pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kotletų Receptas pagal Beatos Virtuvę

Augaliniai burokėlių kotletukai su krienų padažu

Virtas kruopas truputį patriname elektriniu truntuvu ir sudedame į erdvų dubenį. Ten pat šiaudeliais ar stambia burokine tarka įtarkuojame burokėlius. Beriame juodųjų pipirų, maltų kalendrų, įtarkuojame česnakus, supilame sojų padažą ir suberiame krakmolą. Viską gerai išmaišome.

Keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus. Rankomis formuojame norimo dydžio kotletukus ir kepame ant vidutinės kaitros.

Reklama41011IngredientaiBeata Nicholson

Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!

Reklama41003KomentaraiNeringa parašė:

Oj šitie kokie geruliai! Žiūrėjau laidą tai net seilės iki kulnų tyso! Taip laukiau to recepto, o pasirodo kad su miežinem kruopom, o as gliuteno negaliu.. Bet bandysiu virt lęšius ir det vietoj miežiniu kruopų , gal irgi pavyks kažkas panašaus 🙂

Dovilė parašė:Man irgi tai labai aktualu, lauksiu atsiliepimų ar pavyko taip gardžiai ir su lęšiais 🙂Viga parašė:Kaip jums pasisekė su lęšiais?O ką į padažą vietoj krakmolo dėjot?Viktorija parašė:

Laba diena,o beglitimis sio recepto variantas yra?man negalimos jokios kruopos apart burnocio,grikiu na ir ryziu is bedos:-)

Milda parašė:Super! Labai greita ir dar labiau skanu 🙂Jolita parašė:Nerealūs, niam,niam…Dariau su perlinėm kruopom.Kitą kartą dar bandysiu su avžinėm. 🙂Gita parašė:

Sveiki, paciu laiku receptas – turiu buri vakar keptu burokeliu, tik jie sutarkuoti sedi saldytuve balzaminiu actu sukvepinti. Ar tokie tiktu (itariu tada deretu atsisakyti sojos padazo)? Aciu 🙂

Auksė parašė:Ar 300g kruopų, čia virtų toks svoris, ar dar nevirtų?Aušra parašė:Manau tiktų bulgur wheat irgi ar per birūs?Eglė parašė:

Puikus recpetas ir cia puikiai tiktu ZALIUJU GRIKIU kruopos, jos visiskai neprimena grikiu, primena perlines savo skoniu ir lipnumu. Labai gerai surisa kotletukus 🙂

Justė parašė:

Sveiki, pasigaminau ir aš. Pagal pateiktus ingridientų kiekius gavosi labai daug „kotletų.” Būtinas padažas, be jo mano „kotletai” sunkiai valgesi taip pat su jais manau tikrai puikiai tiktu kokios šviežios salotos, nes patys „kotletai” ganėtinai mėsingi. Ačiū už receptą

Kijevo kotletai

Vištienos filė supjaustykite taip, kad jos plotas būtų maždaug 12x10 cm, o jos storis būtų apie 6 mm. Tokius filė gabalus išmuškite iki 3mm storio.
Ant filė uždėkite šalto sviesto kubelį (maždaug 3x1x1) ir muštos vištienos likučius. Filė susukite taip, kad sviestas būtų viduryje, o kotleto forma pasidarytų kaip cepelino. Kotletą pasūdykite, pamirkykite plaktame kiaušinyje, apvoliokite džiūvesėliais, vėl pamirkykite kiaušinyje ir vėl apvoliokite džiūvesėliuose. Kotletus virkite aliejuje (fritiūrinėje) apie 4 minutes, vėliau pakepkite 4 min. orkaitėje, kad šiek tiek apsausėtų. Sviestas, kotleto viduje neturi išbėgti.

Reklama:

Komentarai (10)

  • Genutė 2024-01-31 15:17
    Atrodo sausi ir perkepinti
  • Zzz 2017-01-16 13:39
    Sveiki o kam tie miltai y kotletus?
  • seimininke 2015-10-21 21:48
    nuostabus skonis ir kaip paprastai bei greitai. aciu :))
  • Indre 2015-10-19 12:50
    nu tie miltai man nekazko cia atrodo..kokie manai ar dziuvesiai dar suprantama..
  • vida 2015-09-17 22:08
    Greit ir skanu ir pigu
  • Antanas 2015-04-23 15:06
    Receptukas pasaka. Labai skaniai gavosi. Super
  • as 2015-02-10 17:30
    Nerodo viso recepto, ar cia miltuose apvolioti kokletukus
  • Brigita 2014-02-08 13:46
    labai aciu uz recepta! tikrai labai labai skanu! :))

  • karina 2014-01-25 23:11
    Negaliu atsidziaugti kaip gerai gavosi , o receptukas labai paprastas ! Labai aciu uz puiku receptuka ! ;))
  • Žuvies kotletai

    Daug kam net mintis apie žuvies kotletus primena nelabai kokius kvapus virtuvėje:) Kiti dar pamena ir tuos laikus, kai į tuos kotletus keliaudavo abėjotino šviežumo ingredientai, o jei jau dvoks visa virtuvė, tai koks skirtumas nuo ko?:)

    Šie, žinokit, kitokie. Sultingi ir minkšti viduje, itin traškūs išorėje, ir jokio įkyraus kvapo! Žinoma, rašau čia savo įspūdžius, nes kotletams naojau kokybišką menkės filė. Buvau nusipirkusi jos šaldytos, tad per porą valandų ji atitirpo, dar turėjau iš vakaro virtų bulvių, tad lengvą vakarienę paruošti buvo gana paprasta ir greita.

    Jums turbūt jau kirba klausimas kur ta paslaptis, kodėl teigiu, kad šie kotletai neturi įkyraus žuvies kvapo? Paslaptis tame, kad žuvis kotletams pirmiausia išverdama garuose! Per kelias minutes ji tampa sultinga ir minkšta (šiukštu nepervirkit, nes su laiku ji tik kietės!), tada ją nors ir rankomis galima sutrupinti į masę kotletams. Jei netingit, galit ir sumalti. Arba sukapoti peiliu. Tiks viskas:)

    Aš savo žuvies kotletus patiekiau su kalafiorų koše ir raugintais agurkais. Man skonis ypatingai gerai suderėjo:)

    clock clock icon

    cutlery cutlery icon

    folder folder icon

    instagram instagram icon

    pinterest pinterest icon

    print print icon

    squares squares icon

    heart heart icon

    heart solid heart solid icon