pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Grietinėlės Grybų Kumpio Padažas: Receptas

Grietinėlės ir grybų padažas gali pakeisti bet kokį garnyrą, paversdamas jį gardžiu ir aromatingu. Yra daugybė grybų padažo gaminimo receptų. Juos vienija biudžetas ir greitas atlikimas. Pateikiame paprastą grybų padažo mėsai receptą. Iš esmės šis padažas yra universalus ir tinka ne tik prie mėsos, bet ir prie paukštienos patiekalų, daržovių, makaronų. Jis patiekiamas šiltas, kartais papuoštas žolelėmis.

Ingredientai

  • Pievagrybiai
  • Kiaulienos kumpis
  • Svogūnas
  • Švieži krapai
  • Sviestas
  • Grietinė
  • Druska, pipirai, čiobreliai, rozmarinas
  • Pomidorų padažas

Gaminimo eiga

  1. Pievagrybius supjaustyti riekelėmis ir pakepinti keptuvėje su sviestu.
  2. Sudėti prieskonius: čiobrelius, rozmarino, pipirų ,druskytės.
  3. Įdėti pomidorų padažo ir truputį patroškinti.
  4. Visus ingredientus pjaustome smulkiai.
  5. Keptuvėje ištirpiname sviestą, beriame svogūną, pakepiname kol suminkštės, dedame pievagrybius ir kepiname maišant kelias minutes.
  6. Dedame kumpį ir dar trumpai pakepiname.

Norėdami pasigaminti grybų padažą iš grybų su grietine, rinkitės šviežius arba konservuotus grybus. Rinkdamiesi pastaruosius, pirmenybę teikite grybams stikliniame indelyje. Įkaitinkite keptuvę, supilkite augalinį aliejų. Sudėkite kubeliais supjaustytą svogūną ir nuolat maišydami kepkite ant didelės ugnies 3 minutes. Sudėkite griežinėliais supjaustytus grybus ir kepkite 5 minutes. Svogūnų ir grybų mišinį pabarstykite miltais. Nuolat maišydami supilkite grietinę. Nedidelėmis porcijomis supilkite vandenį ir vėl išmaišykite. Uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite ant vidutinės ugnies 10-15 minučių.

Greitas receptas su grietine

Jums prireiks:

  • Gabalėlis sviesto
  • 5 (ar daugiau) pievagrybių
  • 2 šaukštai grietinės

Veiksmai:

  1. Įdėti sviestą į karštą keptuvę ir palaukti kol ištirps.
  2. Vėliau įdėti smulkiai supjaustytus pievagrybius į keptuvę ir maišyti kol iškeps.
  3. Paskui išmaišyti į keptuvę su pievagrybiais grietinę ir labai trumpai pamaišyti.

Makaronų patiekalas su grybų ir kumpio padažu

Tai paprastas, bet labai skanus makaronų patiekalas, kuriame dera kepti svogūnai, grybai ir kumpis sušvelninti grietinėlės padažu. Šį patiekalą puošia šaldyta kalendra ir tarkuotas Parmesano sūris.

Ingredientai:

  • 400 g Makaronai (pvz., farfalle) - Virti pagal pakuotės nurodymus
  • 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
  • 150 g Švieži grybai - Pjaustyti
  • 200 g Kumpis - Pjaustytas mažais gabaliukais
  • 200 ml Grietinėlė
  • Druska ir pipirai - Pagal skonį
  • 2 v.š. aliejaus
  • Tarkuotas Parmesano sūris ir šaldyta kalendra - Papuošimui

Gaminimo eiga:

  1. Makaronus išvirti pagal pakuotės nurodymus. Nusunkti ir laikyti šiltai.
  2. Keptuvėje ant vidutinės ugnies apkepinti smulkiai pjaustytą svogūną, kol jis taps auksinės spalvos.
  3. Į keptuvę pridėti pjaustytus grybus ir toliau kepti, kol jie suminkštės ir pradės išskirti skystį.
  4. Pridėti kumpį ir viską kartu kepti dar keletą minučių, kol kumpis šiek tiek apskrus.
  5. Supilti grietinėlę, pagardinti druska ir pipirais. Virti ant mažos ugnies, kol padažas sutirštės.
  6. Užpilti paruoštą padažą ant makaronų. Pabarstyti tarkuotu Parmesano sūriu ir šaldyta kalendra.

Kiaulienos išpjova su grybų padažu

Ingredientai:

  • 600-700 g kiaulienos išpjovos, supjaustytos griežinėliais
  • Druskos
  • Šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • Miltų (apvoliojimui)
  • 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus
  • 2 valg. šaukšt. sviesto
  • 200 g pievagrybių, supjaustytų griežinėliais
  • 2 skiltelės česnako, sutraiškytos
  • 1 arbat. šaukšt. Dižono garstyčių
  • 50 ml sultinio, sauso baltojo vyno arba vandens
  • Didelis žiupsnis Provanso arba itališkų žolelių mišinio
  • 1 st. riebios plakamosios grietinėlės
  • 1 valg. šaukšt. smulkiai kapotų šviežių petražolių

Gaminimas:

  1. Kiaulienos išpjovos griežinėlius pabarstykite druska, pipirais, o tada apvoliokite kiekvieną jų miltuose.
  2. Užkaiskite keptuvę ir supilkite į ją aliejų, dėkite sviesto. Kai įkais, dėkite mėsą (neperkraudami keptuvės) ir apkepinkite iš abiejų pusių, kol pasidengs gražia plutele.
  3. Nukaiskite keptuvę ir išimkite mėsą bei atidėkite.
  4. Keptuvę grąžinkite ant ugnies, dėkite pievagrybius ir kelias minutes pakepinkite, kol išgaruos išsiskyrusios jų sultys, grybai kiek sukris. Berkite česnaką ir žoleles, pilkite sultinį (ar jo alternatyvą), dėkite garstyčias. Leiskite apie minutę pavirti, tada supilkite grietinėlę, leiskite jai pavirti apie porą minučių, o tada grąžinkite kiaulieną bei viską troškinkite 7-8 min., kol mėsa bus paruošta, o padažas kiek sutirštės. Pabarstykite petražolėmis.
  5. Taip paruošta kiauliena labai tinka su įvairiomis garuose virtomis daržovėmis, tarkim, brokoliais, šparaginėmis pupelėmis, ir bulvių koše.