pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Paprastas Obuolių Pyrago Receptas

Obuolių pyragas - vienas universaliausių desertų. Tai klasikinis desertas, kuris niekada nesensta ir visada nustebina savo skoniu. Tiek žiemą, tiek vasarą, šis pyragas yra puikus pasirinkimas tiek šeimos vakarienei, tiek svečių pasveikinimui. Obuolių pyragas yra vienas iš populiariausių pyragų Lietuvoje. Tai skanus ir paprastas desertas, kuris gali būti pagamintas iš paprastų ingredientų, tokiais kaip miltai, cukrus, kiaušiniai ir žinoma, obuoliai. Šiame straipsnyje pateiksime jums vieną iš geriausių obuolių pyrago receptų, kurį galėsite lengvai pritaikyti ir pasigaminti savo virtuvėje.

Ingredientai (2-4 žmonėms):

Ingredientas Kiekis
Obuoliai 4-5 vnt
Cukrus 100 g
Miltai 200 g
Sviestas 100 g
Cinamonas 1 a.š.
Citrina 1 vnt
Druska 1 žiups.
Vanduo 2 a.š.

Gaminimo trukmė: 1 valanda

Patiekimo dydis: 2-4 žmonėms

Gaminimo Eiga

  1. Obuolius nulupti ir supjaustyti mažais gabalėliais.
  2. Obuolius sumaišyti su cukrumi, cinamonu ir šiek tiek citrinos sulčių.
  3. Miltus, sviestą ir druską sumaišyti, kol susidarys trupiniai. Pridėti vandenį, kad tešla suformuotųsi.
  4. Tešlą padalyti į dvi dalis, iškočioti vieną dalį ir sudėti į kepimo formą.
  5. Ant tešlos pagrindo dėkite obuolių mišinio.
  6. Uždenkite antra tešlos dalimi ir užspauskite kraštus.
  7. Kepti 180°C temperatūroje apie 40-45 minutes, kol pyragas įgaus auksinę spalvą.

Šį receptą verta išsisaugoti - itin drėgnas, purus ir minkštas obuolių pyragas užkariauja visų simpatijas. Yra daugybė skirtingų obuolių pyrago receptų, pradedant nuo labai paprastų ir greitų iki sudėtingų ir prabangiai dekoruotų. Kai kuriuose receptuose tešla yra kepta atskirai, o obuoliai dedami ant viršaus, o kitiems receptams obuoliai maišomi tiesiai į tešlą. Jeigu jums reikia greitos ir skanios desertų idėjos, tai greitas obuolių pyragas yra puikus pasirinkimas.

Kitas Paprastas Obuolių Pyrago Receptas

Ingredientai:

  • 8 obuolių
  • 4 kiaušinių
  • 200 g cukraus
  • 70 g sviesto
  • 250 ml kefyro
  • 250 g miltų
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • 1 a. š. cinamono

Pyrago luobelei:

  • 2 v. š. džiūvėsėlių
  • 2 v. š. rudojo cukraus
  • 1 a. š. cinamono

Gaminimo eiga:

  1. Kiaušinius išsukame su cukrumi, kol masė pabals ir patrigubės.
  2. Sviestą ištirpiname. Sumaišome su kefyru. Šią masę supilame į kiaušinių plakinį ir gražiai išmaišome.
  3. Įsijojame miltus su kepimo milteliais ir cinamonu.
  4. Obuolius nuplauname, nulupame ir supjaustome plonomis skiltelėmis. Įmaišome į tešlą.
  5. Supilame į formą apteptą sviestu.
  6. Džiūvėsėlius sumaišome su ruduoju cukrumi, cinamonu. Mišiniu gausiai pabarstome pyrago viršų.
  7. Kepame iš anksto įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros karščio orkaitėje 45-50 min.

Patarimai

  • Jei norite, kad pyragas būtų dar skanesnis, galite į obuolių mišinį pridėti šiek tiek riešutų ar džiovintų vaisių, pavyzdžiui, razinų ar spanguolių.
  • Pyragą galima patiekti su vaniliniu ledais arba plakta grietinėle, kad skonis būtų dar intensyvesnis.
  • Svarbu nepamiršti tešlos kraštų gerai suspausti, kad obuoliai nesubyrėtų ir pyragas laikytųsi formoje.

Obuolių pyragas yra puikus pasirinkimas bet kokiai progai, nuo šeimos vakarienės iki didesnių švenčių. Tai paprastas ir skanus desertas, kuris tikrai patiks visiems. Obuolių pyragas yra tradicinis Lietuvos desertas, kuris yra minkštas ir purus. Vienas iš geriausių būdų pateikti obuolių pyragą yra su šaltu vaniliniu ledais. Tai suteiks šiek tiek kontrasto tarp šalto ledų ir šilto pyrago.