Artėjant žiemos sezonui, kviečiame atrasti kiniškų sriubų pasaulį. Tradiciškai Kinijoje sriuba yra kiekvieno valgio dalis. Irene Kuo rašė: "Kinijoje joks valgis nepatiekiamas be sriubos. Sriubos ne tik kupinos gerų dalykų, bet sriuba veikia kaip gėrimas valgio metu". Priešingai nei įprasta šios šalies (JAV) kinų restoranuose, Kinijoje prie valgio niekada nepatiekiamas vanduo ar arbata. Prie aplinkinių patiekalų puikuojasi didelis dubuo arba tyrė, o valgytojai kartkartėmis valgio metu į sriubą arba ryžių dubenėlius įdeda truputį sriubos.
Šiame straipsnyje rasite įvairių kiniškų sriubų receptų, įskaitant mažai angliavandenių turinčius variantus ir tradicinius patiekalus. Jei bandote sumažinti krakmolo kiekį savo racione, galbūt norėsite atsisakyti žieminių melionų ir kukurūzų sriubos, tačiau likusiuose taip pat yra mažai krakmolo. Lengviausia pagaminti vištienos sriubą ir grybų sriubą. Taip pat galite pasigaminti vištienos sriubos sultinį arba kaulų sultinį. Tai puikus būdas sutaupyti pinigų be didelių pastangų. Jei perkate visą viščiuką ir patys jas supjaustote krūtinėlėmis, šlaunimis ir sparneliais, tai yra daug pigiau už svarą nei pirkti supjaustytą vištieną.
Mažai Angliavandenių Turinčios Kiniškos Sriubos
Kiekvienoje iš šių mažai angliavandenių turinčių kiniškų sriubų vienoje porcijoje yra mažiau nei 20 gramų angliavandenių ir visos jos yra labai maistingos.
Tradiciniai Kiniški Sriubų Receptai
Troškinta Liūto Galva
Troškinta liūto galva - tradicinis kinų vaišių patiekalas Jiangsu provincijoje, Kinijoje, priklausantis Huaiyang Sudžou virtuvės tradicijai. Tai kodėl šis patiekalas vadinamas „Liūto galva“? Kadangi šiam patiekalui pjaustyti ir gaminti didelius kotletus naudojama kiauliena, patiekalas įkūnija didingumo ir valdingumo jausmą, todėl jis pavadintas „Liūto galva“. Kalbant apie ingredientų pasirinkimą, riebalų ir liesos kiaulienos santykis yra geriausias 3:7. Troškinta liūto galva minkšta, riebi, bet neriebi.
Žiemos Melionų ir Kukurūzų Sriuba
Žieminių melionų sriuba yra naminė sriuba iš žieminio meliono. Žieminė melionų sriuba populiari Dziangnane ir Šiaurės Kinijoje. Jį labai paprasta paruošti ir dažnai jis gaminamas šeimos virtuvėje. Nesvarbu, ar jis patiekiamas su ryžiais, makaronais ar vienas, jis yra skanus. Žmonės sako, kad vaško moliūgas mažina svorį ir mažina riebalus. Šiandien sriubai virti naudosiu kukurūzus ir žieminį melioną.
Baltųjų Grybų Sriuba
Kinijoje sriubai įvertinti mėgstame naudoti šviežumą. Šis paprastas grybų sriubos receptas yra paprastas būdas išbandyti šią koncepciją. Turime omenyje ingredientų skonį, sukuriantį sriubos skonį. Kinijoje vietoj pagardintų sriubų sultinio naudojame vandenį ir leidžiame ingredientams sukurti sultinio skonį. Kai verdate sriubą, jei galite leisti ingredientų skoniui įsilieti į sriubą, tada sriuba jau 70% sėkminga, o valgydami žmonės gali paragauti sriubos ingredientų. Ar norite sužinoti, koks yra šios lengvos grybų sriubos skonis?
Naminė Kiniška Vištienos Sriuba
Kinų virtuvėje, be mums visiems žinomų pagrindinių prieskonių - druskos, cukraus ir lengvo sojų padažo, yra dar vienas ypatingas, sveiką kvapą suteikiantis ingredientas - vištienos sriuba arba sultinys. Kinijoje vištienos sriuba populiari dėl savo mitybos. Jis padeda sergantiems žmonėms pasveikti po ligos, o krūtimi maitinančios moterys taip pat mėgsta gerti vištienos sriubą. Profesionalūs kinų virėjai gamina didelius kiekius vištienos sultinio arba sultinio, kurį galima naudoti daugeliui patiekalų.
Kiaušinių ir Kopūstų Sriuba
Ei, šiandien gaminsime keistą patiekalą! Kodėl tai keistas patiekalas? Kadangi jame yra kai kurių ingredientų, kurių dauguma žmonių negali priimti. Kopūstų kiaušinių sriuboje mes naudojame ne tik kiaušinius. Šioje sriuboje yra šviežių vištienos kiaušinių, konservuotų kiaušinių ir sūdytų ančių kiaušinių. Galbūt šie kiaušiniai jums skamba keistai, bet sriuba tikrai skani. Jei norite sužinoti apie keistus šio patiekalo kiaušinius, peržiūrėkite mano išsamų nuluptų ir sūdytų ančių kiaušinių aprašymą. Jei vieną dieną atvyksite į Kiniją, pamatysite, kad šie keisti kiaušiniai pasirodo Kinijos prekybos centruose, drėgnose rinkose ir šeimos virtuvėse. Kadangi jie turi ypatingą skonį, kai kam patinka, kai kurie negali priimti, leisk man atspėti, patiks ar atmes?
