Baklažanų troškinys beveik ratatouille
Į puodą arba keptuvę pilame pusę aliejaus. (Indas turėtų būti su dangčiu, nes vėliau reikės troškinti).
Svogūnus nulupame ir supjaustome riekelėmis. Pakepiname aliejuje, kad suminkštėtų.
Dedame ten smulkintą česnaką. Palaukiame, kol pasklis aromatas, supilame likusį aliejų.
Reklama41011Supjaustome baklažaną maždaug 1 cm pločio riekelėmis, tada tas riekeles daliname į maždaug tris dalis. Apkepame baklažaną keptuvėje.
Sudedame cukiniją, pjaustytą kvadratėliais bent 2 cm aukščio. Pakepiname porą minučių, viską pamaišome.
Sudedame prieskonius: žoleles, druską, pipirus ir pomidorus bei balzamiko actą.
Paliekame kokiai valandai troškintis ant nedidelės ugnies.
IngredientaiBeata NicholsonČia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Reklama41003KomentaraiMano pavadinimas Vytas parašė:Nu fork… ir tik su 60ml aliejaus.Mano pavadinimas Vytas parašė:Nu fork… ir tik su 60ml aliejaus.Mano pavadinimas Vytas parašė:Nu fork… ir tik su 60ml aliejaus.Sandra parašė:Mmm, taip dziaugiuosi kiekvienu receptu, ir knyga gavau dovanu!! Man, kaip lietuvei gyvenanciai UK taip viskas tinka ir patinka :)) visos prekes prieinamos ir patiekalai nuostabus!! Aciu, Beata! 🙂
Ieva parašė:Labai jau rūgstus išeina.. Atrodo, viską dariau pagal receptą, bet mūsų šeimai buvo per rūgšu.Ieva parašė:Labai jau rūgstus išeina.. Atrodo, viską dariau pagal receptą, bet mūsų šeimai buvo per rūgšu.Viktorija parašė:O su kuo derėtų valgyt? Aš įsivaizduoju, duona?Viktorija parašė:O su kuo derėtų valgyt? Aš įsivaizduoju, duona?Neringa parašė:Labai skanu, tik as dar imeciau puse skardines uzslikusiu saldytuve avinzirniu ir sauksta rudojo cukraus. Valgem kaip garnyra su kepta menke, niammm..
Juste parašė:Noreciau paklausti ar vietoje balzamiko acto tiktu vynuogiu actas. Balzamiko neturiuRuruta parašė:Vygis parašė:As identiska zmonos rezepta vadinu „narkotiku” svaigstu kaip megstu.Pas ja tai krauji< turi ukrainietisko kraujo>.Apie barcius tyliu -:>
Simona parašė:Vakar su tokia meile gaminau, viskas tip top pagal recepta, bet koks neskanus… rugstu… siandien antra diena vargstam prie prie jo visi susirauke prie stalo valgo ir sako mama daugiau tokiu nesamoniu negamink…na kad ir kaip myleciau Beata turiu palikti atsiliepima. Bet kiti receptai super!
Vistienos ir cukiniju troskinys
Tandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosAtsiųsk savo receptąPatiekalo tipasValentino dienaiValgome sveikiau!ApkepaiBlynai, vafliaiDesertaiGėrimaiGėrimai su alkoholiuKaršti patiekalaiKonservuoti patiekalaiKošės, tyrėsKremai ir padažaiPicosPyragai, kepiniaiSalotos, mišrainėsGarnyraiSriubosSumuštiniaiTroškiniaiUžkandžiaiPagr. ingredientasAvienaBulvėsDaržovėsGrybaiJautienaKiaulienaKiaušiniai ir pieno produktaiMiltai ir kruoposSojaVeršienaVaisiai ir uogosŽvėrienaPaukštienaMakaronaiŠokoladasŽuvis ir jūros gėrybėsRiešutaiProgaUžgavėnių idėjosMamos dienos skanėstaiTėvelių dienaiVelykiniai patiekalaiValentino dienaiKalėdų patiekalaiKūčių patiekalaiGimtadienio patiekalaiJoninių skanėstaiHelovinasNaujiesiems MetamsVestuviniai patiekalaiPyragų dienaPasaulio virtuvėAirijos virtuvėAmerikos virtuvėAnglijos virtuvėArgentinos virtuvėArmėnijos virtuvėAustrijos virtuvėBaltarusijos virtuvėBrazilijos virtuvėBulgariška virtuvėDanijos virtuvėGraikijos virtuvėGruzijos virtuvėIndijos virtuvėIspanijos virtuvėItalijos virtuvėJaponijos virtuvėKinijos virtuvėKorėjiečių virtuvėLenkijos virtuvėLietuvos virtuvėMaroko virtuvėMeksikos virtuvėNorvegiška virtuvėOlandijos virtuvėPrancūzijos virtuvėRusijos virtuvėŠvedijos virtuvėŠveicarijos virtuvėSlovakijos virtuvėSuomių virtuvėTailando virtuvėTibeto virtuvėTotorių virtuvėTurkijos virtuvėUkrainos virtuvėVengrijos virtuvėVokietijos virtuvėLatvijos virtuvėČekų virtuvėvištienos troškinys (receptų: 76)Aromatingas indiškas vištienos troškinysVištienos troškinys su paprikomis ir pievagrybiais - kremiškas ir labai skanus
Vištienos troškinys su ryžiais 6 asm.
