pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Nuostabaus Kekso Receptas

Žodis „keksas“ sufleruoja, jog kalba sukasi apie desertinį kepinį, kuriuo malonu lepintis, tarkime, po pietų ar prie popietės arbatos. Keksas - vienas nuostabiausių kepinių, ir kokių tik jų nebūna!

Šokoladinis keksas

Keksas su šokoladu - puikus receptas, jei ketinate ką nors švęsti. Šokoladas suteiks keksui nuostabaus aromato. Tirštas šokolado glajus neleis keksui išdžiūti, tad mėgautis galėsite nors ir visą savaitę. Iškepusį keksą apibarstykite cukraus milteliais.

Gaminimo eiga

  1. IKI kiaušinius išplakite su cukrumi iki vientisos masės.
  2. Sumaišykite sausus ingredientus ir supilkite į kiaušinių ir cukraus masę.
  3. Sviestą išlydykite su 50 g šokolado. Gautą masę supilkite į tešlą.
  4. Į išmaišytą tešlą sutrupinkite likusį šokoladą.
  5. Kekso masę supilkite į kepimo skardą ir kepkite orkaitėje 180 °C temp. apie 30 min.

Drėgnas apelsininis keksas su grietine

Šis nuostabaus skonio drėgnas apelsininis keksas su grietine yra tobulas pasirinkimas tiek kasdienei arbatėlei, tiek ypatingoms progoms. Jau po pusvalandžio pasklinda nuostabus apelsinų aromatas! Kepinys gražiai išsipučia. Iškepusiam pyragui leidžiu gerai atvėsti, tik tada apvertusi atsargiai išimu iš formos.

Keksas su razinomis

Šis didelis keksas su daug razinų - irgi iš vaikystės prisiminimų. Šis pyragas yra riebus biskvitas su sviestu, jis - naminis klasikinis, todėl labai minkštas. Šis keksas toks paprastas, kad galite išsikepti jį kas antrą dieną. Tik mažutė pastabėlė: būtų gerai, jei galėtumėte razinas pasiruošti iš anksto, na, pavyzdžiui, per naktį jas mirkyti rome. O jei namų darbų neparuošėt, tai bus galima susiruošti ir vėliau.

Kukurūzų miltų keksas

Nida Degutienė (Nidos receptai): Pamačius šį skaisčiai geltoną keksą, sunku patikėti, jog jo spalva - natūrali. Kekso paragavus, ranka pati tiesiasi antro gabalėlio. Retas užrištomis akimis atspėtų, koks jo pagrindinis ingredientas. Kukurūzų miltai! Turbūt ir jums užkliuvo akis už ryškiai geltonos spalvos miltų prekybos centrų lentynose? Tačiau ne dažnas žino, ką su šiais miltais galima pasigaminti.

Citrininis keksas

Citrininis keksas pats tikriausias antigripinas ir vitamino C bomba. Jo tešlą maišau su jogurtu, alyvuogių aliejumi ir speltų miltais ir dar karštą sulieju šviežiai spaustomis citrinų sultimis su medumi. Tai vienas mėgstamiausių mūsų šeimos žiemos sezono kepinių. Citrininis keksas su aguonomis, aplietas švelniai rūgščiu glajumi - klasikų klasika, kurią būtina išbandyti.

Morkų keksas

Šis morkų kekso receptas užrašuose savo valandos laukė jau labai ilgą laiką. Labai džiaugiuosi, kad pagaliau susiruošiau jį išbandyto. Labai gardus ir drėgnas keksas.

Zebrinis keksas

Kas labiausiai patiko gaminant tokį drėgną zebrinį keksą man asmeniškai, tai maišyti geltonąją ir kakavinę tešlas bei vis stebėti, kaip gražiai skleidžiasi. Be to tai raminančiai veikia, o skoniu pažadu, kad nenusivilsite. Tikrai labai fantastiškas keksas. Tokio rezultato, tiesą pasakius, net pati nesitikėjau, nerealiai džiaugiuosi nusprendus jį išbandyti.