pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kaip Pasigaminti Gardžią Kalakutienos Krūtinėlę

Žolelių kepta kalakutienos krūtinėlė

Kalakutienos krūtinėlė yra paprastas būdas mėgautis kalakutiena, nes nereikia kepti viso paukščio. Šis paprastas receptas kiekvieną kartą pasirodo švelnus ir sultingas, todėl tai yra ideali vakarienė bet kuriai vakarui.

Paruošimo laikas 10 minučių minučių Virimo laikas 1 valandą valandą 30 minučių minučių Poilsio laikas 10 minučių minučių Bendras laikas 1 valandą valandą 50 minučių minučių

Virimo režimas Neleiskite ekranui užtemti
  • Išimkite kalakuto krūtinėlę iš šaldytuvo ir palikite kambario temperatūroje 30–60 minučių.
  • Įkaitinkite orkaitę iki 350°F.
  • Suriškite kalakuto krūtinėlę (jei ji dar nesurišta arba tinkleliu). Jei jau tinklelis, palikite tinkle virti. Išorę nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
  • Kalakutienos krūtinėlę aptepkite alyvuogių aliejumi. Gausiai pabarstykite žolelėmis, druska ir pipirais.
  • Įdėkite kalakuto krūtinėlę į nedidelį troškinimo indą ir sudėkite svogūnus (ir, jei norite, papildomų žolelių) kartu su kalakutiena.
  • Kalakutienos krūtinėlę kepkite neuždengtą 30 minučių. Įpilkite tiek sultinio, kad apsemtų indo dugną, apie 1 puodelį.
  • Tęskite skrudinimą 30–60 minučių arba tol, kol temperatūra storiausioje krūtinės dalyje pasieks 165 °F. Numatomas gaminimo laikas nurodytas žemiau.
  • Išimkite iš orkaitės ir leiskite pailsėti 10–15 minučių prieš pjaustydami.

Vaistažolės: Aš naudoju petražolių, rozmarinų, šalavijų ir čiobrelių derinį. Daugumoje parduotuvių parduodama „paukštienos pakuotė“ su žolelėmis, todėl jums nereikės jų pirkti atskirai.
Maisto gaminimo laikai

  • 2 lb kalakutienos krūtinėlė – kepkite 60–70 minučių.
  • 2,5 svaro kalakutienos krūtinėlė – kepkite 75–85 minutes.
  • 3 svarų kalakutienos krūtinėlė – kepkite 90–105 minutes.
  • 4 svarų kalakutienos krūtinėlė – kepkite nuo 2 iki 2 valandų ir 20 minučių.

Kepimo laikas skirsis priklausomai nuo kalakuto krūtinėlės formos ir dydžio. Įsitikinkite, kad storiausios dalies vidinė temperatūra yra 165 ° F. Patikrinkite kalakutieną anksti, kad įsitikintumėte, jog ji neperkepa. Išimkite jį iš orkaitės apie 5-10 laipsnių anksčiau, nes jis toliau keps, kol pailsės. Išimkite iš karštos kepimo formos pailsėti.
Padažą galima naudoti iš lašinukų ar sulčių, jei reikia, įpilkite vištienos ar kalakutienos sultinio. Šį receptą naudojame padažui. Kadangi kalakuto krūtinėlėje nėra daug riebalų, pagal šį receptą ją sutirštiname kukurūzų krakmolu.
Kauluota Turkijos krūtinė: Šis metodas tinka kalakutienos krūtinėlėms su kaulais. Įkaitinkite orkaitę iki 425 ° F ir kepkite 15 minučių. Sumažinkite šilumą iki 350 ° F. Kepimo laiką reikės šiek tiek padidinti. (6 svarų kalakutienos krūtinėlei su kaulais reikės maždaug 2–2,5 val.).
Likusią kalakutienos krūtinėlę laikykite šaldytuve iki 4 dienų.

Gaminimo laikas ir patarimai

  • Skirkite pakankamai laiko atitirpimui; 3 svarų kalakuto krūtinėlė gali užtrukti iki 2 dienų.
  • Anksti patikrinkite temperatūrą kad neperkeptų – kalakuto krūtinėlės dydis ir forma gali turėti įtakos kepimo laikui.
  • Išimkite kalakuto krūtinėlę iš orkaitės 160 ° F temperatūroje; ji toliau kils iki 165 °F, kai bus ramybėje.
  • Naudokite tuos skanius kalakutienos lašinukus padažui gaminti ir, jei reikia, įpilkite papildomo parduotuvėje pirkto sultinio.

