pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kotletai be mėsos - skanių ir sveikų daržovių mėsinių kotletų receptai

Sultingi mėsos kotletai su cukinija - be miltų ir džiūvėsėlių

Į faršą įmušti kiaušinius, sudėti cukiniją, įberti prieskonius, smulkintus žalumynus, česnaką ir viską gerai išmaišyti.

Formuoti norimo dydžio kotletus ir kepti keptuvėje su aliejumi, iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies.

Skaityti komentarusSpausdintiDalintis šiuo receptuIšbandykite!Makaronai su malta mėsa ir sūriuSpagečiai CarbonaraPati geriausia koldūnų tešla - nelimpanti ir lengvai kočiojamaTradiciniai kotletaiKomentarai (4)AtsakytiNuotrauka pasirinkta sėkmingai!Tik JPG, PNG arba JPEG formatai yra leistini!Dalia2020-06-19 15:40Kepant subyrėjo. Dėl ko? Gal labiau nusunkt reikėjo? ATSAKYTIEglė2020-03-15 15:14

Per skysta masė gavosi, nors ir nuspaudžiau ne šiek tiek, o gerokai sulčių. Su 2 kiaušais iš vis sriuba gautųsi. Be miltų niekaip čia. ATSAKYTI

Laimutė2018-08-02 14:58Ar geltona cukinija galima tarkuoto? ATSAKYTIAgnė2018-08-02 15:51Aš ir iš žalios, ir iš geltonos darau, skonis nesiskiria :) ATSAKYTIRomantiški užkandžiai Valentino dienai - 29 nesudėtingos, bet įspūdingos idėjosReceptai Valentino dienai - 34 gardžios idėjos nuo vakarienių iki desertųKam pirkti, jei gali pasigaminti? 37 idėjos nuo sūrio iki vytintos mėsos!

Krabų lazdelių kepsneliai - kotletai su lydytu sūriu, be mėsos

Krabų lazdelių kepsneliai su lydytu sūriu – tai gardus ir greitai paruošiamas patiekalas, puikiai tinkantis tiek pietums, tiek vakarienei. Šie be mėsos kotletai yra lengvi, tačiau sotūs, todėl patiks tiek vegetarams, tiek mėsos mėgėjams, norintiems išbandyti ką nors naujo. Krabų lazdelių ir lydyto sūrio derinys suteikia patiekalui švelnų skonį, o krapai prideda gaivumo.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Krabų lazdelės: vietoje jų galite naudoti smulkintą baltą žuvį arba surimį.
  • Lydytas sūris: galima pakeisti fermentiniu sūriu arba mocarela.
  • Džiūvėsėliai: tinka ir smulkinti kukurūzų dribsniai arba avižiniai dribsniai.
Patiekalo gaminimo patarimai

  • Jei masė atrodo per skysta, įdėkite šaukštą miltų arba krakmolo, kad būtų lengviau formuoti kepsnelius.
  • Kepant naudokite vidutinę ugnį, kad kepsneliai tolygiai iškeptų ir nesudegtų.
  • Patiekite su šviežiomis daržovėmis arba mėgstamu padažu, pavyzdžiui, česnakiniu jogurto padažu.

Kalorijos

  • Bendras kalorijų kiekis: apie 1200 kcal
  • Kalorijos vienoje porcijoje: apie 300 kcal

Klasikinė čili sriuba - mano gardžiausioji

Klasikinis, laiko ir daugybės ragautojų patikrintas Čili sriubos receptas. Sriuba soti, kvapni ir sušildanti, o patinka daugeliui, tad puikiai tiks ir šeimos pietums ar vakarienei, ir svečius pavaišinti. Sriubos tirštumą galima reguliuoti pagal skonį, galima ruošti kaip troškinį ar kaip sriubą. Jautieną galima naudoti maltą ar smulkiai kapotą, galima perpus maišyti su kiauliena, aitriųjų pipirų kiekį rinkitės pagal tai, kokio aitrumo patiekalus mėgstate.

Traškūs vištienos kukuliai su sūriu orkaitėje

Nuostabus patiekalas, kuris vakarienę ar pietūs pavers įspūdingais. Šie kukuliai nuostabiai atrodo ir yra be galo skanūs! Paruošti visai nesunku, o tiekti labai tiks su bulvių koše ir mėgstamomis salotomis.

Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos

Ką dar iš faršo? 43 skanūs ir nesudėtingi maltos mėsos patiekalai

Nors iš maltos mėsos dažniausiai esame pratę kepti kotletus, tai - labai universalus ingredientas, kuris tinka ir kaip patiekalo pagrindas, ir kaip įdaras. Ne veltui mėgstamas bene visų šalių virtuvėse, o didžiulis jo privalumas - iškepa greičiau nei įprasta mėsa.

Žvalgotės idėjų gardžiai vakarienei ar pietums? Siūlome rinktis net iš 43 puikių, kvapnių ir labai skanių patiekalų receptų!

Mėsos kukuliai grietinėlės ir špinatų padaže

Priklausomai nuo to, kaip kukulius patieksite, jie gali tapti sodriu rudenišku patiekalu, arba – maloniai nustebinti pavasarį pranašaujančiais skoniais. Skaičiuodami dienas iki vasaros, į meniu įtraukite daugiau žalių daržovių: šviežių špinatų lapelių, žaliųjų žirnelių. Pakepinkite šlakelyje aliejaus, užliekite grietinėle ir sultiniu, pagardinkite čederio sūriu, galiausiai – orkaitėje keptus sultingus kukuliukus paskandinkite šiame padaže, patroškinkite porą minučių. Patiekite nedelsiant, nes tiesiai nuo viryklės nukelti tokio tipo patiekalai patys gardžiausi – kol šilti, sultingi, švelnūs ir aromatingi. Išbandykite, labai gardu!

Nuotrauka Ⓒ Asta, Saulėta virtuvė