O ką iš kalakutienos? 42 nesudėtingi ir skanūs receptai
Jei mėgstate ne tik skanius, bet ir lengvai paruošiamus patiekalus, tai kalakutieną tikrai reikėtų į juos įtraukti. Šios mėsos paruošimas tikrai nekels didelo iššūkio net ir mažiau patyrusiems virtuvėje. Ją galima kepti, troškinti, virti, o ir nuostabiai transformuojasi į pačius puikiausius patiekalus, tarp kurių - kepsniai, sriubos, makaronai, maltinukai, troškiniai, mėsos pyragai ir dar daugiau - tai nuostabus universalus produktas, kuriuo tikrai pavyks sužavėti tiek prisėdusius prie pietų stalo, tiek šventės metu.
Ši mėsa žavi ir tuo, kad turi mažai riebalų, yra liesa, lengvai virškinama ir ji puikus baltymų šaltinis. Manoma, kad pirmieji kalakutai Lietuvoje pasirodė XVIII amžiuje, dėka prekybininkų, keliaujančių į Rytus, tad dėl visų šios mėsos privalumų tikrai nenuostabu, kad ji iki šiol yra puikiai vertinama. O kadangi kalakutiena turi subtilų ir švelnų skonį, ją labai paprasta ruošti su įvairiais mėgiamais prieskoniais, padažais ir garnyrais taip pritaikant pagal kiekvieno norus, o tuomet galima mėgautis jos minkštumu, sultingumu ir nuostabiu skoniu.
Juk maistas ne tik rutinos dalis, bet ir galimybė kurti, eksperimentuoti ir mėgautis, tad skubame dalintis puikiomis idėjomis ir tikimės, kad kiekvienam pavyks rasti savo skoniui gardžiausią receptą ir pasimėgauti kalakutienos patiekalais.
Patiekalai su kalakutiena: 15 receptų
1. Visus ingredientus supjaustykite kubeliais. Keptuvėje ant alyvuogių aliejaus apkepkite svogūną, česnaką ir morką. Apkepus daržoves, įdėkite supjaustytą kalakutienos filė ir kepkite su daržovėmis.
2. Kai mėsa iškeps, sudėkite saulėje džiovintus pomidorus ir toliau truputį pakepkite. Puode užvirkite vandenį ir sukrėskite į jį visą keptą masę.
3. Pavirus 6–7 min., dėkite supjaustytą cukiniją, įberkite susmulkintų norimų žalumynų. Palaukite, kol sriuba užvirs, ir tada pagardinkite juodaisiais pipirais bei druska.
4. Prancūzišką batoną supjaustykite 1 cm pločio riekelėmis, aptepkite sviestu ir apkepkite keptuvėje. Skrebučius patiekite prie sriubos.
Suskleisti6 asmenimsPagaminsite per 2 val.Įvertinkite:3.9 / 27ReceptasIngredientaiFaršas : 500.00 g (kalakutienos faršas - kukuliams)Kiaušiniai : 1.00 vnt. (baltymas - kukuliams, trynys - sriubai)Manai : 2.00 valg. š. (kukuliams)Krakmolas : 40.00 g (1 valg. š. kukuliams ir 1 arbat. š. sriubai)Prieskoniai maltai mėsai (kukuliams) 1.00 žiupsnelisMuskatas : 1.00 arbat. š. (žiupsnelis - kukuliams)Druska : 30.00 g (1 arbat. š. kukuliams ir 1 valg. š. sriubai)Aliejus : 50.00 ml (kepimui)Bulvės : 500.00 g (šviežios)Paprikos : 2.00 vnt. (1 saldžioji ir 1 gabalėlis aitriosios)Morkos : 2.00 vnt.Pomidorai : 2.00 vnt.Svogūnai : 1.00 vnt. (didelis)Pomidorų padažas : 4.00 valg. š.Grietinė : 2.00 valg. š.Bazilikai : 1.00 valg. š.Petražolės : 1.00 valg. š.Juodieji pipirai : 1.00 žiupsnelis (malti)Laurų lapai : 1.00 arbat. š. (žiupsnelis maltų)Kaip gaminti1. Bulves nuskuskite ir sudėkite į puodą. Ant jų sudėkite apkeptus aliejuje kalakutienos kukulius.

