pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Obuolių Pyragas Be Kiaušinių: Lengvai Paruošiamas Receptas

Obuolių pyragas dažniausiai siejasi su šalčiu už lango ir šiluma bei jaukumu namuose. Gabalėlis šilto obuolių pyrago su vaniliniais ledais ir puodeliu arbatos, gali atitraukti nuo bet kokių darbų, net ir patį didžiausią darbininką 🙂 Taigi užsikurkite židinį ar žvakę ir patiekite šį pyragą.

Obuolių Pyragas "Kastratas"

O kadangi pyragui nereikia nė vieno kiaušinio (nei baltymo, nei trynio), tai pakrikštijom jį „Kastratu". Štai vienas iš receptų, kurį galite išbandyti:

Ingredientai:

  • 1 stiklinės miltų
  • 1 stiklinės manų kruopų
  • 1 stiklinės cukraus
  • 3 didelių obuolių
  • Cinamono (pagal skonį)
  • Cukraus (pagal skonį)
  • 1 pakelio sviesto

Gaminimas:

  1. Kol orkaitė įkais iki 180 laipsnių, pasigaminam viską mūsų pyragui.
  2. Į dubenį suberiame miltus, manų kruopas bei cukrų ir išmaišome.
  3. Padalinusios obuolius į kelias dalis, jų sėklas išimam, supjaustom obuolius skiltelėmis, sudedam į kitą dubenėlį, apibarstom žiupsneliu cukraus ir cinamono (į vieną pyragą dėjau dar smulkintų graikinų riešutų - eksperimentavau).
  4. Tada nedidelę skardą ištepiau gabalėliu sviesto. Pamozojau ne tik dugną, bet ir kraštus.
  5. Tada pyrago sluoksnius dėjau tokia tvarka: obuoliai, miltų/manų/cukraus mišinys ir plonomis sviesto riekelėmis nuklojau paviršių.
  6. Visko dėjau perpus, o paskui vėl tą patį pakartojau - obuoliai, miltai, sviestas. Kad būtų paprasčiau su sviestu, jį prieš tai padalinau į dvi dalis.
  7. Taigi pyragą pašoviau ir kepiau 180 laipsnių orkaitėje 1 valandą.
  8. Išsilydęs cukrus ir sviestas taip gražiai susigėrė į manų ir miltų mišinį... Atrodė kaip trupininis pyragas.

Traškus Obuolių Pyragas su Avižiniais Dribsniais

Kaip niekada anksčiau traškaus obuolių pyrago versija naujausiame kulinarinės laidos „Druska ir pipirai“ epizode dalijasi kepyklų technologė Ieva Montvydaitė ir muzikos grupės „16Hz“ narys Petras Jucevičius. Ruošiant šį obuolių pyragą atsisakoma kiaušinių ir grietinės, todėl gaminys tampa šiek tiek sausesnis, o jo traškumą užtikrina avižiniai dribsniai.

Ingredientai tešlai:

  • 150 g avižinių dribsnių „RIMI BASIC“
  • 100 g kvietinių miltų „RIMI BASIC“
  • 170 g sviesto (82 proc. riebumo) „RIMI BASIC“
  • 250 g cukraus
  • Žiupsnelis druskos

Ingredientai įdarui:

  • 500 g obuolių
  • 100 g cukraus

Gaminimas:

  1. Įdarui nulupkite obuolius. Išimkite sėklalizdžius, supjaustykite obuolius nedideliais gabaliukais, sumaišykite su cukrumi.
  2. Sumaišykite avižinius dribsnius, miltus, druską, cukrų.
  3. Dėkite supjaustytą sviestą ir viską rankomis sutrinkite iki trupinių.
  4. Į kepimo formą įtieskite kepimo popierių, ištepkite jį sviestu. Tuomet tolygiai sutrupinkite trečdalį pasigamintos tešlos trupinių.
  5. Ant tešlos dėkite obuolių įdarą, ant viršaus užtrupinkite likusią dalį tešlos.
  6. Pyragą pašaukite į iki 180°C temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite maždaug 60 min.

Pyragą galite patiekti ir šiltą, ir atvėsusį. Šiltą pyragą valgykite su ledais. Skanaus!

Greičiausias Obuolių Pyragas

Greičiausias obuolių pyragas - tai desertas, kurį galite paruošti vos per kelias minutes. Reikės tik 5 ingredientų, o skonis privers jaustis lyg grįžus į vaikystę. Avižiniai dribsniai, graikiškas jogurtas, medus ir obuoliai - paprastas, bet tobulas derinys. Ar pasiruošę pradėti? Šis greičiausias obuolių pyragas nereikalauja sudėtingų produktų ar daug pasiruošimo.

Norint, pyragą galite pagardinti vaniliniu cukrumi ar cinamonu, kurie suteiks dar daugiau aromato ir šilumos skonio.

