pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Granatų salotos su feta ir pankoliu: gardus receptas

Atraskite naują skonių derinį su šiomis nuostabiomis granatų salotomis, pagardintomis feta sūriu ir pankoliu. Šis receptas ne tik skanus, bet ir greitai paruošiamas, todėl puikiai tiks tiek kasdienai, tiek šventiniam stalui.

Feed My Sister maisto tinklaraštį kuria dvi sesės Rūta ir Asta, neseniai išleidusios pirmąją knygą „Natūraliai saldu“ apie tai, kaip nesugaištant daug laiko pasilepinti saldumynais iš natūralių ingredientų. Savo tinklaraštyje sesės dalijasi šiuolaikišku požiūriu į maistą, kuris turi būti ne tik skanus, bet įvairus ir naudingas. Nuo šiol FeedMySister.com kartais pasidalys receptais ir su 15min skaitytojais.

FeedMySister.com: Mandarinai, granatai, karamelizuoti riešutai, mėtos, feta ir recepto slaptas ingredientas - karamelizuotos pankolio sėklos. Tikrai labai labai skanu, o ir virtuvėje neužtruksite ilgai.

Ingredientai (2 asm.):

Salotoms:

  • 6 mandarinai
  • 1/4 granato
  • 2 valg. šaukšt. skaldytų migdolų
  • 3/4 arbat. šaukšt. pankolių sėklų
  • 35 g fetos sūrio
  • 1 arbat. šaukšt. medaus
  • Keli mėtos lapeliai

Padažui:

  • 1 mandarinas
  • 1 arbat. šaukšt. alyvuogių aliejaus
  • 1 arbat. šaukšt. raudonojo vyno acto
  • 1 arbat. šaukšt. medaus
  • Druskos
  • Pipirų

FeedMySister nuotr./Vienas iš salotų ingredientų - granatas

Gaminimas:

  1. Orkaitę įkaitiname iki 180C laipsnių temperatūros (režimas su vėjeliu).
  2. Pankolių sėklas grūstuvėje susmulkiname iki miltelių.
  3. Į mažą puodą dedame sviestą, medų ir kaitiname, kol sviestas išsilydys. Dedame skaldytus migdolų riešutus, pankolių sėklas ir viską išmaišome.
  4. Perdedame į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. Kepame 5-8 min. arba kol apskrus. Iškepus leidžiame atvėsti.
  5. Mandarinus nulupame ir supjaustome griežinėliais.
  6. Iš vieno mandarino išspaudžiame sultis, jas mažame dubenėlyje sumaišome su alyvuogių aliejumi, raudonojo vyno actu ir medumi.
  7. Į lėkštę dedame mandarinus, užbarstome granatų sėklas ir keptus riešutus. Dedame fetą ir puošiame mėtos lapeliais. Užpilame padažą ir salotos paruoštos.

FeedMySister nuotr./Mandarinų, fetos ir karamelizuotų migdolų salotos

Štai keletas ingredientų kiekių, reikalingų salotoms ir padažui:

Ingredientas Kiekis
Skaldyti migdolai 2 valg. š.
Pankolių sėklos 0,75 arbat. š.
Alyvuogių aliejus (padažui) 1 arbat. š.
Raudonojo vyno actas (padažui) 1 arbat. š.
Medus (padažui) 1 arbat. š.