Saldžiarūgštės Kiniškos Sriubos Receptas
Pagal Alfo receptą saldžiarūgštę kinišką sriubą pasigaminsite greitai ir lengvai.
Ingredientai (2-3 asm.):
- 1 mėlynasis svogūnas
- 30 g poro
- 3-4 česnako skiltelės
- 1 nedidelė raudona aitrioji paprika
- 2-3 svogūno laiškų
- 1 morka
- 4-5 šaukštų OBELIŲ čili pipirų skonio rapsų aliejaus
- 1 šaukšto aitriųjų paprikų pastos
- 20 g imbiero
- 250 g LAPINO PUOTA šviežios triušienos mėsos (troškinti, kepti)
- 2 šaukštų KIKKOMAN sojų padažo
- 1 šaukštelio DANSUKKER cukraus „Farinas“
- ½ l TICHĖ negazuoto mineralinio vandens
- 70 g pekininio kopūsto
- 1 saujos šitakių
- 2-3 šaukštų JADE BRIDGE ryžių acto
- 1 šaukšto JADE BRIDGE sezamų aliejaus
- 1 kiaušinio
- 1 saujos petražolių lapelių
Gaminimo eiga:
- Mėlynąjį svogūną supjaustykite smulkiais laiveliais, porą - smulkiais kubeliais. Česnaką,aitriąją papriką ir svogūnų laiškus susmulkinkite.
- Morką pjaustykite šiaudeliais naudodami ZYLE daržovių pjaustyklę.
- ZYLE ketaus puode įkaitinkite OBELIŲ čili pipirų skonio rapsų aliejų. Sudėkite smulkintus porus, aitriąją papriką, aitriųjų paprikų pastą ir pakepinkite apie 2-3 min.
- Dėkite smulkiai tarkuotą imbierą ir česnaką. Gerai išmaišykite ir pakepkite 1 min.
- Sudėkite LAPINO PUOTA šviežią triušienos mėsą (troškinti, kepti), pagardinkite KIKKOMAN sojų padažu, DANSUKKER cukrumi „Farinas“ ir supilkite TICHĖ negazuotą mineralinį vandenį. Virkite apie 10-12 min.
- Pekininį kopūstą supjaustykite šiaudeliais.
- Į sriubą sudėkite šitakius ir morkas. Virkite dar 3-4 min.
- Sudėkite smulkintą kopūstą ir mėlynąjį svogūną. Viską pagardinkite JADE BRIDGE ryžiu actu ir sezamų aliejumi.
- Į sriubą įmuškite kiaušinį ir patraukę nuo kaitros gerai išmaišykite.
- Į lėkštę pilkite sriubą ir papuoškite petražolių lapeliais bei smulkintais svogūnų laiškais.
Skanaus!
Greitai Paruošiama Kiniška Sriuba
Kiek labiau lietuvaičių skonio receptoriams priimtiną patiekalą pasigaminti siūlo virtuvės šefas Ruslanas Bolgovas. Į verdantį vandenį sudėkite greitai paruošiamus makaronus „Dorea“ ir virkite 3 min. Išvirusius makaronus nukoškite ir atidėkite į šalį. Iš vištienos petelių „tulpių“ išvirkite vištienos sultinį. Shiitake grybus palaikykite 1 val. vandenyje, po to 3-5 min. pavirkite ir supjaustykite juostelėmis. Visas daržoves supjaustykite pailgais šiaudeliais. Imbierą ir česnaką susmulkinkite. Įkaitintoje keptuvėje su aliejumi apkepinkite česnaką su imbieru, po to sudėkite visas daržoves ir pakepinkite 2-3 min. Svarbu, kad daržovės liktų traškios. Į anksčiau išvirtą vištienos sultinį suberkite apkeptas daržoves, įpilkite sojos padažo, sudėkite čili pipirą ir smulkintą kalendrą. Užvirinkite. Į lėkštę įdėkite saujelę išvirtų makaronų „Dorea“, 2 išvirtas vištienos petelių „tulpes“, apkepintas daržoves ir viską užpilkite sultiniu.
Kiniška Sriuba su Azijietiškais Makaronais
Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt ): Šią kinišką sriubą greitai išviriau iš anksčiau savo virto ir užšaldyto sultinio. Jį pašildžiusi dar trumpai paviriau su imunitetą stiprinančiais prieskoniais: imbieru, českanais, aitriąja paprika. Sultinį praturtinau plonai pjaustyta morka ir pekino kopūstu bei aromato suteikiančiais svogūnų laiškais bei kalendromis.
Gaminimo eiga:
- Sultinį užvirkite. Imbiero šaknį ir aitriąją papriką supjaustykite, įmeskite į verdantį sultinį. Jei norite, kad sriuba būtų mažiau aštri, iš aitriosios paprikos išimkite sėklas. Česnako skilteles nulupkite, perpjaukite išilgai pusiau, taip pat įmeskite į puodą su verdančiu sultiniu. Į sultinį supilkite sojų padažą. Virkite sultinį su prieskoniais vos burbuliuojant apie 5 minutes.
- Per tą laiką nuskuskite morką ir sutarkuokite ją plonais griežinėliais. Pekino kopūstą nuplaukite, perpjaukite pusiau ir supjaustykite kuo plonesniais šiaudeliais. Paruoštas daržoves sumeskite į verdantį sultinį ir virkite dar 5 minutes.
- Tada į sriubą sudėkite greitai išverdančius azijietiškus makaronus, virkite dar kelias minutes. Išvirusią sriubą nukelkite nuo ugnies.
- Švarius svogūnų laiškus ir kalendrų lapelius supjaustykite, suberkite į išvirusią sriubą, įspauskite žaliosios citrinos sultis. Išmaišykite ir pilstykite į lėkštes.
