pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Pyragas su kondensuotu pienu ir ananasais: paprastas receptas

Štai dar vienas nuostabus pyragas su kondensuotu pienu. Tai tikrai nuostabaus skonio pyragas!

Receptas

Paruošimas: 15 min
Gaminimas: 50 min
Porcijos: 8

Ingredientai:

  • Miltai: 250 gramų
  • Druska: žiupsnelis
  • Kepimo milteliai: 1 arbatinis šaukštelis
  • Konservuoti ananasai: 1 nedidelė skardinė
  • Minkštas sviestas: 125 gramų
  • Kiaušiniai: 3
  • Vanilės ekstraktas: 2 arbatinių šaukštelių
  • Saldintas kondensuotas pienas: 390 gramų (naudoju karamelės pavidale)

Gaminimo eiga:

  1. Iš pradžių miltus sumaišyk su druska ir kepimo milteliais.
  2. Tada kambario temperatūros sviestą išsuk iki purumo.
  3. Po to po vieną įplak kiaušinius ir vanilės ekstraktą.
  4. Konservuotus ananasus susmulkink gabaliukais, įplak kondensuotą pieną.
  5. Tuomet visus šlapius produktus sumaišyk tarpusavyje, paskui įsuk miltų mišinį.
  6. Po to tešlą supilk į paruoštą kekso kepimo formą ir dėk į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros.

Pyragas su kondensuotu pienu - gaminimas

Tešlai kiaušinius išplakite su kondensuotu pienu, įmaišykite persijotus miltus ir sodą nugesintą actu. Viską gerai išmaišyti, kad gautųsi vientisa masė. Masę supilkite į kepimo popieriumi ištiestą kepimo formą ir kepkite 180 C apie 20-25 min. Ataušusį kepinį perpjaukite į dvi dalis.

Kremui: želatiną išbrinkinkite piene, po to pakaitinkite ant ugnies, kad želatina ištirptų. Atšaldytą grietinę išplakite su cukrumi, vanilioniu cukrumi , citrinos sultimis ir galiausiai pilkite atvėsusią ištirpintą želatiną. Kremu sutepkite kepinį, viršų taip pat aptepkite kremu ir papuoškite turimais vaisiais.

Variantai ir patarimai

Labai dėkinga už receptą, bet mes dėjome kakavinį kondensuotą pieną ir riešutus, nes namie be manęs niekas šiltų skanių vaisių pyrage nevalgo ir nevalgys. O viršui pabarstukų turėjau, tai visai nenusivyliau.

Mes vietoj persikų dėjom obuolių skilteles, o vietoj migdolų - lazdyno riešutus pasmulkintus.

Dariau su ananasais, nes persiku negavau. Visiems begalo patiko.

Kepu šį pyragą jau antrą kartą ir mano tėveliams begalo patiko, tikiuosi bus ir dar tokių skanių ir nesudėtingų pyragaičių.

Gal kas kokiu kitokiu vaisiu ismeginote, kuo dar galima paivairinti?

Sveiki, o man sis pyragas gavosi labai puikus, nes persikus as dejau pyrago dugne ant sviestinio popieriaus, o ant ju pyliau tesla. Kai pyragas iskepe, apverciau dugnu i virsu ir pati didziai nustebau - vaizdas buvo nepakartojamas.

Bet vietoje migdolų drožlių dėjau tarkuotos citrinos žievelės ir cinamono.

As ant virsaus uzbarsciau melyniu saldytu ir apibarsciau cukrumi nedaug.

vis kepu šitą nuostabų pyragą ir ekspermentuoju su įvairiausiais priedais, jau išbandžiau vietoj persikų obuolius, bananus, kriaušes šiandien dėjau braškes ir ant viršaus sudėjau bounti šokolado gabaliukus.

Vyro giminaitė Lenkijoje kepa panašų pyragą, tik vietoj kondensuoto pieno maišo kiaušinius su 200 gr grietinės, o persikus deda ant viršaus po 15 min kepimo, tada jie nepaskęsta tešloje.

Kokosinis keksas su ananasais ir braziliškais riešutais

Gaminimo laikas: apie 1 val.
Porcijos: 8-10 asm.

Ingredientai:

  • 3 kiaušiniai
  • 160 g cukraus
  • 300 ml kokosų gėrimo
  • 120 g kokosų aliejaus
  • 180 g miltų
  • 3-4 šaukštų kokosų drožlių
  • ½ šaukštelio kepimo miltelių
  • Žiupsnelio kardamono
  • Žiupsnelio druskos
  • 1 šaukštelio vanilės ekstrakto
  • 100 g pieniško šokolado
  • ½ pakelio sausainių „Kondensuotas“
  • 5-6 riekelių konservuoto ananaso
  • 80 g braziliškų riešutų

Gaminimo eiga:

  1. Trynius atskirkite nuo baltymų.
  2. Į trynius sudėkite cukrų, kokosų gėrimą, kokosų aliejų ir gerai išplakite.
  3. Sudėkite miltus, kokosų drožles, kepimo miltelius ir prieskonius. Išmaišykite iki vientisos tešlos.
  4. Kiaušinio baltymus išplakite iki standžios masės.
  5. Pienišką šokoladą išlydykite ir įmaišykite į pyrago tešlą.
  6. Atsargiai įmaišykite išplaktus baltymus. Išmaišykite iki vientisos masės.
  7. Tešlą pilkite į nepridegančią kepimo formą.
  8. Į tešlą prikaišiokite sulaužytų sausainių „Kondensuotas“, ant viršaus išdėliokite ir įspauskite konservuoto ananaso riekeles, viską apibarstykite smulkintais braziliškais riešutais.
  9. Kepkite orkaitėje 170 °C temp. apie 35-40 min.