Jei norite purių ir minkštų blynelių, kepkite juos su kefyru. Kefyras yra labai universalus ingredientas, kurį galima naudoti kepant ar gaminant maistą ir kuriuo galima pakeisti pieną, pasukas ar vandenį, kad bet koks receptas būtų įdomesnis.
Moliūgų blynai su obuoliais pagal Audronę
Tinklaraštininkė Audronė siūlo pagaminti moliūgų blynelių su obuoliais, kurie, jos teigimu, buvo pasakiško skonio. Kaip ji pati sakė, šiems blyneliams puikiai tinka pasakymas, jog kartą paragavęs, negali sustoti.
Ingredientai:
- 250 - 300 gr. moliūgo
 - 2 - 3 obuolių
 - 400 ml. kefyro
 - 2 kiaušinių
 - 200 gr. miltų
 - 2 - 3 v.š. cukraus (pagal skonį)
 - Druskos
 - Aliejaus kepimui
 
Gaminimo eiga:
- Moliūgą ir obuolius sutarkuokite burokine trintuve.
 - Įmuškite kiaušinius, supilkite kefyrą, miltus, pagardinkite druska, cukrumi ir išmaišykite. Masė blyneliams paruošta.
 - Blynelius kepkite keptuvėje su aliejumi, juos vis pavartant ir apkepant iš abiejų pusių (kol blyneliai įgaus auksinį atspalvį).
 
Šaltinis: Gamink su Audrone
Klasikiniai blynai su kefyru
Ingredientai:
- Kiaušinis
 - Cukrus
 - Kefyras
 - Soda
 - Miltai
 
Gaminimo eiga:
- Kiaušinį išplakame su cukrumi, pilame kefyrą (prieš tai į kefyrą dedame maždaug puse šaukštelio sodos), išmaišome.
 - Į tešlą dalimis sijojame miltus ir išmaišome. Miltų dedame tiek, kad tešla būtų tirštos grietinės konsistencijos.
 - Iš užmaišytos tešlos keptuvėje formuojame blynus ir kepame iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
 
Moliūgų, kefyro ir varškės blynai
Šis tas naujo rudeniškiems savaitgalio pusryčiams - minkštučiai it debesėliai moliūgų, kefyro ir varškės blynai. Patys blynai yra sotūs, ne per saldūs ir turi malonią rūgštelę, kurią suteikia VILVI kefyras ir varškė, o saldumą čia tobulai subalansuoja kremas, kurį gaminu iš VILVI original cream cheese.
Kremo ingredientai:
- Kreminis sūris
 - Cukrus
 - Vanilė
 - Grietinėlė
 
Blynų ingredientai:
- Miltai
 - Kepimo milteliai
 - Cinamonas
 - Druska
 
Kremo gaminimo eiga:
- Elektriniu plakikliu išplakame kreminį sūrį su cukrumi ir vanile.
 - Supilame grietinėlę ir plakame porą minučių, kol kremas tampa standus.
 
Blynų gaminimo eiga:
- Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius, soda ir druską.
 
Patarimai kepant blynus:
- Laikykite vaisius sušaldytus, kol keptuvė įkais, ir supilkite į tešlą prieš pat ruošiant pilti į keptuvę.
 - Įkaitinkite didelę nepridegančią keptuvę ant vidutinės-žemos ugnies.
 - Palaukite, kol keptuvė sušils, ir į keptuvę įpilkite šaukštą aliejaus.
 - Blynus apverskite, kai tik burbuliukai iškils į paviršių, o dugnas taps aukso rudos spalvos, maždaug po 2-4 minučių. Jei reikia, sureguliuokite šilumą.
 
Patiekite blynelius su kefyru su grietine ar uogiene.
                                                
                                            