Iešmeliai su mėsa ir (arba) daržovėmis atrodo labai dekoratyviai ir netgi primena artėjančią vasarą, todėl puikiai tinka tada, kai norisi susikurti mažą šventę kasdienybėje. Ant medinių iešmelių galima verti begalę maisto produktų, tačiau jie turėtų derėti vienas su kitu, kad geriausiai atsiskleistų jų skonis ir aromatinės savybės. Svarstote, ką verti ant iešmelių? Pateikiame keletą gardžių receptų, kuriuos lengvai paruošite orkaitėje.
Vištienos Iešmeliai su Mango
Šie vaivorykštės spalvų vištienos iešmeliai su paprikomis, ananasu, svogūnu ir lipniu teriyaki padažu yra nerealūs! Jie tikrai patiks visiems - net ir mažiausiems valgytojams, o vietoje kalno mėsos suvalgysime dar ir puokštę daržovių. Tad jei su draugais ar šeima planuojate grilio vakarėlį, siūlau išbandyti. Patiekti galite su virtais ryžiais, makaronais ir / ar traškiomis gaivomis salotomis. Beje, tokius iešmelius puikiausiai pagaminsite ne tik lauko kepsninėje, bet ir orkaitėje, tad receptas tiks ir viduje vykstančiam vakarėliui ar tiesiog skaniai šeimos vakarienei.
Ingredientai:
- Vištienos filė
- Konservuoti mangai
- Druska, pipirai, aitriosios paprikos
- Kečupas, alyvuogių aliejus
- Prieskonių mišinys vištienai
Gaminimo eiga:
- Orkaitę įkaitinti iki 180 - 200°.
- Vištienos filė atskirti nuo kaulų ir odos ir supjaustyti daugmaž vienodais gabalėliais.
- Užberti druskos, pipirų ir aitriųjų paprikų.
- Įpilti kečupo, alyvuogių aliejaus ir prieskonių mišinio vištienai, gerai išmaišyti ir palikti 30 min. arba ilgiau vėsioje vietoje marinuotis.
- Po to vištienos gabalėlius suverti ant medinių iešmelių ir kepti įkaitintoje orkaitėje 10 - 12 min. arba kol mėsa taps minkšta ir sultinga.
- Konservuotus mangus stambiai supjaustyti.
Daržovių Iešmeliai
Ingredientai:
- Cukinijos
- Baklažanai
- Pomidorai
Gaminimo eiga:
- Orkaitę įkaitinti iki 200°.
- Cukinijas nuplauti, nusausinti ir supjaustyti maždaug 8 - 10 mm storio griežinėliais.
- Baklažanus, jeigu kartūs, pusvalandį pamirkyti pasūdytame vandenyje ir po to supjaustyti taip pat kaip cukinijas.
- Pomidorus nuplauti ir perpjauti per pusę.
- Tada pakaitomis suverti ant medinių iešmelių.
- Kepti orkaitėje 45 minutes arba kol daržovės suminkštės.
Mėsos Kukuliai Ant Iešmelių
Ingredientai:
- Maltą vištieną
- Svogūnas (stambiai tarkuotas)
- Sūris (smulkiai tarkuotas)
- Saldžiosios paprikos
- Krapai (3 - 4 šakelės, smulkinti)
- Krakmolas
- Prieskoniai, druska
Gaminimo eiga:
- Orkaitę įkaitinti iki 180 - 200°.
- Maltą vištieną sumaišyti su stambiai tarkuotu svogūnu, smulkiai tarkuotu sūriu, supjaustytomis saldžiosiomis paprikomis, 3 - 4 šakelėmis smulkintų krapų, krakmolu, prieskoniais bei druska.
- Tada formuoti kukulius ir verti ant vandeniu sudrėkintų medinių iešmelių.
- Kepti orkaitėje, kol gražiai apkrus iš abiejų pusių, apie 10 - 15 min.
Vištienos iešmeliai su teriyaki glazūra
Ingredientai:
- Vištiena (supjaustyta kubeliais, maždaug 2 cm. pločio)
- Paprikos
- Ananasas
- Svogūnas
- Druska, pipirai
- Aliejus
- Medus - 1 v.š.
- Sojų padažas - 2 v.š.
- Ryžių actas (arba obuolių) - 2 v.š.
- Sezamo aliejus - 1/2 a.š.
- Česnakas - 2 skiltelės (smulkiai sukapotos)
- Imbieras - 2 cm. (smulkiai tarkuotas)
- Kukurūzų krakmolas - 2 v.š.
Gaminimo eiga:
- Ruošiame marinatą - indelyje sumaišome visus ingredientus.
- Vištieną supjaustome kubeliais (maždaug 2 cm. pločio), pabarstome druska ir pipirais, išmaišome.
- Pilame pusę marinato (kitą pusę paliekame glajui), išmaišome, uždengiame ir leidžiame marinuotis mažiausiai 30 minučių. Jei yra galimybė, pamarinuokite prieš kelias valandas.
- Paprikas, ananasą ir svogūną supjaustykite panašaus dydžio gabalėliais, kaip pjaustėte vištieną. Berkite viską į dubenį, sumaišykite su aliejumi, druska ir pipirais.
- Kai vištiena pamarinuota, laikas verti iešmelius. Galite sluoksniuoti kaip jums patinka.
- Iešmelius galite kepti lauko griliuje arba orkaitėje. Jei kepsite griliuje, įkaitinkite anglis ir kepkite apie 10 minučių pavartydami, kol vištiena pilnai iškepa. Jei rinksitės orkaitę, kepkite 180 laipsnių orkaitėje (vėjelio funkcija) 30 minučių.
- Kai iešmeliai baiginėja kepti, paruošiame glajų. Likusią pusę marinato sumaišome su krakmolu, pilame į nedidelį puodą ar keptuvę ir maišydami kaitiname, kol padažas sutirštėja.
- Iškepusius iešmelius aptepame paruoštu glajumi, pabarstome smulkintais česnako laiškais, žemės riešutais ir sezamo sėklomis.