pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Varškės desertas su kondensuotu pienu ir vaisiais

Varškės želė tortas su kondensuotu pienu - tai švelnus, gaivus ir desertinis patiekalas, puikiai tinkantis šeimos šventėms, gimtadieniams ar jaukiems savaitgalio pasisėdėjimams. Šio torto išskirtinumas - lengva, „orui“ panaši varškės ir želė konsistencija, kontrastuojanti su sodriu kondensuoto pieno skoniu. Tortas nedaug reikalauja kepimo įgūdžių, tačiau kaskart atrodo įspūdingai ir džiugina net desertų gurmanus.

Ingredientai

  • Liesa varškė: 500 g
  • Grietinė: 250 g
  • Kondensuotas pienas: 200 g
  • Vanilinis cukrus: 1 arb. š.
  • Želatina: 3 valg. š.
  • Vanduo: 150 ml
  • Želė: įvairaus skonio

Želė paruošimas

Į dubenį suberkite pasirinktos skonio želė miltelius ir užpilkite verdančiu vandeniu (apie 250 ml). Jei norite spalvoto sluoksnio - pasirinkite ryškios spalvos želė. Gerai išmaišykite, kol visiškai ištirps, ir palikite ataušti kambario temperatūroje.

Želatinos mirkymas

Želatiną suberkite į 100 ml šalto vandens ir palikite 10-15 minučių išbrinkti.

Varškės masės ruošimas

Į didelį dubenį sudėkite varškę, kondensuotą pieną, vanilinį cukrų ir, jei reikia, cukrų. Elektriniu trintuvu arba plakikliu viską išplakite iki vientisos, purios masės.

Sujungimas

Ištirpintą želatiną (ji turi būti šilta, bet ne karšta) plona srovele supilkite į varškės masę, visą laiką plakdami, kad želatina pasiskirstytų tolygiai.

Torto sluoksniavimas

Paruoštą torto formą lengvai ištepkite sviestu arba išklokite kepimo popieriumi, kad būtų lengviau išimti tortą.

Želė sluoksnis

Ant sustingusios varškės masės atsargiai užpilkite atvėsusią, bet dar neskystą želė (ji turi būti „tirštėjančios“ konsistencijos).

Paskutinis sluoksnis ir pabaiga

Kai želė sluoksnis sustingsta, ant viršaus užpilkite likusią varškės masę, išlyginkite paviršių. Dėkite tortą į šaldytuvą dar 2-4 valandoms, o geriausia - per naktį, kad visi sluoksniai būtų standūs ir tortas išlaikytų formą.

Puošimas

Puokite uogomis, vaisiais, pabarstukais, smulkintais riešutais ar valgomais žiedlapiais pagal nuotaiką. Torto paviršių galima papuošti šviežiomis braškėmis, mėlynėmis, kivi, persikais ar net citrusinių vaisių griežinėliais, priklausomai nuo naudojamos želė skonio.

Svarbūs patarimai

Varškės želė tortas su kondensuotu pienu nepavyks, jei praleisite keletą esminių taisyklių. Želatiną būtina gerai ištirpinti ir šiek tiek atvėsinti, tačiau nespėjus jai sustingti - tik tada ji tolygiai pasiskirstys masėje nesukurdama gabalėlių. Kondensuotą pieną galite rinktis ir be cukraus, ypač jei norite lengvesnės arba mažiau saldžios versijos. Gražiausias ir tvarkingiausias sluoksnis gausis, jei naudosite silikoninę ar nuimamų kraštų torto formą, o patiems sluoksniams leiskite stingti pakankamai ilgai - skuba šiuo atveju gali sugadinti torto išvaizdą.

Kūrybinės idėjos

Varškės želė tortas su kondensuotu pienu atviras kūrybai: vietoje viena spalvos želė galite naudoti net kelis skirtingus sluoksnius skirtingų spalvų ir skonių. Pavasarį derinkite citrinų ir apelsinų želė, o vasarą - braškių ar vyšnių skonį. Patiekiant tortą, rekomenduojama naudoti aštrų peilį, sudrėkintą karštu vandeniu - tai padės lengvai ir švariai perpjauti sluoksnius. Jei norite individualių porcijų, galite gaminti desertą mažuose stikliniuose indeliuose ar silikoninėse keksiukų formelėse - toks pateikimas patiks vaikams ir nustebins svečius. Jei ieškote be glitimo deserto, rinkitės be priedų varškę ir patikrinkite, ar naudojamoje želatinose ar želėje nėra glitimo pėdsakų.

Recepto paruošimas žingsnis po žingsnio

  1. Pasiruošti želė pagal nurodytą instrukciją, tik vandens pilti mažiau, kad želė būtų tvirtesnė. Sustingusią želė supjaustyti gabaliukais.
  2. Tuomet želatiną užpilti vandeniu ir palikti 30 min., kad išbrinktų.
  3. Tuomet ištirpti karšto vandens vonelėje, atvėsinti.
  4. Po to sudėti varškę ir grietinę į blenderį ir sutrinti iki purios baltos masės.