pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kaip Kepti Vištienos Kepsnelius Orkaitėje?

Kefyre marinuoti vištienos kepsniai

Pasiruošiu mėsą, jei nepamirštu, jau iškart po pusryčių – vištos krūtinėlę perpjaunu per pusę išilgai, lengva pamušu, paploninu.

Ant viršaus užpilu stiklinę „Dvaro“ kefyro ir dar pridedu druskos, po žiupsnelį kario arba ciberžolės, kvapiųjų arba baltųjų pipirų, paprikos, džiovinų česnakų ir mėgstamų žolelių. Jei turiu laiko, palaikau vištieną šiame marinate. Jei ne, einu prie kepimo iškart.

Kiaušinius išplaku su dviem šaukštais kefyro.

Reklama41011

Tuomet reikia išsidėliot tokią gamybos liniją: miltai, kiaušinių plakinys ir džiūvėsėliai. Ir į miltus, ir į džiūvėsėlius įberiam nedaug druskos, pipirų, paprikos, kario, kad skoniai eitu tolygiai ir gražiai visame kepsnyje.

Vištienos gabaliuką ramiai ir lėtai pamirkom į miltus, tada į kiaušinį ir pabaigiam su džiuvesėliais.

Keptuvėje lengvai apskrudinam po 3 min. kiekvieną pusę. Dedam į šiltą orkaitę, įkaitintą iki 120 C, kad neatvėstų, kol iškepsime kitus kepsnius.

IngredientaiBeata Nicholson

Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!

Reklama41003KomentaraiLina parašė:Labai skanūs kepsneliai! Mėsytė minkštutėlė ir nesausa.Lina parašė:O jei tą patį viską kept ne keptuvėje ar orkaitėje – išeitų taip pat skaniai?Rita parašė:Atrodo labai skaniai. Gal galite parašyti salotų receptą?Brigita parašė:

Sveiki, jei kepti orkaiteje, tai kokioje temperaturoje, kiek laiko ir ant kokios programos? Ar reiketu apversti ir nepagaileti aliejaus?

Elena parašė:Puikūs kepsneliai, visad pamalonina gomurį 🙂
Rašyti komentarą

Lašiša su mangų salsa // Salmon with Mango Salsa

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite

Veganiški receptai
Keptas tofu sūris su saldžia bulveRaudonųjų lęšių troškinysGeneral Tso TofuMakaronai su saulėje džiovintų pomidorų padažu
Pagrindiniai patiekalai
Wok makaronai su vištiena, daržovėmis – greitai pagaminas ir gardus patiekalasPesto makaronai su vištiena ir špinataisRavioliai ir vištiena grietinėlės padažeRukolos salotos su feta ir braškėmis
Saldumynai
Grietininiai sausainiai – širdelių formosKeksiukai su varške ir graikišku jogurtu – purūs, minkšti ir greitai pagaminamiMaskarponės sūrio pyragas – keptas, apelsinų skonioSausainiai su varške – valgysite ir negalėsite sustoti
Saldumynai be glitimo
Desertas su braškėmis ir linų sėmenimisAvižiniai sausainiai su bananaisSveikesnis braunis be miltųSnickers datulės

Kategorijos

  • Pagrindiniai patiekalai
  • Pusryčiai
  • Veganiški receptai
  • Saldumynai be gliuteno
  • Saldumynai
  • Sriubos
  • Užkandžiai
  • Apie mane

NAUJAUSI ĮRAŠAI

13 vasario, 20255 vasario, 202517 sausio, 202530 gruodžio, 202419 gruodžio, 2024

Instagram

Sekite „Skanauk su Aušra“

Žymos

avokadas azijietiški patiekalai Be cukraus Be glitimo blynai bulvės cukinija feta granola grikiai humusas keksiukai kiaušiniai Kreminė moliūgų sriuba lašiša makaronai mocarela moliūgas moliūgų sriuba nekeptas tortas obuolių pyragas Paprasta moliūgų sriuba pomidorai pyragas raudonieji lęšiai riešutų sviestas rikota salotos sausainiai skrebutis sumuštiniai sumuštinis suomiški patiekalai sūrio pyragas takos tofu tortas trupininis pyragas tunas uogos varskėčiai varškė vištiena žiedinis kopūstas žuvis

Reikės:

800g vištienos šlaunelių mėsosDruskosPipirų100g džiūvėsėlių50g tarkuoto parmezano50g miltų2 kiaušinių3 šaukštų vandensAlyvuogių aliejaus (ar kitokio)Petražolių

Kepsnius kepiau iš ~800g vištienos šlaunelių mėsos. Mėsos gabalėlius pjaunu pusiau, bus nedideli kepsneliai 😉

Taip paruošiu visus mėsos gabalėlius.

Kai mėsa jau pasimarinavusi, galima kepti.

Į dubenį beriu 100g maltų džiūvėsėlių ir 50g tarkuoto parmezano – sumaišau.

50g miltų beriu į lėkštę.

Į dubenėlį įmušu 2 kiaušinius, pilu 3 šaukštus vandens – suplaku.