Gaminimas:

  1. Sumalkite avižinius dribsnius.
  2. Ištirpinkite sviestą ir medų.
  3. Sumaišykite pagrindinius ingredientus.
  4. Paruoškite obuolius.
  5. Sumaišykite tešlą. Obuolius sumaišykite su avižų mišiniu ir graikišku jogurtu.
  6. Paruoškite kepimo formą. Kepimo formą ištepkite sviestu, kad pyragas nepriliptų.
  7. Kepkite pyragą. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C.
  8. Kai pyragas iškeps, leiskite jam šiek tiek atvėsti.

Šis greičiausias obuolių pyragas ne tik paprastas gaminti, bet ir universalus. Jį galite patiekti tiek šiltą, tiek visiškai atvėsusį. Pyragas puikiai tinka savaitgalio pusryčiams ar popietės užkandžiui. Be to, jis gana sveikas, nes vietoj rafinuoto cukraus naudojamas medus, o kvietinius miltus pakeičia avižiniai dribsniai.

Jei norite, pyragą galima patiekti su šaukšteliu graikiško jogurto ar plakta grietinėle. Eksperimentuokite su šiuo receptu - išbandykite jį su kitais vaisiais, tokiais kaip kriaušės ar persikai.

Obuolių Pyragas Iš 4 Ingredientų

Bet iš tiesų - labai purus, minkštas bei gardus pyragas, kuris dar ir labai jau paprastai paruošiamas. Kaip aš sakau, bet kuriai savaitės dienai tinkamas.

Reikės:

  • Kiaušinių - 3 vnt.;
  • Cukraus - 170 g;
  • Kvietinių miltų - 170 g;
  • Obuolių - 3-4 vnt.

Gaminimas:

  1. Kiaušinius išplakame su cukrumi iki purumo ir kol nesijaus cukraus kruopelių.
  2. Lengvai įmaišome kvietinius miltus. Nepermaišome, kad neprarastume tešlos purumo.
  3. Obuolius supjaustome kubeliais ir sumaišome kartu su paruošta tešla.
  4. Viską supilame į kepimo popieriumi išklotą formelę, tolygiai paskirstome.

Varšuvos (Vengriškas) Obuolių Pyragas

Šio pyrago pavadinimų radau įvairių - vienur vadinamas vengrišku, kitur Varšuvos obuolių pyragu. Gal kam tai jau ne naujas receptas, bet aš kepiau jį pirmą kartą. Labai patiko ne tik skonis, bet ir tai, kad tereikia suberti produktus į kepimo skardą! Kas sakote, kad nemokate ar nemėgstate kepti pyragų, - šį tikrai iškepsite be jokio vargo!

20 cm. apvaliai kepimo formai

Matavimui naudojama 200 ml. stiklinė

Reikės:

  • 1 stiklinė miltų
  • 1 stiklinė manų kruopų
  • 2/3 stiklinės cukraus
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 5-7 nedideli obuoliai
  • 100 gr. sviesto
  • 1 a.š. cinamono
  • žiupsnelis druskos

Gaminame:

  1. Dubenyje sumaišome visus sausus produktus.
  2. Obuolius sutarkuojame burokine trintuve, sumaišome su cinamonu.
  3. Kepimo formos dugną išklojame kepimo popieriumi.
  4. Beriame 2/3 sauso mišinio, dedame sluoksnį obuolių, vėl pabarstome sauso mišinio ir t.t. paskutinis sluoksnis turi būti sauso mišinio.
  5. Ant viršaus išdėliojame sviestą, supjaustytą mažais gabaliukais.
  6. Kepame 190° orkaitėje apie 30-40 min., viršus turi gražiai paruduoti.
  7. Iškeptą visiškai atvėsiname.

P.S. Labai neįprasto skonio pyragas - traškus, drėgnas, saldus.

Obuolių Pyragas Be Kiaušinių (Su Pienu)

Obuolių pyragui pasigaminti jums reikės:

  • 250 gr. miltų
  • 100 gr. cukraus
  • 200 ml. pieno
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 1 a.š. malto cinamono
  • 75 ml. aliejaus
  • 6 obuoliai
  • 1 v.š. citrinos sulčių
  • vanilinio cukraus

Gaminame obuolių pyragą:

  1. Miltus sumaišome su cukrumi, kepimo milteliais ir cinamonu.
  2. Tuomet pilame pieną ir aliejų ir gerai išmaišome.
  3. Iš obuolių išimame sėklytes, galima ir nulupti, čia jau pagal kiekvieno skonį ir sudedame į tešlą.
  4. Dar kartą išmaišome.
  5. Iš likusių obuolių išimame sėklas, supjaustome skiltelėmis ir išdėliojame ant tešlos viršaus.
  6. Obuolius apšlakstome citrinos sultimis, kad nepatamsėtų ir apibarstome vaniliniu cukrumi.
  7. Kepame apie 30 minučių, 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
  8. Patiekite su ledais.