pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Faršo kepsnys su pievagrybiais: gardūs receptai kiekvienai dienai

Faršo kepsnys su pievagrybiais - puikus pasirinkimas tiek kasdieniams pietums, tiek savaitgalio vakarienei su šeima. Šis patiekalas pasižymi savo paprastumu ir skonio gilumu. Pateikiame keletą receptų, kurie padės jums pasigaminti šį gardų patiekalą.

Klasikinis faršo kepsnys su pievagrybiais

Šis receptas primena mūsų močiučių virtuvę. Tai klasikinis lietuviškas patiekalas, kurio ingredientų sąrašas yra minimalus, tačiau skonis - nepakartojamas.

Ingredientai:

  • 400 gramų kiaulės faršo
  • 1 vienetas svogūnų
  • 100 gramų morkų (virtos)
  • 100 gramų brokolių (virti)
  • 6 vienetai pievagrybių
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 2 česnakų
  • 4 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
  • 1 stiklinė džiūvesėlių
  • Šiek tiek druskos
  • Šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
  • Šiek tiek aliejaus (kepimui)

Paruošimo būdas:

  1. Kiaulienos faršą suminkykite su 1 kiaušiniu, susmulkintu svogūnu, virtomis morkomis, brokoliais, pievagrybiais, išspaustu česnaku, druska bei pipirais.
  2. Iš gautos masės suformuokite kepsnius ir apvoliokite juos paeiliui miltų bei kiaušinio plakinyje ir džiūvėsėliuose.
  3. Kepkite keptuvėje su aliejumi.
  4. Patiekite su bulvių koše bei daržovėmis.

Faršo kepsnys su pievagrybiais orkaitėje

Šis sotus ir ypač skanus kiaulienos kepsnys paruošiamas labai lengvai ir pakankamai greitai orkaitėje.

Ingredientai:

  • 0.5 kilogramo maltos mėsos
  • 1 vienetas morkų
  • 1 vienetas svogūnų
  • 200 gramų grybų
  • 100 gramų sūrio
  • 1 žiupsnelis prieskonių

Paruošimo būdas:

  1. Maltą mėsą paruoškite taip, kaip darytumėte įprastus kotletus, o iš paruošto faršo padarykite krepšelius.
  2. Morką, svogūnus ir grybus pakepinkite ir keptuvės turinį sudėkite į krepšelius.
  3. Viską kepkite 180°C temp. orkaitėje 40 - 50 min., likus kepti apie 10 minučių, užtarkuokite sūrio.

Faršo maltinukai su pievagrybių įdaru

Šis receptas patiks tiems, kurie mėgsta įdomesnius patiekalus. Maltinukai su pievagrybių įdaru - puikus pasirinkimas šeimos vakarienei.

Ingredientai:

  • Kiaulienos faršas
  • 2 riekės batono, mirkyto piene
  • Kiaušinis
  • Pora šaukštų majonezo
  • Kapotas svogūnas
  • Pievagrybiai
  • Svogūnai
  • Prieskoniukai
  • Jogurtinis padažas
  • Sūris
  • Aliejus
  • Vanduo

Paruošimo būdas:

  1. Kiaulienos faršą išmaišykite su batonu, mirkytu piene, kiaušiniu, majonezu ir kapotu svogūnu.
  2. Darykite apvalius maltinius (nemažus pagal plotą, bet ne storus), viduje įspauskite duobelę.
  3. Apkepkite pievagrybius su svogūnais ir prieskoniukais, pridėkite į duobeles.
  4. Kepkite 30 min.
  5. Užpilkite ant pievagrybių jogurtinio padažiuko su prieskoniais, uždėkite sūrio po gabaliuką ir dar 10-15 minučių kepkite.
  6. Į blėkoną įpilkite truputuką aliejaus ir vandenuko.

Patarimai ir gudrybės

  • Formuojant karbonadus, rekomenduojama rankas šiek tiek sudrėkinti vandeniu - taip faršas mažiau lips prie pirštų ir karbonadus bus lengviau formuoti.
  • Kepant svarbu palaikyti vidutinę temperatūrą, kad karbonadai iškeptų tolygiai ir nesudegintų plutelės.
  • Pirmąją pusę rekomenduojama kepti šiek tiek ilgiau nei antrąją.

Ingredientų alternatyvos

  • Nors tradiciškai šiam receptui naudojamas kiaulienos faršas, galite eksperimentuoti su skoniais ir naudoti jautienos faršą arba mišrų kiaulienos ir jautienos faršą (santykiu 50/50).
  • Vietoje kvietinių miltų galite naudoti kukurūzų miltus, kurie suteiks traškesnę tekstūrą, arba pilno grūdo miltus, kurie bus maistingesni.
  • Alergiškiems kiaušiniams žmonėms galima kiaušinį pakeisti tirštesniu augaliniu pienu su šlakeliu citrinos sulčių.