pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Šparaginių Pupelių Mišrainė Žiemai: Receptai ir Patarimai

Šparaginės pupelės - puikus ingredientas žiemai ruošiamoms mišrainėms. Jos išlaiko savo kietumą ir puikiai dera su įvairiomis daržovėmis bei grybais. Dažnai vienu metu pasigaminame net kelių rūšių šparaginių pupelių mišrainių. Tai užima šiek tiek daugiau laiko, tačiau didesnis skonių pasirinkimas tikrai atsiperka.

Pagrindiniai Mišrainės Ingredientai ir Paruošimas

Beveik visose šparaginių pupelių mišrainėse naudojami svogūnai. Kadangi svogūnai linkę parūgti, juos rekomenduojama stipriai apkepinti atskirame inde.

Ingredientai:

  • 1 kg šparaginių pupelių
  • 0.5 kg morkų
  • 0.5 kg svogūnų
  • 2 paprikos
  • 2 valgomieji šaukštai druskos
  • 5 valgomieji šaukštai aliejaus
  • 1 litras pomidorų padažo
  • 8 valgomieji šaukštai acto (9%)
  • 3 valgomieji šaukštai cukraus
  • Saujelė petražolių
  • 3 lauro lapai
  • 10 pipirų žirnelių

Paruošimo būdas:

  1. Nuplaukite šparagines pupeles, nupjaustykite galiukus, supjaustykite gabaliukais.
  2. Sudėkite pupeles į verdantį vandenį ir virkite apie 15 minučių, tada nukoškite.
  3. Nuluptus svogūnus ir morkas susmulkinkite.
  4. Nuplaukite paprikas, išimkite sėklas ir supjaustykite kubeliais.
  5. Daržoves pabarstykite druska ir pakepinkite aliejuje.
  6. Sudėkite daržoves į puodą, supilkite pomidorų padažą, actą, cukrų, susmulkintas petražoles, prieskonius ir troškinkite apie 15 minučių.
  7. Sudėkite mišrainę į sterilius stiklainius ir užsukite.

Šparaginių Pupelių Mišrainė su Grybais

Labai gerai prie šparaginių pupelių dera grybai, ypač voveraitės arba kalpokai. Tokia mišrainė puikiai tinka kaip garnyras.

  • Apverkite apie 15 minučių pjaustytus grybus.
  • Šparagines pupeles nuplaukite ir apipjaustykite galiukus.
  • Dėkite į verdantį vandenį ir virkite penketą minučių.
  • Šparaginės pupelės išimamos, bet galima pasilikti stiklinę sultinio.
  • Dėkite į pupeles svogūnus, morkas, grybus, supilkite actą, sudedame druską, prieskonius, cukrų.
  • Troškinkite dar apie 15 minučių.

Troškinio Tipo Šparaginių Pupelių Mišrainė su Pomidorais

Troškinio tipo šparaginių pupelių mišrainę gausite pridėję pomidorų. Svogūnus supjaustykite vidutinio dydžio gabaliukais ir apkepinkite iki švelnaus parudavimo. Atidedame ir dar apkepiname smulkiai pjaustytas morkas.

  • Šparagines pupeles nuplauname, apipjaustome galiukus, verdame apie 5 minutes.
  • Nukošiame, sultinio greičiausiai neprireiks, nes skystį duoda pomidorai.
  • Svogūnus, morkas, paprikas kepiname ant aliejaus.
  • Apverdame apie 15 minučių pjaustytus grybus.
  • Pomidorus supjaustom ir įdedam į kaitinamą puodą.
  • Po 10 minučių pomidorai suminkštėja.
  • Jie sublenderiuojami ir sudedami visi kiti ingradientai.
  • Po užvirimo troškinama apie 15 minučių.
  • Supilstoma į stiklainiukus ir užsukama dangteliais.

Garnyrinė Šparaginių Pupelių Mišrainė

Ši mišrainė yra universali, ją labai mėgstam maišyti su silke. Nors išeina ir geros sriubos bei mėsos troškiniai. Ypač geras troškinys, ar tiksliau tiršta sriuba išeina supylus į riebų jautienos kulninės sultinį. Po keletos valandų virimo išimami kaulai ir mėsa, sugražinama atgal į sultinį mėsa ir supilama šparaginių pupelių mišrainė.

Šparaginės Pupelės Pomidoruose Žiemai

Apetitą keliantis užkandis, kuris patiks daugeliui - šparaginės pupelės pomidoruose žiemai. Pupelės gali būti patiekiamos kaip užkandis, garnyras prie bet kokių grūdų, mėsos, paukštienos ar žuvies patiekalų. Pupelės pomidoruose gali būti aštrios, įdėjus porą čili pipirų žiedelių, arba, priešingai, saldesnės, įdėjus šiek tiek daugiau cukraus. Taip pat pagal savo skonį pupeles galite derinti su įvairiomis daržovėmis.

Paruošimas:

  1. Paruoškite visus ingredientus.
  2. Puode užvirinkite švarų vandenį, suberkite pupeles, pavirkite 3 minutes.
  3. Pupeles perpilkite į šaltą vandenį, įdėkite ledukų, palikite porai minučių.
  4. Keptuvėje aukštais kraštais įkaitinkite pomidorų sultis, suberkite druską, cukrų ir papriką. Virkite 5 minutes.
  5. Į keptuvę suberkite pupeles.
  6. Pupeles troškinkite ant silpnos ugnies 25-30 minučių. Troškinimo pabaigoje įpilkite acto ir nukelkite nuo ugnies.
  7. Išdėliokite pupeles į sterilius stiklainius, iš karto užsukite ir apverskite aukštyn kojomis, suvyniokite ir palikite parai.
Ingredientas Kiekis
Šparaginės pupelės 1 kilogramas
Morkos 0.5 kilogramo
Svogūnai 0.5 kilogramo
Paprikos 2 vienetai
Druska 2 valgomieji šaukštai
Aliejus 5 valgomieji šaukštai
Pomidorų padažas 1 litras
Actas (9%) 8 valgomieji šaukštai
Cukrus 3 valgomieji šaukštai
Petražolės 1 saujelė
Laurų lapai 3 vienetai
Pipirai 10 vienetų