Kiaušinių, sūrio ir vištienos vyniotinis
Velykinių receptų rubriką noriu pradėti šiuo legendiniu vyniotiniu. Kažkada seniai, labai seniai jo receptą pirmąkart perskaičiau supermamų forume (tikrai esat tokį girdėję, šypt?). Aš, tuomet paauglė, valandų valandas jame praleisdavau skaitydama receptus. Dalis jų mūsų šeimos virtuvėje prigijo taip sėkmingai, kad yra gaminami ligi šiol. Pavyzdžiui, šį vyniotinį kepu ir aš, ir mano mama, ir anyta. Man rodos, jis tobulai tinkamas Velykų stalui; o jos, žinia, jau nebe už kalnų!
GAMINIMO EIGA
1. Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios). Kepimo popieriumi išklokite standartinę orkaitės kepimo skardą (30×39 cm).
2. Paruoškite sūrio omletą . Kiaušinius išplakite. Sudėkite majonezą, suberkite tarkuotą sūrį, krapus ir gerai išmaišykite. Paskleiskite ant kepimo popieriaus plonu sluoksniu, tolygiai per visą skardą.
3. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.
4. Paruoškite maltos vištienos įdarą . Maltą vištieną sumaišykite su prieskoniais, smulkiai pjaustytu svogūnu ir kiaušiniu.
5. Paruoštą vištienos įdarą tolygiai paskleiskite ant iškepusio vyniotinio. Pradėdami nuo siauresnės kraštinės, susukite vyniotinį.
6. Susuktą vyniotinį dėkite atgal į įkaitintą orkaitę ir kepkite dar 40 minučių. Pjaustykite riekelėmis ir patiekite su mėgstamais garnyrais, pavyzdžiui, šviežių daržovių salotomis.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Vegeta Natur“.
#reklama #vegetanatur
Kiaušinių, sūrio ir vištienos vyniotinis
Atsispausdinti
Porcijos: 12-15 riekelių Paruošimo laikas: 25 min. Gaminimo laikas: 60 min.Sūrio omletui:
5 didelių kiaušinių
250 g majonezo
350 g tarkuoto fermentinio sūrio
ryšelio šviežių krapų
Vištienos įdarui:
500 g maltos vištos krūtinėlės
1 arb. š. „Vegeta Natur“ prieskonių mišinio vištienai
1 svogūno
1 kiaušinio
Įvairios mėsos vyniotinis šoninės apvalkale
Sviestą dalijame pusiau, ištirpiname jį keptuvėje ir labai trumpai, tik 1–2 minutes, pakepiname kepenėles. Po to jas stambiai supjaustome. Smulkiai supjaustome svogūną, pabarstome žiupsniu cukraus. Keptuvėje ištirpiname likusį sviestą ir pakepiname svogūno gabalėlius.
Maltą mėsą gerai sumaišome su kiaušiniu, pasūdome. Maišome su kepenėlėmis, keptais svogūnais, marinuota mėsa ir spanguolėmis. Lazdynų riešutus stambiai sukapojame peiliu ir įmaišome į mėsos mišinį.
Reklama41011IngredientaiPatarimas- Patarimas: v yniotinį galima uždengti sluoksniuotos tešlos lakštu, patepti jį kiaušinio plakiniu ir papuošti iš tos pačios tešlos išspaustomis žvaigždutėmis, eglutėmis.
- Elnieną galite keisti šerniena, kiauliena ar net kalakutiena.
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Reklama41003KomentaraiVita parašė:Mmm kaip gardziai atrodo. Puiki ideja sventiniam stalui! Pati ruosiausi panasu daikta kepti trapios teslos apvalkale, bet dabar suviliojo sonine.
Rašyti komentarą
Kuršėnų vyniotinis
Atskiriame kiaušinio trynius nuo baltymų. Į dubenėlį su tryniais beriame cukrų ir plakame elektriniu plakikliu kol masė padvigubės, pašviesės ir visas cukrus ištirps. Tada supilame pieną ir aliejų ir išmaišome.
Į kiaušinių trynių ir cukraus dubenį įsijojame miltus, išmaišome.
Elektriniu plaktuvu išplakame kiaušinio baltymus, bet nepresistengiame – reikia balkšvų putų, o ne standaus morengo. Paplaktus baltymus atsargiai įmaišome į tešlą.
Reklama41011Gaminame kremą: elektriniu plaktuvu išplakame minkštą sviestą su kondensuotu pienu ir varške, kad susijungtų.
