Avių auginimas, jų produktai
Jeigu Jus domina avių auginimas, aviena, ėriena jų produktai - nemokamai pateikite savo skelbimą paslaugos24.lt portale,gaukite avių augintojų pasiūlymus ir išsirinkite geriausią. Jūs taip pat galite naršyti po avių auginimas, aviena, ėriena jų produktai paslaugų teikėjų sąrašą ir pasirinkti tinkamą teikėją.
Rasta: 13 paslaugų pasiūlymųAvienos skerdienos dalys
Prienų r. Šiandien sunku įsivaizduoti, kad mūsų protėviai dažniausiai augino ožkas bei avis ir tik gerokai vėliau pradėti auginti galvijai, o vėliausiai kiaulės. Dabar padėtis kitokia, tačiau lietuviška avininkystė pamažu žengia pirmyn. Ir nors o ficiali statistika teigia, kad avienos gamyba Lietuvoje šiemet šiek tiek sumažėjo, tačiau avių augintojai tvirtina, kad prekyba ėriena ir aviena tiktai auga.
Ūkininkai Dalė ir Alvydas Stankevičiai iš Skersabalio kaimo (Prienų r.) irgi nusiteikę optimistiškai, nes per gerą dešimtmetį augindami avis jau užgyveno savo nuolatinį pirkėją, kuris beveik kiekvieną rudenį sugrįžta į ūkį apsirūpinti ėriena arba aviena.
Šiuo metu ir iki Naujųjų yra pats ėriukų pjovimas. Su prekybos centrais ar didesniais mėsos užsakovais ūkininkai sakė nebendradarbiaujantys, nes save vadina tik smulkiais avių augintojais. Jų avių banda svyruoja nuo 40 iki 80 gyvulių, o tai reiškia, kad yra labai nedidelė.
Avys ganosi nuo pusės iki hektaro „elektriniu piemeniu“ aptvertame plote ir per visą sezoną pabūvoja beveik visuose 8 ūkininkų turimuose hektaruose. Alvydas paneigia mitą, kad avys kvailos: jos labai greitai supranta, kada „piemuo“ išjungtas ir, žiūrėk, jau kaimyno žemėje. Prarasti avių dėl vilkų nepasitaikė, nors prieš kelis metus kažkas trejetą ir apdraskė.
Skerdiena sudaro mažiau nei pusę avies svorio
O viskas prasidėjo atsitiktinai. 2009 m. šeima savo reikmėms nusipirko vieną avytę, bet greitai suprato, kad tai geras gyvūnas – šiltuoju metu priežiūros reikia minimaliai. Todėl neilgai trukus pievoje jau ganėsi jų gerokai didesnis būrelis, supirktas iš įvairių rajonų, kad avys būtų negiminingos ir kuo sveikesnės.
Ūkininkai Dalė ir Alvydas Stankevičiai iš Skersabalio kaimo (Prienų r.) avimis susidomėjo atsitiktinai, tačiau greitai suprato, kad tai patrauklus užsiėmimas
Taip pamažu banda plėtėsi, atsirado pirmieji pirkėjai, ilgainiui tapę nuolatiniais. Ūkininkai pastebi, kad jų pirkėjų amžius svyruoja nuo 40 iki 60 metų. Dabar ūkyje galima įsigyti avienos, bet reikia pirkti bent pusę avies ar ėriuko. Anot Alvydo, to bijoti nereikėtų, nes jo ėriukai tikrai daug nesveria – jų skerdienos svoris svyruoja nuo 10 iki 16 kilogramų. Suaugusios avys didesnės, bet jų ir parduodama daug mažiau.

Avių auginimas, jų produktai
Šeduvos avininkystė Vidutinė rinkos kainaBendrovės tikslas saugoti ir plėtoti genofondines Lietuvos juodgalves avis. Dalis išauginto sveiko prieauglio parduodama ūkininkams, bei kitiems avių augintojams.
