pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kepsniai moliniuose indeliuose: receptai ir gaminimo paslaptys

Tai receptas, kurį norisi gaminti ateinant rudeniui. Man troškiniai moliniuose indeliuose yra komforto maistas. Troškinius su perlinėmis kruopomis pamėgau gan senai, jos prideda jiems charakterio ir nuspalvina visai kitomis spalvomis. Mėgstu juos patiekti su šaukštu grietinės ir daug šviežių žolelių.

Ingredientai

  • 500 g kiaulienos (galite naudoti kokią mėgstate jos dalį)
  • 4-5 bulvių
  • 3 morkų
  • 1 didelis svogūnas
  • 3 česnako skiltelės
  • 1 pakelis perlinių kruopų su žaliaisiais lęšiais ir pievagrybiais
  • 500-600 ml kiaulienos sultinio
  • Šviežių žolelių
  • Šiektiek grietinės patiekti * jei mėgstate
  • Druskos ir pipirų pagal skonį

Taip pat reikės:

  • 1 kilogramas bulvių
  • 200 gramų morkų
  • 200 gramų svogūnų
  • 1 kilogramas kiaulienos (jautiena ar vištiena)
  • Šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
  • Šiek tiek druskos
  • Šiek tiek aliejaus
  • 5 valgomieji šaukštai pomidorų pastos (ar padažas)

Paruošimas

  1. Pirmiausia išverdame kiaulieną. Į puodą visada įdedu 1 morką, svogūno galvą ir kelias skilteles česnako, taippat kelis kubelius sultinio, nes mėgstu gan išraiškingo skonio sultinį. O kai nesinori labai ilgai virti ir gaminti savo - tai visada pagelbėja.
  2. Kiaulieną virkite 1,5 valandos, kad būtų minkšta ir trupanti.
  3. Pagal instrukciją ant pakelio išvirkite perlines kruopas - aš jas šiam receptui verdu 5min trumpiau nei nurodyta ant instrukcijos.
  4. Supjaustykite bulves ir morkas.
  5. Pakepinkite smulkiai pjaustytus svogūnus kol jie įgaus auksinę spalvą. Tada sudėkite smulkiai pjaustytus česnakus ir pakepkite dar 1-2minutes.
  6. Išvirtą kiaulieną supjaustykite smulkesniais gabaliukais.
  7. Moliniuose indeliuose aš viską sluoksniuoju šią tvarka - pirma bulvės morkos, tada perlinės kruopos, svogūnai su česnakais ir tada kiaulienos gabaliukai. Ant viršaus šiektiek morkų su svogūnais ir perlinių kruopų. Stengiuosi sluoksniuoti taip, kad visko būtų tolygiai.
  8. Paruoštus molinius indelius užpilkite sultiniu kuris liko nuo kiaulienos virimo. Patarimas - nepripilkite jo iki pat viršaus, nes kai troškinsis gali išbėgti.
  9. Troškinkite 30-45 minutes 180 laipsnių orkaitėje.

Kitas paruošimo būdas:

  1. Smulkiai sukapojau svogūną, morkas sutarkavau.
  2. Mėsą supjausčiau kubeliais.
  3. Įkaitinau keptuvėje aliejaus ir pakepinau svogūnus (iki 1 min.).
  4. Tuomet subėriau morkas ir kepinau dar apie 1 minutę.
  5. Sudėjau mėsą, prieskonius, pomidorų pastą ir gerai išmaišius pakepinau viską dar 20 minučių.
  6. Nuluptas bulves supjausčiau kubeliais ir apkepinau kitoje keptuvėje.
  7. Į molinius indelius sudėjau bulves, ant viršaus mėsą ir uždengus molinius indelius pašoviau į orkaitę.
  8. Kepiau 180 laipsnių orkaitėje apie 35 minutes.

Patiekite su šaukštu grietinės ir šviežiomis žolelėmis. Skanaus!