Lietiniai su desrele ir suriu receptas
Tandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosAtsiųsk savo receptąPatiekalo tipasValentino dienaiValgome sveikiau!ApkepaiBlynai, vafliaiDesertaiGėrimaiGėrimai su alkoholiuKaršti patiekalaiKonservuoti patiekalaiKošės, tyrėsKremai ir padažaiPicosPyragai, kepiniaiSalotos, mišrainėsGarnyraiSriubosSumuštiniaiTroškiniaiUžkandžiaiPagr. ingredientasAvienaBulvėsDaržovėsGrybaiJautienaKiaulienaKiaušiniai ir pieno produktaiMiltai ir kruoposSojaVeršienaVaisiai ir uogosŽvėrienaPaukštienaMakaronaiŠokoladasŽuvis ir jūros gėrybėsRiešutaiProgaUžgavėnių idėjosMamos dienos skanėstaiTėvelių dienaiVelykiniai patiekalaiValentino dienaiKalėdų patiekalaiKūčių patiekalaiGimtadienio patiekalaiJoninių skanėstaiHelovinasNaujiesiems MetamsVestuviniai patiekalaiPyragų dienaPasaulio virtuvėAirijos virtuvėAmerikos virtuvėAnglijos virtuvėArgentinos virtuvėArmėnijos virtuvėAustrijos virtuvėBaltarusijos virtuvėBrazilijos virtuvėBulgariška virtuvėDanijos virtuvėGraikijos virtuvėGruzijos virtuvėIndijos virtuvėIspanijos virtuvėItalijos virtuvėJaponijos virtuvėKinijos virtuvėKorėjiečių virtuvėLenkijos virtuvėLietuvos virtuvėMaroko virtuvėMeksikos virtuvėNorvegiška virtuvėOlandijos virtuvėPrancūzijos virtuvėRusijos virtuvėŠvedijos virtuvėŠveicarijos virtuvėSlovakijos virtuvėSuomių virtuvėTailando virtuvėTibeto virtuvėTotorių virtuvėTurkijos virtuvėUkrainos virtuvėVengrijos virtuvėVokietijos virtuvėLatvijos virtuvėČekų virtuvėPagal paiešką: “lietiniai su desrele ir suriu receptas” rasta receptų 1000Lietiniai su dešrelių ir sūrio įdaru apkepti orkaitėjeLietiniai su dešrelėmis ir sūriuGAMINIMO EIGA
7. Suformuokite bandeles . Pakilusią tešlą keliskart paminkykite. Atsignybkite po gabalėlį tešlos ir iškočiokite į pailgą ovalą. Įsukite į tešlą dešrelę, kraštus gerai užspauskite.
8. Aštriu peiliu supjaustykite bandelę taip, kad apatinė tešlos dalis liktų neperpjauta. Išsukite tešlos rutuliukus į priešingas puses, suformuodami bandelę (žr. nuotraukas viršuje).
9. Suformuotas bandeles uždenkite švariu rankšluostėliu ir palikite pakilti dar 15 minučių.
10. Iškepkite . Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios).
11. Bandeles apiberkite žiupsniu prieskonių. Ant viršaus dėkite po saujelę tarkuoto sūrio.
12. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15-18 minučių, kol bandelės iškeps. Neperkepkite, kad išliktų minkštos.
13. Valgykite šiltas arba atvėsusias. Laikykite sandariame indelyje, kad mielinė tešla neapdžiūtų. Kitą dieną bandeles galite atšviežinti, trumpai pašildydami jas orkaitėje.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Vilniaus Paukštynas“.
#kitolygiovistiena #vilniauspaukstynas #nacionalineskokybesproduktas #NKP

Komentarai (22)
- Miglė 2024-12-02 18:23
Kai reikės - Nezinoma 2017-02-07 18:22
Man patiko sis receptas, nes sitie blynai turetu buti labai skanus. - inga 2016-12-15 22:49
blynelius mes valgom tik su cesnakiniu baltu padaziuku,apsilaizyt galima pirstus :) begalo skanu - Daiva 2015-12-09 09:24
Gaminame ir mes, tik dar dedame i vidu is anksto paruosta misraine, is morku, svogunu, papriku ir pomidoru. - Emigrntas 2015-12-08 18:29
Man sie blyneliai skaniausi valgant majoneza su keciupu sumaisant - antonina 2015-11-27 19:38
Labai butu skanu padariti blynus - amelija as 2015-09-26 17:40
O su kuo valgot kad sausa nebūtų?
vau tikrai lb lb skanu
Norėjau paklausti o kiek Čia mzdg,blynų išeina.
ziauriai skanu mama prikepe tai pirstus apsilaiziau :) ;) :P

Tešlai:
2/3 stiklinės (165 ml) pieno
1 pakelio (7 g) sausų mielių
1 valg. š. cukraus
3 ½ stiklinės (490 g) kvietinių miltų
1 arb. š. druskos
1 arb. š. džiovintų itališkų žolelių (čiobrelių, rozmarinų, raudonėlių)
2 kiaušinių
100 g minkšto sviesto
Įdarui:
15 pieniškų dešrelių
2 arb. š. mėgstamo prieskonių mišinio*
50 g sūrio
* aš labiausiai mėgstu naudoti žolelių mišinį, skirtą picai.
