Kiek minučių virti dešreles?
Jokių bėdų – paverdate kelias minutes verdančiame vandenyje ir patiekiate su bulvių koše, virtais makaronais, ar net su daržovių salotomis. Visi sotūs ir laimingi. Ir vis dėlto jauniausios šeimininkės kartais užduoda sau klausimą: kaip teisingai virti dešreles.
Išvirti dešreles nėra sudėtinga. Dešreles galima virti vandenyje, mikrobangų krosnelėje, garuose. Gaminimo būdą galite pasirinkti patys.
Populiariausi padažai prie virtų dešrelių yra majonezas, ketčupas, garstyčios, sūrio padažas, adžika.
Tiršta vištienos sriuba su daržovėmis
Ingredientai:
- 1 vnt. Vištienos filė
- 3 vnt. Bulvės
- 1 vnt. Morkos
- 0,5 vnt. Salierų šakniavaisiai
- 2 sauja Makaronai
- 2 žiupsnelis Druska
- 2 vnt. Lauro lapai
- 4 vnt. Kvapieji pipirai
Gaminimas:
- Vištienos filė supjaustykite nedideliais gabalėliais.
- Nuskuskite bulves, morką ir saliero šaknį. Smulkiai supjaustykite.
- Viską sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu ir virkite ant mažos ugnies.
- Įberkite druskos, įmeskite lauro lapų, kvapiųjų pipirų.
- Kai daržovės suminkštės, įberkite makaronų.
- Virkite, kol išvirs makaronai.
- Patiekiant pagardinkite grietine.

Vištienos kepenėlės verda greitai – apie 15 minučių. Širdeles reikia virti apie 40 minučių, bet prieš tai 40–60 minučių palikti piene arba pasūdytame šaltame vandenyje.
Skrandžiai verdami 1–1,5 valandos. Atkreipkite dėmesį, kad priešingai nei likusios vištienos dalys, skrandžiai turi būti dedami į šaltą vandenį. Jei įdėsite juos į verdantį vandenį, jie taps kieti.
Norint išvirti vištieną, mums reikės šviežios vištienos, vandens, druskos, morkų, svogūnų, saliero šaknies.
- Gerai nuplaukite vištieną, pašalinkite likusias plunksnas.
- Vištieną įdėkite į puodą ir įpilkite vandens. Vanduo turi padengti vištieną 0,5-1 cm, užvirkite vandenį ir nupilkite.
- Vėl įpilkite švarų vandenį, suberkite nuluptas ir stambiai pjaustytas morkas, saliero šaknį, sveikus svogūnus, druską. Jei norite, galite pridėti lauro lapų ir pipirų.
- Užvirkite ir virkite uždengę ant silpnos ugnies, kol suminkštės (priklausomai nuo vištienos – 1val.).
- Patikrinkite, ar vištiena yra išvirusi pradurdami ją peiliu ar šakute. Mėsa turėtų būti lengvai praduriama, o iš jos turi išsiskirti skaidrios sultys. Nuimkite puodą nuo viryklės o vištieną palikite sultinyje, kol ji visiškai atvės (tokiu būdu ji bus sultingesnė).
10 Naujausių receptų su vištiena
[RSSImport display=”10″ feedurl=”https://valgome.lt/receptai/recipe-tag/vistiena/feed/” use_simplepie=”true”]

Kiaušinių virimo laikas priklauso nuo to, kokio norite jų konsistencijos.
- Minkštai virti kiaušiniai – trynys yra skystas, o baltymas sustingęs. Juos virti reikia 3-5 minutes nuo užvirimo momento.
- Vidutiniškai virti kiaušiniai – trynys yra šiek tiek tvirtesnis, o baltymas visiškai sustingęs. Juos virti reikia 5-7 minutes nuo užvirimo momento.
- Kietai virti kiaušiniai – trynys yra tvirtas, o baltymas taip pat. Juos virti reikia 8-10 minutes nuo užvirimo momento.
Kiaušinius geriau virti šaltame vandenyje, kad jie neįtrūktų. Kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį, kad vanduo tik švelniai burbuliuotų, ir virkite norimą laiką. Po virimo kiaušinius iš karto ištraukite iš vandens ir nupilkite šaltu vandeniu, kad jie nepervirtų.

Naminės pieniškos dešrelės
Kai labai nori, namuose įmanoma pasigaminti viską. Net pieniškas dešreles. Ar šis noras tikrai vertas laiko ir to didelio darbo, kurio dešrelės reikalauja – spręsti jums patiems!


