pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Meduolinis Pyragas su Bananais: Greitas ir Skanus Receptas

Šis nekeptas trupininis meduolių pyragas su grietine ir bananais yra labai pamiltas. Tai puikus desertas, kuris ne tik labai skanus, bet ir turi tam tikrą istoriją.

Kodėl Šis Pyragas Toks Populiarus?

  • Lengvai ir greitai paruošiamas.
  • Nereikalauja daug ingredientų.
  • Per naktį visi sluoksniai suminkštėja, susigeria ir virsta vientisu, minkštu desertu.

Receptas: Nekeptas Meduolių ir Bananų Pyragas

Ingredientai:

  • 500 g mėgstamo skonio meduolių (pvz., kondensuoto pieno ar šokoladinių)
  • 500 g grietinės (riebesnės)
  • 4 vidutinio dydžio bananai
  • 3-4 valg. š. miltelinio cukraus
  • 1 arb. š. citrinos sulčių (nebūtina)

Gaminimas:

  1. Meduolius sutrupinkite dubenyje.
  2. Į kitą dubenį sudėkite grietinę, pagardinkite milteliniu cukrumi pagal skonį ir citrinos sultimis (jei naudojate). Išmaišykite.
  3. Imkite apvalią nedidelę išardomą tortinę (aš naudojau 20 cm skersmens). Ant jos dugno dėkite 1/3 sutrupintų meduolių, tolygiai padenkite dugną, prispauskite.
  4. Užpilkite ketvirtadaliu grietinės, šiek tiek paspauskite, išdėliokite griežinėliais supjaustytus bananus, užpilkite dar ketvirtadalį grietinės.
  5. Tada užberkite pusę likusių meduolių, paspauskite, vėl dėkite grietinės sluoksnį, bananus ir vėl grietinę. Tortą apibarstykite likusiais meduolių trupiniais.
  6. Palikite šaldytuve pernakt, kad visi sluoksniai įsigertų grietinės kremo.
  7. Puoškite pagal savo fantaziją.

Tortui pagaminti galite naudoti kondensuoto pieno ir šokoladinius meduolius, bet jeigu jums labiau patinka tradiciniai, vaniliniai ar kakaviniai, naudokite juos. Tortą puoškite kaip tik patinka, bet šis tortukas ir be didelių papuošimų atrodo labai dailiai.

Variantas su Želatina

Ingredientai:

  • 300 g meduolių
  • 350 g grietinės 35 proc. riebumo
  • 2 v. š. miltelinio cukraus
  • 2 bananų
  • 1 v. š. želatinos + 50 ml vandens
  • 1 v. š. citrinos sulčių

Gaminimas:

  1. Meduolius sutrupiname iki trupinių.
  2. Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame brinkti.
  3. Bananus supjaustome griežinėliais.
  4. Į grietinę suberiame miltelinį cukrų, įspaudžiame citrinos sulčių ir išplakame plaktuvu iki purumo.
  5. Želatiną ištirpiname garų vonelėje. Atvėsiname ir plona srovele supilame į kremą.
  6. Torto formą atsegamais kraštais išklojame kepimo popieriumi.
  7. Barstome dalį trupinių, tepame kremo, dėliojame bananų griežinėlius, barstome vėl trupiniais, vėl kremas, vėl bananai.

Patarimai ir Pastebėjimai

  • Jei desertas bus valgomas vakare, gaminkite jį tos pačios dienos rytą arba net parą prieš.
  • Pyragą galite gaminti visai nedidelį, vos 4-5 žmonėms.

Komentarai ir Atsiliepimai

Šis paprastas ir itin greitai paruošiamas desertas tikriausiai jau tapo klasika, tačiau tokiu gėriu būtų nuodėmė nepasidalinti dar kartą. Daugelis išbandžiusių šį receptą teigia, kad niekas neatspėja, jog sudėtyje yra meduolių.

Šokoladinis Meduolinis Pyragas su Bananais ir Bazilikais

Tai netikėtas trio - šokoladas, bananai, bazilikas. Pyragas gaunasi labai skanus, drėgnas, labai sodraus šokoladinio skonio.

Ingredientai:

  • Geras 54 proc. kakavos juodasis šokoladas.
  • Bananai
  • Bazilikas

Gaminimas:

  1. Sviestą ir šokoladą sudėkite į nedidelį puodelį ir ištirpinkite ant nedidelės ugnies.
  2. Kitame dubenyje išplakite kiaušinius su cukrumi ir vanile.
  3. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, druska.
  4. Bananus supjaustykite griežinėliais.
  5. Baziliko lapelius susmulkinkite.
  6. Viską įmaišykite į tešlą.

Kepkite 20 cm kvadratinėje formoje lygiai 35 minutes. Dėkite vidutinio dydžio baziliko lapelius (keliais lapeliais daugiau), kuriuos labai smulkiai sukapojau. Baziliko skonio kaip tokio, nelabai jaučiasi. Man be galo patiko sodrus, ryškus šokolado skonis.