Šį makaronų apkepo receptą galime priskirti prie vieno puodo patiekalų. Šiuos gaminti itin paprasta - tereikia ingredientus sumesti į vieną indą ir leisti visą darbą atlikti orkaitei. Makaronų apkepas su dešra neabejotinai patiks ir vaikams. Šiandien traukiame makaronus, verdame ir kepame apkepą: su daržovėmis, sūriais, grybais, vištiena... Rinkitės savo derinius ir mėginkite.
Ingredientai
- Makaronai
- Dešrelės
- Sūris
- Kiaušiniai
- Pienas
- Prieskoniai pagal skonį
Gaminimo eiga
- Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje taip, kaip nurodyta ant pakelio.
- Dešrą gana smulkiai supjaustykite.
- Kiek atvėsusius išvirtus makaronus sumaišykite su pjaustyta dešra, tarkuotu sūriu. Suberkite į kepimo indą.
- Kiaušinius išplakite su pienu ir užpilkite ant makaronų.
- Kepkite orkaitėje apie 20-30 minučių. Baigdama kepti pabarstykite tarkuotu sūriu.
Pasiūlymai ir patarimai
- Galite naudoti įvairias dešrelių rūšis: pieniškas, parūkytas ar triušienos.
- Eksperimentuokite su daržovėmis: pomidorais, paprika, cukinijomis, brokoliais.
- Paskaninkite apkepą prieskoniais: adžikos padažu, česnaku, pipirais.
- Užpilkite makaronus kiaušinių ir pieno mišiniu arba grietinės padažu.
- Apibarstykite apkepą įvairiais sūriais: parmezanu, čederiu, fermentiniu.
Makaronų apkepas su dešrelėmis ir daržovėmis
Ingredientai:
- Makaronai
- Žirneliai
- Pomidorai
- Dešrelės
- Kiaušiniai
- Pienas
- Grietinė
- Prieskoniai: druska, pipirai, maltas muskatas
Gaminimo eiga:
- Makaronus išvirkite, perliekite šaltu vandeniu ir nuvarvinkite.
- Žirnelius suberkite į sūdytą verdantį vandenį ir virkite 5 minutes. Nuvarvinkite sietelyje, pašlakstykite citrinų sultimis, pabarstykite cukrumi.
- Pomidorus 40 sekundžių palaikykite verdančiame vandenyje, tada dėkite į šaltą vandenį. Nulupkite odeles, išimkite sėklas ir supjaustykite kubeliais.
- Dešreles supjaustykite šiaudeliais.
- Kiaušinius išplakite su pienu ir grietine, pasūdykite, pabarstykite pipirais ir maltu muskatu.
- Makaronus sumaišykite su žirneliais, pomidorais, dešrelėmis, sukrėskite į sviestu išteptą kepimo formą.
- Ant viršaus supilkite grietinės padažą ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje 45 minutes.
Makaronų apkepas su dešrelėmis ir sūriu
Ingredientai:
- Makaronai
- Svogūnai
- Česnakai
- Čederio sūris
- Konservuoti pomidorai
- Parmezano sūris
Gaminimo eiga:
- Makaronus išvirkite.
- Smulkintus svogūnus ir česnakus apkepkite aliejuje su pipirais, suberkite tarkuotą čederį ir kaitinkite, kol jis išsileis.
- Padažą sumaišykite su makaronais ir smulkintais konservuotais pomidorais, pasūdykite, supilkite į kepimo formą ir užbarstykite parmezano.
- Kepkite orkaitėje apie 15-20 min.
Makaronų apkepas su dešrelėmis ir lydytu sūreliu
Ingredientai:
- Makaronai
- Lydytas sūrelis „Mildutė“
- Adžikos padažas
- Daržovės (pagal skonį)
Gaminimo eiga:
- Dėkite kupiną šaukštą lydyto sūrelio ir šaukštą adžikos padažo ir sumaišykite.
- Į indą, kuriame kepsite apkepėlę, dėkite dalį makaronų, ant viršaus dalį paruoštų daržovių sluoksnį ir vėl makaronų sluoksnį.
- Kepkite orkaitėje apie 20-30 minučių.
Makaronų apkepas su dešrelėmis ir kiaušinių mišiniu
Ingredientai:
- Makaronai
- Dešra
- Svogūnai
- Kiaušiniai
- Pienas
- Sūris
Gaminimo eiga:
- Laikydamasi nurodymų ant pakuotės, išvirkite makaronus pasūdytame vandenyje.
- Apkeptą dešrą ir svogūnus sumaišykite su makaronais, sudėkite į sviestu pateptą stiklinį kepimo indą, supilkite kiaušinių mišinį.
- Kepkite 200 ºC temperatūros orkaitėje maždaug 30 minučių. Baigdama kepti pabarstykite tarkuotu sūriu.