pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kaip Kepti Kotletus Keptuvėje - Išsamus Gidas

Kaip bulves keptuvėje iškepti tikrai skaniai?

Keptuvėje keptos bulvės yra paprastas valgis, kurį teko ruošti kiekvienam. Tačiau ne visi moka iškepti tikrai skanias, traškias, auksaspalves bulvytes, kurias, pagardinus prieskoniais, galima paversti tikrai stebinančiu patiekalu! Dalinamės patarimais, padėsiančiais iškepti tikrai gardžias bulves bei siūlome išbandyti netikėtus prieskonių derinius!

Bulvės. Kepimui keptuvėje rinkitės tik tvirtas bulves, turinčias tolygią, nesusiraukšlėjusią odelę, kepant pavytusias bulves jos lūžinės, nebus traškios. Skaniausios, žinoma, šviežios bulvės, kurių nereikia skusti, tačiau tiks ir gerai išsilaikiusios pernykštės.

Riebalai. Traškumą bulvėms suteikia skrudinimas riebaluose. Labiausiai tinka
rafinuotas, neryškaus skonio aliejus, pavyzdžiui, saulėgrąžų ar rapsų.
Ypatingą poskonį bulvėms suteiks kepimas su trupučiu taukų (ypač tiktų ryškesnio skonio paukštienos taukai) ar sviesto - pusę stiklinės aliejaus įkaitinkite su 2 šaukštais taukų ar sviesto.


Shutterstock nuotr.

Keptuvė. Norint keptuvėje iškepti skanias bulves, žinoma, reikės tinkamos keptuvės. Svarbu, kad keptuvės dugnas būtų pakankamai storas, idealiai tiks sunki, ketaus ar akmens mase dengta keptuvė. Keptuvė turi būti pakankamai didelė, plati, kad bulves būtų patogu vartyti, kad jos nekeptų „keliais aukštais“ ir nesuliptų.

Pjaustymas. Prieš kepimą bulves reikia supjaustyti kuo panašesnio dydžio gabaliukais tam, kad jų kepimo laikas būtų vienodas. Bulves galite pjaustyti aštriu peiliu riekelėmis ar šiaudeliais. Šį darbą labai palengvina nebrangi pjaustyklė, kurią rasite daugumoje turgaviečių, didesniuose prekybos centruose.

Mirkymas ir sausinimas. Bulvės iškeps traškesnės ir kepimo metu mažiau lūžinės, jeigu išplausite krakmolo perteklių. Supjaustytas bulves užmerkite šaltame vandenyje, palaukite 15-20 min., tuomet bulves dar kartą perplaukite po tekančiu vandeniu ir sudėkite ant popierinių rankšluostėlių. Gerai nusausinkite bulves.

Prieskoniai. Bulves galima gardinti dviem būdais. Pirmasis būdas yra mums įprastas - apibarstyti smulkintais prieskoniais kepimo metu arba po kepimo. Antrasis būdas ypač būdingas Indijos virtuvei - prieskoniai (dažniausiai vos pasmulkinti arba visai nesmulkinti) pakepinami įkaitintame aliejuje iki kol pasklinda jų aromatas ir tik tuomet į keptuvę sudedamos pjaustytos bulvės.

Kiek troškinti kotletus?

Kai kotletų faršas jau paruoštas kepimui, belieka keli paprasti žingsneliai – suformuoti juos, jei reikia užpaniruoti ir apkepti kotletus keptuvėje. Tačiau daugeliui šeimininkių atrodo, kad to neužtenka, ir kotletus reikia troškinti padaže, kol kotletukai taps sultingi.

Atrodo, kad kotletų troškinimas yra lengviausia užduotis, tad kas gali suklysti? Į keptus kotletus pilamas skystis ir jie troškinami padaže. Tačiau dažnai kotletai trūkinėja arba trupa, gali net prilipti prie puodo ar keptuvės dugno. Tad tikrai ne visi moka teisingai troškinti kotletus.