Kalakutienos file pjausniai
Tandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosAtsiųsk savo receptąPatiekalo tipasValentino dienaiValgome sveikiau!ApkepaiBlynai, vafliaiDesertaiGėrimaiGėrimai su alkoholiuKaršti patiekalaiKonservuoti patiekalaiKošės, tyrėsKremai ir padažaiPicosPyragai, kepiniaiSalotos, mišrainėsGarnyraiSriubosSumuštiniaiTroškiniaiUžkandžiaiPagr. ingredientasAvienaBulvėsDaržovėsGrybaiJautienaKiaulienaKiaušiniai ir pieno produktaiMiltai ir kruoposSojaVeršienaVaisiai ir uogosŽvėrienaPaukštienaMakaronaiŠokoladasŽuvis ir jūros gėrybėsRiešutaiProgaUžgavėnių idėjosMamos dienos skanėstaiTėvelių dienaiVelykiniai patiekalaiValentino dienaiKalėdų patiekalaiKūčių patiekalaiGimtadienio patiekalaiJoninių skanėstaiHelovinasNaujiesiems MetamsVestuviniai patiekalaiPyragų dienaPasaulio virtuvėAirijos virtuvėAmerikos virtuvėAnglijos virtuvėArgentinos virtuvėArmėnijos virtuvėAustrijos virtuvėBaltarusijos virtuvėBrazilijos virtuvėBulgariška virtuvėDanijos virtuvėGraikijos virtuvėGruzijos virtuvėIndijos virtuvėIspanijos virtuvėItalijos virtuvėJaponijos virtuvėKinijos virtuvėKorėjiečių virtuvėLenkijos virtuvėLietuvos virtuvėMaroko virtuvėMeksikos virtuvėNorvegiška virtuvėOlandijos virtuvėPrancūzijos virtuvėRusijos virtuvėŠvedijos virtuvėŠveicarijos virtuvėSlovakijos virtuvėSuomių virtuvėTailando virtuvėTibeto virtuvėTotorių virtuvėTurkijos virtuvėUkrainos virtuvėVengrijos virtuvėVokietijos virtuvėLatvijos virtuvėČekų virtuvėPagal paiešką: “kalakutienos file” rasta receptų 1000Kalakutienos file su mocarelos ir pomidorų salotomisKalakutienos file vyniotinis su smidrais
Kalakutienos pjausniai su daržovių troškiniu
1 kg kalakutienos filė,
aliejaus,
maltų džiūvėsėlių,
maltos saldžiosios paprikos,
maltos aitriosios paprikos,
druskos.
T r o š k i n i u i:
800 g jaunų saldžiųjų žirnelių ankščių,
200 g jaunų ankštinių pupelių,
100 ml grietinėlės,
2 morkos,
2 ropės,
30 g sviesto,
lapinių burokėlių,
maltų pipirų,
druskos.
Mėsą įtrinkite prieskoniais ir 20-30 minučių pamarinuokite. Tuomet patepkite aliejumi, apvoliokite džiūvėsėliuose ir iš visų pusių apskrudinkite karštame aliejuje. Dėkite į kepimo rankovę, šaukite į vidutinio karštumo orkaitę ir kepkite 35-40 minučių.
Kol mėsa kepa, ruoškite troškinį. Morkas ir ropes nuvalykite, supjaustykite plonais griežinėliais, tada - vienodais tašeliais. Pupelių bei žirnių ankštis išplaukite ir perpjaukite pusiau.
Pupeles ir žirnius pavirkite 7-8 minutes. Visas daržoves sudėkite į puodą, meskite sviestą, supilkite grietinėlę. Maišydami pašildykite ant nekaitrios ugnies, paskaninkite druska ir pipirais. Daržovių troškinį sukrėskite į lėkštes, šalia dėkite po pjausnį ir tiekite.
LankytojamsAplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.
Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugaiReceptų: 11668- Valgių receptai
- Pasaulio virtuvės
- Gėrimų receptai
- Receptų rinkiniai
- Konservavimas
- Valgymo menas
- Sveika mityba