1.Vištų krūtinėles supjaustykite nedideliais gabalėliais. Dubenėlyje išplakite alyvuogių aliejų ir ciberžoles. Marinatą užpilkite ant vištienos, išmaišykite ir palikite pusvalandžiui pastovėti. 2.Svogūnus nulupkite, supjaustykite pusžiedžiais ir.
Žymės: vištiena, troškinys, ryžiai, vištienos troškinys, receptai, troškinys su ryžiaisPARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.Vištienos šlauneles supjaustyti nedideliais gabalėliais, pabarstyti druska ir pipirais. Brokolį supjaustyti žiedynais, svogūną susmulkinti, morkas ir bulves supjaustyti nedideliais gabalėliais, o pievagrybius griežinėliais.
Į puodą pilti aliejų, dėti sviestą ir ištirpinti. Sudėti vištieną ir pakepti porą minučių, tuomet sudėti svogūną ir kepti iki kol vištiena nebebus rožinės spalvos, sudėti bulves, morkas ir išmaišyti. Supilti sultinį (sultinys neturi visiškai padengti ingredientų), užvirti. Kai užvirs, sumažinti kaitrą, sudėti pievagrybius ir uždengti dangčiu, taip palikti 10 minučių.
Į paruoštą padažą įpilti samtį skysčio nuo verdamo troškinio ir gerai permaišyti, tuomet maišant visą padažą supilti į puodą su troškiniu.
Suberti smulkiai sutarkuotą sūrį, sudėti brokolį ir maišant dar pakaitinti 2-3 min iki sūris išsilydys. Paragauti, ar patinka skonis. Jei norisi, papildomai pagardinti druska ir/ar pipirais.
SEGEBUTĖS UŽRAŠAI
Paprasti, skanūs ir akiai patrauklūs patiekalai, prie kurių norisi grįžti vėl ir vėl. Čia pateikiami šeimos receptai, draugų virtuvės paslaptys, nauji kulinariniai bandymai. Anksčiau aprašyti receptai nuolat tobulinami ir tikslinami, todėl "pasenusių" receptų čia nėra.
Šviežių kopūstų troškinys
Dar vienas senoviškas lietuviškas tetos Halinos receptas. Šį kartą be raugintų kopūstų, o tik su šviežiais, arba "saldžiais", kaip juos vadina teta. Matavimai apytikriai, kadangi teta viską daro iš akies ir man neleido nieko išmatuoti.
Troškinti kopūstai gali būti pateikiami kaip garnyras šalia kiaulienos kepsnių, kepto kumpio, avienos patiekalų, maltinukų, dešrelių ir kt. Man asmeniškai skaniau be grietinės, majonezo ir patražolių, mano vyrui patinka su grietine, o mano vaikams išvis nepatinka troškinti kopūstai - tokia mūsų teisybė. Ingredientų aprašyme nekeičiau, nes toks yra tetos receptas.
Išeiga 4 porcijos arba 6-8 garnyrai. Jums prireiks didelės ir gilios keptuvės su ją atitinkančiu dangčiu, didelio grūstuvo.
Labels: kopūstas, Lietuva, vegetarams31 komentaras:
matau, kad lyg Kielecki majoneza naudoji? :) man jis labai skanus deti i morku - censaku misraine Atsakyti Panaikinti
SUPER SKANUS RECEPTAS 👌👌👌SIANDIEN ISBANDYTAS IR 100% UZTVIRTINTAS😉😉😉 PanaikintiJo, naudojau Kielecki majonezą. Man jis neskanus, bet vyras nupirko, sąžinė neleidžia išmesti, reikia sunaudoti. Atsakyti Panaikinti
Anonimiškas 5/20/2011Visai patiko :) tik jei sultinį pilat, patarčiau išvis iš pradžių į kopūstus nedėt druskos, nes man truputi per sūru buvo :) bet su juoda duona gerai sulindo :) Atsakyti Panaikinti
Kremiškas vištienos troškinys su bulvėmis ir daržovėmis
Autorius apie receptą: Kremiškas, malonaus, švelnaus skonio troškinys nuostabiems pietums. Vištienos ir daug daržovių kupinas patiekalas, kuris tobulas vienas arba šalia tinka ryžiai ar duonos Kremiškas, malonaus, švelnaus skonio troškinys nuostabiems pietums. Vištienos ir daug daržovių kupinas patiekalas, kuris tobulas vienas arba šalia tinka ryžiai ar duonos riekelė. Šis receptas kilęs iš Japonijos, tik japoniškame variante dažniausiai nenaudojamas sūris, bet man šiek tiek sūrio čia labai tinka. (. daugiau) (. mažiau) Laurinta
AKCIJOS:Rodyti akcijas
TAIPPaspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymąINGREDIENTAI:Porcijų skaičius: 5