Kuo turtinga graikų virtuvė? Beveik kiekviena daržovė, kurią galima kuo nors įdaryti, yra graikų patiekalas. Siūlau susipažinti su nuostabia Graikijos šalimi, jos papročiais ir patiekalais!
Ingredientai
Agurkams reikia paruošti įdarą iš maltos mėsos, kiaušinių, svogūnų, ryžių, žalumynų, prieskonių. Naudokite tvirtus agurkus, perpjaukite juos išilgai pusiau, išpjaukite sėklas.
- Paimkite 4 šviežius vidutinio dydžio agurkus ir perpjaukite juos išilgai per pusę.
- Toliau paruoškite faršą: sumaišykite maltą mėsą arba smulkintą mėsą (kitas variantas - mėsą pakeisti bet kokiais grybais) su smulkintais svogūnais, iš anksto virtais ryžiais arba suminkštinta balta duona, sudėkite žalius (arba kietai virtus ir smulkintus) kiaušinius, petražoles, krapus, druską, pipirus. Viską gerai išmaišykite.
- Ir, iš kiekvienos agurko pusės išėmę šerdį, įdarome juos malta mėsa.
- Gerai įdarytas agurkų puseles uždenkite tuščiomis puselėmis ir suriškite siūlais.
- Sudėkite į karščiui atsparų, aliejumi pateptą indą. Sumaišykite kelis šaukštus grietinės arba kefyro su pomidorų pasta (jei norite, į padažą galite įberti šiek tiek miltų). Gautu padažu užpilkite paruoštus agurkus, apšlakstykite juos citrinos sultimis ir troškinkite po dangčiu 20 minučių.
- Sudėkite gatavus agurkus į lėkštę, atsargiai nuimkite siūlus, pabarstykite krapais ir petražolėmis ir patiekite su balta duona.
Dauguma mūsų įpratę agurkus valgyti tik šviežius. Jų dedame į įvairius šaltus užkandžius ir salotas. Idėja kepti agurkus gali atrodyti keista, tačiau mes kepame cukinijas, o jos yra artimos agurkų giminaitės.
Siūlome jums paruošti keptus agurkus kinišku stiliumi. Jie bus traškūs, sultingi ir pikantiški. Toks užkandis yra mažai kaloringas ir nepakenks figūrai.
Pašalinkite agurkų galus ir supjaustykite 3-4 mm storio griežinėliais. Įkaitinkite augalinį aliejų puode arba gilioje keptuvėje. Į aliejų sudėkite česnakus ir aitriąsias paprikas ir kepkite 1 minutę.
Pasirodo, agurkai yra neįprasta daržovė, unikali. Agurką sudaro 95 proc. vandens. Pirmą kartą agurkai buvo išauginti Himalajų kalnų papėdėje. Ten mokslininkai aptiko seniausius laukinius agurkus. Dabar išvesta daug įvairių agurkų rūšių. Jie naudojami salotoms ir kitiems patiekalams gaminti. Supjaustykite agurkus stambiais 2-3 cm pločio apskritimais.
Būsimą marinatą užvirinkite ant vidutinės ugnies, į skystį šiuo metu supilkite actą, suberkite garstyčių sėklas, sudėkite lauro lapus.