pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Makaronų apkepas su dešrelėmis

Šį makaronų apkepo receptą galime priskirti prie vieno puodo patiekalų. Šiuos gaminti itin paprasta - tereikia ingredientus sumesti į vieną indą ir leisti visą darbą atlikti orkaitei. Makaronų apkepas su dešra neabejotinai patiks ir vaikams. Šiandien traukiame makaronus, verdame ir kepame apkepą: su daržovėmis, sūriais, grybais, vištiena... Rinkitės savo derinius ir mėginkite.

Ingredientai

  • Makaronai
  • Dešrelės
  • Sūris
  • Kiaušiniai
  • Pienas
  • Prieskoniai pagal skonį

Gaminimo eiga

  1. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje taip, kaip nurodyta ant pakelio.
  2. Dešrą gana smulkiai supjaustykite.
  3. Kiek atvėsusius išvirtus makaronus sumaišykite su pjaustyta dešra, tarkuotu sūriu. Suberkite į kepimo indą.
  4. Kiaušinius išplakite su pienu ir užpilkite ant makaronų.
  5. Kepkite orkaitėje apie 20-30 minučių. Baigdama kepti pabarstykite tarkuotu sūriu.

Pasiūlymai ir patarimai

  • Galite naudoti įvairias dešrelių rūšis: pieniškas, parūkytas ar triušienos.
  • Eksperimentuokite su daržovėmis: pomidorais, paprika, cukinijomis, brokoliais.
  • Paskaninkite apkepą prieskoniais: adžikos padažu, česnaku, pipirais.
  • Užpilkite makaronus kiaušinių ir pieno mišiniu arba grietinės padažu.
  • Apibarstykite apkepą įvairiais sūriais: parmezanu, čederiu, fermentiniu.

Makaronų apkepas su dešrelėmis ir daržovėmis

Ingredientai:

  • Makaronai
  • Žirneliai
  • Pomidorai
  • Dešrelės
  • Kiaušiniai
  • Pienas
  • Grietinė
  • Prieskoniai: druska, pipirai, maltas muskatas

Gaminimo eiga:

  1. Makaronus išvirkite, perliekite šaltu vandeniu ir nuvarvinkite.
  2. Žirnelius suberkite į sūdytą verdantį vandenį ir virkite 5 minutes. Nuvarvinkite sietelyje, pašlakstykite citrinų sultimis, pabarstykite cukrumi.
  3. Pomidorus 40 sekundžių palaikykite verdančiame vandenyje, tada dėkite į šaltą vandenį. Nulupkite odeles, išimkite sėklas ir supjaustykite kubeliais.
  4. Dešreles supjaustykite šiaudeliais.
  5. Kiaušinius išplakite su pienu ir grietine, pasūdykite, pabarstykite pipirais ir maltu muskatu.
  6. Makaronus sumaišykite su žirneliais, pomidorais, dešrelėmis, sukrėskite į sviestu išteptą kepimo formą.
  7. Ant viršaus supilkite grietinės padažą ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje 45 minutes.

Makaronų apkepas su dešrelėmis ir sūriu

Ingredientai:

  • Makaronai
  • Svogūnai
  • Česnakai
  • Čederio sūris
  • Konservuoti pomidorai
  • Parmezano sūris

Gaminimo eiga:

  1. Makaronus išvirkite.
  2. Smulkintus svogūnus ir česnakus apkepkite aliejuje su pipirais, suberkite tarkuotą čederį ir kaitinkite, kol jis išsileis.
  3. Padažą sumaišykite su makaronais ir smulkintais konservuotais pomidorais, pasūdykite, supilkite į kepimo formą ir užbarstykite parmezano.
  4. Kepkite orkaitėje apie 15-20 min.

Makaronų apkepas su dešrelėmis ir lydytu sūreliu

Ingredientai:

  • Makaronai
  • Lydytas sūrelis „Mildutė“
  • Adžikos padažas
  • Daržovės (pagal skonį)

Gaminimo eiga:

  1. Dėkite kupiną šaukštą lydyto sūrelio ir šaukštą adžikos padažo ir sumaišykite.
  2. Į indą, kuriame kepsite apkepėlę, dėkite dalį makaronų, ant viršaus dalį paruoštų daržovių sluoksnį ir vėl makaronų sluoksnį.
  3. Kepkite orkaitėje apie 20-30 minučių.

Makaronų apkepas su dešrelėmis ir kiaušinių mišiniu

Ingredientai:

  • Makaronai
  • Dešra
  • Svogūnai
  • Kiaušiniai
  • Pienas
  • Sūris

Gaminimo eiga:

  1. Laikydamasi nurodymų ant pakuotės, išvirkite makaronus pasūdytame vandenyje.
  2. Apkeptą dešrą ir svogūnus sumaišykite su makaronais, sudėkite į sviestu pateptą stiklinį kepimo indą, supilkite kiaušinių mišinį.
  3. Kepkite 200 ºC temperatūros orkaitėje maždaug 30 minučių. Baigdama kepti pabarstykite tarkuotu sūriu.