pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Vištienos kepenėlių ir širdelių pašteto receptai

Labai mėgstu vištienos kepenėlių paštetą. Todėl paštetą gaminu namuose, nes tuomet žinau, ką valgau! Šį kartą gaminau vištienos kepenėlių paštetą su obuoliais. Labai gardus, sotus - taip ir prašosi būti tepamas ant duonos ar batono riekelės. Skonis šiek tiek salstelėjęs, bet čia labiau priklauso nuo obuolio saldumo. Pagamintą ir atvėsusį paštetą dedu į indelį su dangteliu ir laikau šaldytuve 3-4 dienas.

Kepenų paštetas su vištų kepenėlėmis ir širdelėmis

100 g. produkto energetinė ir maistinė vertė:

  • Energetinė vertė: 926 kj/223kcal
  • Riebalai: 16,0g. iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių: 3,0g.
  • Angliavandeniai: 3,5 g. iš kurių cukrų: 2,5 g.
  • Baltymai: 14,0g.
  • Druska: 1,7 g.
Sudėtis: vištienos kepenėlės ir širdelės 71 %, alyvuogių aliejus, svogūnai, kaparėliai, ančiuviai (žuvis), baltas vynas, pieno baltymai, natrio skaidulos, prieskoniai, kvapniosios medžiagos, rūgštingumą reguliuojanti medžiaga: citrinos rūgštis. Atidarius suvartoti per 3 dienas, laikyti šaldytuve.

Kepenėlių paštetas su spanguolėmis

Ingredientai:

  • 600 g vištų kepenėlių
  • 200 g sviesto
  • alyvuogių aliejaus
  • 1 svogūnas
  • čiobrelio šakelių
  • džiovintų spanguolių druskos
  • pipirų
Gaminimas:
  1. Kepenėles nuplaukite, nusausinkite ir išpjaustykite visas plėves bei pažaliavusias vietas. Supjaustykite vienodais mažais gabaliukais.
  2. Keptuvėje įkaitinkite truputį aliejaus, sudėkite kubeliais supjaustytą svogūną ir kepkite, kol suminkštės. Tada sudėkite 150 g sviesto, kai išsilydys, dėkite kepenėles, čiobrelio šakeles, pagardinkite druska, juodaisiais pipirais ir troškinkite ant mažos ugnies maždaug 15 minučių.
  3. Išimkite čiobrelio šakeles, keptuvės turinį sudėkite į virtuvinį smulkintuvą ir sumalkite iki vientisos masės.
  4. Sudėkite paštetą į norimus indelius ir užpilkite 50 g išlydyto sviesto. Papuoškite džiovintomis spanguolėmis ir padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų. Po poros valandų galite tepti ant prancūziško batono ar skrudintos baltos duonos riekės.

Vištienos kepenėlių ir širdelių paštetas su figomis ir portveinu

8 - 10 porcijų Produktai:

  • 1,5 vištienos kepenėlių
  • 500 gramų vištų širdelių
  • 250 gramų sviesto
  • saujelė čiobrelių
  • 4 - 5 šviežios (arba džiovintos) figos
  • 300 gramų rūkytos kiaulienos
  • 4 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 10 gramų saulėgrąžų aliejaus
  • 650 raudonojo portveino
  • 2 šaukštai džiovinto peletrūno
  • 1 šaukštelis cinamono
  • 4 šaukštai rudojo cukraus
  • druskos
  • pipirų
Kaip gaminti:
  1. Kepenėles ir širdeles nuplaukite, išpjaustykite plėveles, riebalus. Širdeles perpjaukite per pusę, sumaišykite su kepenėlėmis, portveinu (150 ml), čiobreliais ir peletrūnu. Įberkite cinamono, druskos, pipirų, išmaišykite, susukite į polietileninę plėvelę ir 30 - 40 minučių padėkite į šaldytuvą.
  2. Likusį portveiną supilkite į puodą, sudėkite figas, įberkite rudojo cukraus ir 15 min. pavirinkite, uždengę dangtį. Išgriebkite kiaurasamčiu figas, plikite atvėsti. Portveiną toliau virkite, kol liks trečdalis skysčio. Supilkite alyvuogių aliejų, išmaišykite ir nukelkite nuo viryklės.
  3. Kepenėles ir širdeles 10 min. pakepkite gerai įkaitintame aliejuje. Iškepusios kepenėlės viduje būna rožinės, tačiau be kraujo.
  4. Iškimkite kepenėles ir širdeles į didelį indą, kepenėles pasmulkinkite, sudėkite sviestą, išmaišykite ir 20 - 30 minučių padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.
  5. Į gilų indą įklokite polietileninės plėvelės, dugną ir sieneles išklokite kiaulienos riekelėmis. Pusę indo užpildykite kepenėlių ir širdelių faršu, tada sudėkite figas, ant viršaus - likusį faršą, o paviršių irgi apdėkite kiaulienos riekelėmis. Paslėkite paštetą ir palaikykite 3 - 4 valandas arba per naktį šaldytuve, kol sukietės. Paštetą patiekite su padažu iš portveino ir skrebučiais.

Paprasčiausias vištienos kepenėlių ir širdelių paštetas

Tuomet į keptuvę dedu pjaustytas kepenėles, pjaustytus obuoliu ir smulkintą česnaką. Beriu druskos, pipirų. Viską pamaišydama kepinu dar 7-8min.

  1. Užkaičiame virti kiaušinius. Širdeles nuplauname šaltu vandeniu ir sudedame virti. Vandens reikia tik tiek, kad jas apsemtų. Širdeles pasūdome.
  2. Nuskutame morką. Ją, padalinę išilgai į keturias dalis, supjaustome kubeliais. Daržoves sudedame į keptuvę su lydytu sviestu (suprantama, galima naudoti bet kokį aliejų, bet man patinka lydytas sviestas. Morkoms su svogūnais apkepus, į keptuvę per pirštą įpilame vandens. Dabar daržovės lengvai troškinasi, o kai vanduo išgaruoja, jos vėl pradeda kepti. Šį reikalą galima pakartoti 2-3 kartus, o po to ten pat sudėti šaltu vandeniu nuplautas kepenėles ir apkepti kartu su daržovėmis. Kepenėlės iškepa labai greitai, tad reikia pasistengti neperkepti. Baigiant kepti, kepenėles su daržovėmis pasūdome ir pabarstome pipirais.
  3. Per tą laiką, kol darbuojatės su keptuvės turiniu, išvirė ir kiaušiniai ir širdelės. Nuo širdelių nupilame vandenį ir sudedame į keptuvę. Porą minučių maišydami pakepame su daržovėmis ir kepenėlėmis.
  4. Na, o dabar laikas viską paversti paštetu. Galima imti mėsmalę, o galima naudoti blenderį. Mėsmale sumalti kiaušiniai ir keptuvės turinys bus rupesnis, o jei viską sumalsite blenderiu, gausis vientisas, kreminės konsistencijos paštetas.
  5. Kadangi visi produktai iki šiol buvo pakankamai dietiniai, dabar pats laikas į masę įmaišyti kambario temperatūros sviestą, kuris turėtų būti pakankamai minkštas, o susmulkinta masė - pakankamai karšta, kad sviestas ištirptų ir gerai išsimaišytų.
Štai toks pats paprasčiausias būdas pasigaminti paštetą.