Kepkite kalakuto krūtinėlę 30–35 minutes už svarą. Žiūrėkite žemiau esančią diagramą:

Kalakutienos krūties svoris be kaulųVirimo laikas
2 svarai60-70 minučių
2 ½ svaroNuo 75 iki 85 minučių
3 svarainuo 1 ½ iki 1 ¾ valandos
4 svaraiNuo 2 valandų iki 2 valandų 20 minučių

Nidos receptas: šventinė kalakuto krūtinėlė, įdaryta spanguolėmis ir pistacijomis

Kalakutas yra vienas tų šventinių paukščių, kuriam tie šventiniai stalai iš tikrųjų ir sukurti! Tai tarsi karaliaus užkėlimas ant pjedestalo, tas „wow“ momentas, ta akimirka kai jį pamatę svečiai sekundei nutyla iš begalinio žavesio, o tada jau kelia lėkštes gababėliui kepsnio.

Nida DegutienėŠaltinis:Nida Degutienė ir jos kepta įdaryta kalakuto krūtinėlė / Nidos Degutienės nuotr.A a A + A - AtstatytiSkaitykite vėliauPranešti klaidą

Kiti gi skundžiasi, kad kai įkiša paukštį į orkaitę, tai visi kiti priedai ir karšti garnyrai (tokie kaip pavyzdžiui traškios keptos bulvės) tampa tik svajone, tenka gaminti tik tai, kas verdama, o ne kepama. Dar kiti sako, kad po baliaus to didelio kalakuto lieka tiek, kad valgo iki ateina Nauji Metai.

Šiemet, kai šventės turbūt bus mažiau gausios nei paprastai, verta rinktis tik kalakuto krūtinėlę. Įdarykite ją džiovintų spanguolių ir pistacijų riešutų įdaru. Galite net paprašyti mėsininko, kad kalakuto krūtinėlę jums suplokštintų, arba tą padarykite patys: labai aštriu peiliu pjaukite per visą mėsos plotą, neperpjaunant iki galo, o atverčiant tas abi dalis tarsi knygą. Taip paruošus krūtinėlę, lengva sudėti įdarą ir suvyniojus į kepimo popierių pašauti kepti.

Nidos Degutienės nuotr. /Kalakuto krūtinėlė, įdaryta spanguolėmis ir pistacijomis

Šį kepsnį labai lengva dalinti porcijomis, jis dieviškai skanus (ypač su padažu, kaip recepte – jokiu būdu nepraleiskit!), be to, kepdamas jis užims orkaitėje tiek vietos, kad ten pat tilps dar ir skarda bulvių ar kitų šakninių daržovių garnyrui.

Taip pat skaitykite:

Kalakuto krūtinėlė, įdaryta spanguolėmis ir pistacijomis

Ingredientai (5-6 asm.):

  • 1 kg svorio kalakuto krūtinėlė (be odos);
  • alyvuogių aliejaus;
  • druskos;
  • grūstų juodųjų pipirų;
  • čiobrelio šakelių.

PARUOŠIMO BŪDAS:

Paruošimo laikas: Apie 45 min.

Vištienos krūtinėlės iš abiejų pusių apibarstykite druska, juodaisiais pipirais ir įpjaukite per visą ilgį, padarydami joje "kišenėlę".

Pridėkite įdaro ir tvirtai užspauskite. Ant viršaus išdėliokite po tris citrinos riekeles, apibarstykite šviežiu čiobreliu ir kepkite 180 laipnių įkaitintoje orkaitėje 20-30 min. arba tol, kol įsmeigus peilį iš krūtinėlės bėgs skaidrios sultys.

Skaityti komentarusSpausdintiDalintis šiuo receptuIšbandykite!Spagečiai CarbonaraMakaronai su malta mėsa ir sūriuSkanieji balandėliai pagal NeringąPati geriausia koldūnų tešla - nelimpanti ir lengvai kočiojamaKomentarai (12)AtsakytiNuotrauka pasirinkta sėkmingai!Tik JPG, PNG arba JPEG formatai yra leistini!Ausra2021-10-18 23:54O kokiame inde kepti? ATSAKYTIRenata2021-10-19 14:24Galima tiesiog skardoje, išklojus kepimo popierium :) ATSAKYTIGabrielė2020-01-31 16:22Buvo be galo skanuuuu. ❤️ ATSAKYTIAusra2021-10-18 23:55Kokiame inde kepet? Ar reikia kazkuo patepti? ATSAKYTIGretualija2020-01-11 16:38Noriu padėkoti už nuostabų receptą, labai labai gera idėja, dėkoju Jums! ;) ATSAKYTIMantas2019-11-21 20:38Kaip padaryti, kad neišbėgtų įdaras iš vištienos krūtinėlės kišenės. Ačiū. ATSAKYTILaima2019-11-22 16:39