Atvėsusį biskvitą švelniai išvyniojame (nesistengiame ištiesti visiškai, nes gali sulūžti), jo paviršių padengiame kremu ir susukame atgal. Paliekame bent valandą sustingti.
Puošiame cukraus pudra, uogomis ir mėtų lapeliais.
IngredientaiBeata NicholsonČia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Reklama41003KomentaraiOrinta parašė:Receptas ir pyragas super, gaminau jau ta pati vakara, gavosi tikrai idealiai, skaniai ir labai greitai.:-)
Aciu, jums, Beata.
Laba ponia Beata sandien kepiau ši viniotini,viršus rusvas buvo biskvito, o apacia kaip zalia nedakepus. Gal galit parasit kaip taisit šiuo atveju jau sutepta viniotini,ir ar turejo but ir apacia rusva ? Ir kaip kitą kart dariti. Ačiū
Inga parašė:Miela Beata, dievinu jusu receptus, nes visada gaunasi 100 proc. O Kursenu vyniotiniui gal galima vietoje varskes naudoti mascarpone?
Viktorija parašė:Ar galima naudoti speltos miltus?Mindaugas parašė:Deje.. 🙁 originalią ne,Autentiško Recepto Autorės Dragūnienės recepte, kreme nėra kondensuoto pienoAdomas parašė:Kiek maždaug išeitų iš šios normos? 1 kg.išeitu?Jovita parašė:Ar visiems to kremo stipriai per daug lieka?
Kad ir kaip dosniai stengiausi “idaryti” biskvita, kremo buvo per krastus ;))))
Kita karta trecdaliu mazinsiu kremo ingredientus.
O galima po gaminimo palikti viniotini šaldytuve, kad iš ryto valgyti? Ar reikėtu tiesog ant stalo palikti?
Nainių kugelis su vištiena
2 kg bulvių300 ml pieno1 didelio svogūno2 kiaušinių400 g vištienos filėDruskosJuodųjų pipirų200 g rūkytos šonines1 svogūno150 g grietinėsNuskustas bulves ir svogūną sutarkuojame bulvių tarkavimo mašina. Į tarkius mušame kiaušinius, juos gerai įmaišome. Tarkius dosniai pasūdome, papipiriname.
Prikaistuvyje pakaitiname pieną. Vos tik šis pradės „lipti” viršun, iškart supilame į tarkius, išmaišome. Galiausiai įmaišome stambokais gabalėliais supjaustytas vištų filė.
Kol kugelis kepa, pasigaminame padažą. Keptuvėje paskrudiname šoninę, kol ši paleis riebaliukus. Suberiame smulkiais kubeliais pjaustytą svogūną ir jį apkepame iki auksinės spalvos kartu su šonine. Sumažinę kaitrą įmaišome grietinę, kol susijungs į tolygų padažą. Paragaujame, jei trūksta druskos, truputį padruskiname.
Reklama41011Supilame visą kugelio masę į didelį kepimo indą ar skardą. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 60-80 minučių (priklkausomai nuo indo gylio, kugelis gali kepti ilgiau). Ar pilnai iškepė, patikriname mediniu pagaliuku arba tiesiog paragaujame šiek tiek kugelio iš viduriuko.
Sprandinės vyniotinis su svarainiais ir abrikosais
2 kg kiaulienos sprandinės6 svarainiųdidelės saujos džiovintų abrikosų2 gerų žiupsnių druskosOrkaitę įkaitiname iki 180 °C.
Kiaulienos nugarinę šone (maždaug per trečdalį storio) pjauname išilgai, įpjauname ne iki galo, paliekame 1–1,5 cm storio „sienelę“. Dabar išpjova turėtų būti panaši į atverstą knygą, kurios dešinė pusė maždaug dvigubai plonesnė nei kairė. Toliau kairiąją dalį pjaunant išilgai reikia padalyti į dvi vienodo storio dalis. Tik neperpjauname iki galo, paliekame 1–1,5 cm storio „sienelę“, kad mėsos išklotinę galėtume „atversti“ it trijų dalių lankstinuką.
Mėsos išklotinę apibarstome prieskoniais, pasūdome.
Reklama41011Smulkiai supjaustome abrikosus, sutarkuojame svarainius ir sudedame ant mėsos.
Sprandinę suvyniojame ir susukame į foliją.
Mėsos vyniotinį dedame į skardą ir šauname į orkaitę kepti apie 2 valandas. Tada nuimame foliją, mėsą grąžiname į orkaitę dar pakepti apie 20 minučių, kad apskrustų.
