspausti ir nusausinti popieriniu rankšluosčiu.

Lietinių Kepimas ir Patiekimas

Iškepus lietinius, svarbu juos tinkamai sulankstyti ir, jei norite, apkepinti.

Kepimas:

  1. Ant kiekvieno lietinio dedame varškės įdaro ir susukame.
  2. Prieš tiekiant lietinius iš abiejų pusių apkepiname aliejuje.

Patiekimo Idėjos:

  • Saldus variantas: Pabarstykite juos cukraus pudra, užpilkite trintų braškių padažu arba šaukštu grietinės.
  • Sūrus variantas: Į įdarą neberkite cukraus, o įmaišykite šviežių krapų ar svogūnų laiškų. Tokius blynelius galima patiekti su natūraliu jogurtu, grietine ar net švelniu česnakiniu padažu.

Šis receptas tarsi priminimas, kaip paprasti produktai - pienas, kiaušiniai, varškė - gali sukurti nuostabų, širdžiai mielą patiekalą.