Kuo giliau įpjauti vištieną ir įdarą sudėti standžiai. Aš kartais pjaunu truputį įstrižai iš viršaus vos vos link apačios, tuomet natūraliai susiformuoja kampas ir įdaras giliau lieka :) ATSAKYTI

Agnė2019-09-25 16:21Tikrai superinis receptas, gaminome ne vieną kartą. :) ATSAKYTIAndželika2019-02-17 14:35

Bandžiau ,tačiau likau nusivylusi gal dėl geltonos paprikos ,arba tiesiog nemokėjau paruošti.Įdare per daug jautėsi svogūnai ir kiti ingridienatai, o mėsa sausoka. ATSAKYTI

Diana2019-02-24 16:36

Daržoves reikėtų labai gerai susmulkinti tada skaniau. Aš paprastai įdarui dar pakepinu, nes man kepintos labiau patinka, ypač paprika. O vištiena sausoka būna, jeigu per ilgai kepama, nes kepimą reikėtų žiūrėti pagal krūtinėlių dydį ir savo orkaitę, nes ne visų tikra temperatūra atitinka užrašyta. Skanios vištienos orkaitėje paslaptis - neperkepimas, nes tik pakepsi šiek tiek ilgiau, ir jau bus neskanu. Geriausias būdas - įsigyti mėsos termometrą :-) ATSAKYTI

Kalakuto krūtinėlė orkaitėje

Savaitgalį užsinorėjome orkaitėje keptos mėsos. Neapsisprendę, ar kepsime kiaulieną, ar vištieną, pagalbos kreipėmes į mamą, kuri davė visai paprastą orkaitėje keptos kalakuto krūtinėlės receptą. Galime pasakyti, kad patarimas buvo labai geras ir skanus. Mėsą valgėme su šviežia duona, garstyčiomis ir spanguolių padažu. Svarbu paminėti, kad šiuo receptu paruošta kepta mėsa gali stovėti šaldytuve 1–2 savaites, tad kalakutienos likučiais dar ir dabar pasimėgaujame karštuose sumuštiniuose ar salotose. Taigi siūlome klausyti mamų!

5 from 4 votesKalakuto krūtinėle orkaitėjePasiruošimas2 hrsKepimo trukmė2 hrs 15 minsAnt stalo per4 hrs 15 mins

Šiuo būdu paruošite ypač sultingą kalakuto krūtinėlę, kurią bus galima valgyti tiek karštą, tiek šaltą.

Pamaitins : 8Energinė vertė : 130 kcalIngredientaiGamybos eiga

Prieš kepimą kalakuto krūtinėlė turi šiek tiek pasisūdyti. Tad į pakankamai didelį indą su šiltu vandeniu, beriame 2 šaukštus druskos ir gerai išmaišome. Maišymui įdedame šiek tiek pastangų, kad druska ištirptų.

Į indą su druskos tirpalu užmerkiame kalakuto krūtinėlę (svarbu, kad ji visa būtų apsemta) ir paliekame šaltai 2 valandoms.

Po dviejų valandų mėsą ištraukiame iš mirkalo ir labai gerai nusausiname.

Prieskonių ir aliejaus mišiniu ištriname mėsą ir, įdėję į kepimo indą/skardą, kepame 250 laipsnių orkaitėje 15 minučių.

Praėjus 15 minučių, orkaitę išjungiame, tačiau mėsos jokiu būdų neištraukiame ir neatidarinėjame durelių. Ją paliekame orkaitėje dar 2 valandoms.

Net ir išjungtoje orkaitėje mėsa nenustos kepti, o po 2 valandų ją jau galima ragauti.

Iškepusią kalakuto krūtinėlę galima laikyti šaldytuve 7-10 dienų ir valgyti su makaronais, sumuštiniuose, salotose ar kituose patiekaluose.

Daugiau orkaitėje keptų skanumynų rasite čia