Radviliškyje (Šeduva)€ 0.29/kgAvių auginimas, veilės, produktai
Avis augina ūkininkai, gyvulių augintojai, avių augintojai. Rezervai plėstis avininkystei – nederlingos, kalvotos žemės. Škudžių avių veislė – viena seniausių pasaulyje, kilusi iš Rytų Prūsijos, Lietuvos, kitų Baltijos šalių. Nykstančią veislę pavyko išsaugoti Vokietijos augintojams, o prieš kelerius metus škudės vėl atkeliavo į Lietuvą. Pirmiausiai jos gerai nugano pievą, nugano tokias vietas, kur modernios avių veislės galima sakyti neišgyventų. Škudžių veislės avių augintojai džiaugiasi ne tik jų vilna, kuri esą geriausiai tinka veltiniams bei kitiems šiltiems apdarams velti. Vertinama ir šių nereiklių avelių mėsa, neturinti lajaus skonio ir kvapo. Be šių avių mėsai auginama ir vilnai bei pienui. Pieninė avių veislė Lacaune yra išvesta to paties pavadinimo Prancūzijos regione ir dėl produktyvumo ir labai kokybiško pieno yra labiausiai vertinama gilias avininkystės tradicijas turinčioje šalyje. Vien iš Lacaune avių pieno gaminamas ir Prancūzijos kulinarinis pasididžiavimas – Rokforo sūris. Kita pieninių avių veislė - Ostfryzai. Į mūsų šalį ostfryzai buvo įvežti iš Vokietijos 1992 m. Ostfryzai duoda ne tik pieno, bet ir 4–6 kg 20–25 cm ilgio pusiau plonos baltos vilnos. Be to, pavasarį atvesti jaunikliai iki rudens (per 6–8 mėn.) užauga 50–60 kg, todėl avytes galima kergti jau tais pačiais metais, o avinukus paskersti. Taigi nauda visapusiška. Avių pienas geriamas šviežias arba perdirbamas į varškę, įvairių rūšių sūrius ir jogurtą. Iš avių pieno pagamintas jogurtas yra riebus, ne toks rūgštus ir labai tinka vaikų bei pagyvenusių žmonių mitybai. Skirtingose šalyse pagal savitas technologijas iš avių pieno gaminami įvairiausių pavadinimų sūriai: feta, rokforo, jogurtinis, varškės, brinza, čanach, tušino, osetų, Jerevano, kačkavalo, pikonero, pekarino, rikota, urda ir t. t. Pagal riebumą avių pieno sūriai skirstomi į 4 grupės, t. y. turintys daugiau kaip 55 proc. riebalų, 45–55 proc. riebumo, 14–45 proc. ir mažiau kaip 15 proc. riebumo sūriai.
Tapk didelės bendruomenės dalimiDaugiau kaip 15.000 paslaugų teikėjų pasiūlymų.
Virš 350 įvairių paslaugų grupių.
- Apie paslaugos24.lt
- Taisyklės
- Kaip tai veikia?
- D. U. K.
- Kontaktai
Avių auginimas, jų produktai
mesos gaminai Vidutinė rinkos kainaviskas yra kokybiska kaime uzaugintaŠakiuose (Sintautai)€ 7.00/kgLinas Vidutinė rinkos kainaAviena neabejotinai vertinga mėsa. Teigiama, kad joje itin mažai cholesterolio, užkemšančio kraujagysles. Avieną puikiai įsisavina mūsų organizmas, joje gausu kalio, magnio, jodo, geležies, taip pat.
Kalvarijoje (Kalvarija)€ 2.00/kgČinskių ūkis Vidutinė rinkos kainaČinskių ūkis nuolat prekiauja šviežia, ekologiška, lietuviška, tik savame ūkyje užauginta ėrienos bei avienos mėsa, supjaustytą pagal klientų poreikį. Klientų patogumui produkciją pristatome tiesiai į.
Visuose miestuose€ 5.50/kg