Troškinti kotletai su grybų ir grietinės padažu

Padažui tinka džiovinti grybai, marinuoti ar švieži. Skanus padažas gaunamas iš šviežių miško grybų ar pievagrybių.

Ingredientai:

  • Grybai – 400 g;
  • Grietinė – 130 g;
  • Vienas vidutinio dydžio svogūnas;
  • Sviestas – 130 g;
  • Miltai – šaukštas;
  • Druskos – pagal skonį;
  • Žalumynai – papuošimui.

Paruošimas:

  1. Grybus nuplaukite ir išvalykite, nusausinkite minkštu skudurėliu.
  2. Gilioje keptuvėje ištirpinkite pusę sviesto.
  3. Grybus pakepinkite, įberkite druskos, tada sudėkite smulkiai pjaustytus svogūnus.
  4. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus ir antrąją sviesto dalį, supilkite į keptuvę. Išmaišykite.
  5. Į padažą sudėkite keptus kotletus ir troškinkite (ant silpnos ugnies) 10 minučių po uždarytu dangčiu.
  6. Tada įpilkite grietinės, sumaišykite ir vėl uždarykite dangtį.
  7. Po minutės troškinti kotletai grietinės ir grybų padaže nukeliami nuo viryklės.
  8. Pabarstome pjaustytais žalumynais.

Menkės filė kotletai keptuvėje

Visos šeimininkės turi savo paslapčių, kaip pagaminti gardžius ir subtilius žuvies kotletus. Į maltą mėsą įdedu svogūnų ir grietinės, todėl kotletai būna labai sultingi. Šį kartą nusprendžiau keptuvėje pagaminti menkės filė kotletus. Kotletai yra labai skanūs, juos galite patiekti su bet kokiu garnyru ar šviežiomis daržovėmis. Paruoškite kotletus pagal šį receptą ir įsitikinkite, kokie jie švelnūs ir sultingi!

Sudedamosios dalys

🥘 Kaip troškinti kotletus?

Kad nesugadintumėte savo mėgstamo patiekalo, turite imtis šio proceso su visa atsakomybe. Jei faršas buvo blogai išmuštas, į kotletų masę pamiršta įmušti kiaušinį, arba faršo masę neatvėsinote šaldytuve, tai troškinti kotletai gali tiesiog subyrėti.

  1. Visų pirma, kotletus reikia kepti gerai įkaitintoje keptuvėje iki auksinės rudos spalvos iš abiejų pusių.
  2. Po to perkelti juos į kitą įndą. Šis punktas yra diskutuotinas. Jei kepate tefloninėje keptuvėje su minimaliu kiekiu aliejaus, tuomet padažą galite užpilti iš karto ant viršaus. Paprastai tai yra nedidelis sviesto, sultinio ar padažo kiekis.
  3. Kepimo ar troškinimo laikas visiškai priklauso nuo kotletų storio, taip pat ir nuo pasirinktos mėsos. Pavyzdžiui, jei paėmėte jautieną, kotletus galite palikti net šiek tiek žalius. Tai suteiks patiekalui švelnumo. Bet jei paėmėte kiaulieną ar vištieną, tada jie turi būti visiškai iškepti.
  4. Beje, ilgas troškinimas padaže irgi klaida. Jei po kepimo įpylėte, pavyzdžiui, grietinės ir pakaitinote ant silpnos ugnies 5 minutes, tai normalu. Jei per ilgai troškinate, kotletų viduje esančios skaidulos susitraukia, sultingumas išnyksta. Žinoma, tai kompensuoja padažas, bet tai visai ne tas pats.
  5. Jeigu prikepėte kiaulienos ar jautienos kotletų, tuomet kuo puikiausiai tiks troškinimas grietinėje. Kaip pagrindą imame vandenį arba sultinį (su sultinių padažas gausis aromatingesnis). Puode užkaitiname vandenį (arba sultinį) ir įmaišome 2 v.š. mažo riebumo grietinę. Tada sudėkite kotletus troškintis 10 minučių, vieną kartą juos apversdami.