Į kepimo skardą įtiesiu kepimo popierių ir pašlakstau jį alyvuogių aliejumi (tinka ir kitoks aliejus).

Paruoštą mėsos gabalėlį apvolioju miltuose, pamirkau kiaušinių plakinyje ir džiūvėsėlių – sūrio mišinyje.

Taip paruoštas būsimas kepsnelis keliauja į kepimo skardą su kepimo popieriumi.

Taip paruošiu visus kepsnius – man pavyko 8 😊.

Kepsnelius gausiai pašlakstau alyvuogių aliejumi.

Kepsiu įkaitintoje 200C orkaitėje ~40min viršus apačia be vėjelio.

Iškeptus, gražiai apskrudusius kepsnius traukiu iš orkaitės ir pabarstau smulkintomis petražolėmis.

Prie kepsnelių patiekiau labai gardžių ir greitai pagaminamų burokėlių salotų receptas čia: https://www.maistomegeja.lt/greitos-virtu-burokeliu-salotos/

Vyriškai kompanijai dar išviriau bulvių košės – čia ji labai tiko.

Sultingas vištienos file kepsnys orkaitėje su pomidorais ir sūriu

Autorius apie receptą: Patikinu - kepsniai gaunasi sultingi ir minkšti, tik svarbiausia neperkepti ir bus tobuli.
Patikinu - kepsniai gaunasi sultingi ir minkšti, tik svarbiausia neperkepti ir bus tobuli.
Edita, Oditėlės blogas

AKCIJOS:

Rodyti akcijas

TAIPPaspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymąINGREDIENTAI:Porcijų skaičius: 4
2 vienetai vištienos krūtinėlės
5 vienetai vyšninių pomidorų
80 gramų fermentinio sūrio
1 vienetas kiaušinių
šiek tiek maltų džiūvėsėlių
šiek tiek džiovintų čiobrelių
šiek tiek druskos
šiek tiek juodųjų pipirų

Vištienos kepsneliai pagaminti orkaitėje

Nuo šiol taupioms virtuvės šeimininkėms nebereiks baimintis netikėtų svečių. Jos visada greitai galės paruošti užkandžių, kurie išgelbės bet kokioje situacijoje! Šiais laikais, kai gyvenimas vyksta labai greitai, iš šaldiklio išimtas ir vėl pašildytas maistas yra tarsi išsigelbėjimas. Bet jis yra neįkainojamas, kai gaminamas iš natūralių produktų. Be to, daug skanesnis už pusgaminius iš parduotuvės.

Vištienos kepsneliai – ryškus šio fakto patvirtinimas. Jų receptu pasidalijo žinoma maisto tinklaraštininkė Alina Fudy. Ji įrodė, kad skani gali būti net paniruota vištiena, prie kurios „McDonald’s“ restoranuose nusidriekia ilgos eilės. Orkaitėje kepti naminiai vištienos kepsneliai yra tokie pat skanūs, kaip ir kepti aliejuje.

Vištienos kepsneliai orkaitėje: kaip juos pagaminti

Šis patiekalas taps jūsų firminiu! Kepsnelius drąsiai galėsite užšaldyti namuose, savo šaldiklyje. Taigi, galėsite pasiruošti naminius pusgaminius ir iškepti tada, kai jų prireiks. Todėl visada turėsite gardžios vištienos atsargų, o joms paruošti reikės vos 15 minučių.

Sudedamosios dalys:

Paruošimas:

Susmulkinkite česnaką ir pagardinkite vištienos filė kartu su druska bei pipirais.

Įmaišykite 20 proc. riebumo grietinę, smulkintą česnaką ir prancūziškas garstyčias su grūdeliais.

Kruopščiai išmaišykite ir palikite marinuotis 30 minučių.

Įmuškite abu kiaušinius.

Vištienos filė apvoliokite kvietiniuose miltuose, tada kiaušinyje ir džiūvėsėliuose.

Jei norėsite užšaldyti kepsnelius, sudėkite juos ant padėklo viena eile. Tada įdėkite juos į šaldiklį. Kai kepsneliai sušals, sudėkite juos į plastikinį maišelį ir įdėkite atgal į šaldiklį.

Kai jų prireiks, išimkite iš šaldiklio. Sudėkite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi. Dėkite į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę 15 minučių.

Vištienos kepsneliai su sūriu orkaitėje

Šie vištienos kepsneliai su sūriu yra tikras atradimas! Jie iškepa sultingi, minkšti, pašildžius irgi būna skanūs. Naudojau vištienos krūtinėles. Patiekale nėra miltų.

Tiesa, naudojau šiek tiek majonezo. Galima dalį jo ar visą keisti grietine, graikišku jogurtu. Praėjusią savaitę majonezą maišiau su graikišku jogurtu – buvo irgi neblogai.

Vištienos kepsneliai su sūriu orkaitėjeAutorius : Skanauk su AušraIngredientaiGaminimasVištienos krūtinėlę nusausinti, perpjauti išilgai, tada dar į dvi dalis. Lengvai išmušti.Krutinėlę įtrinti prieskoniais, druska.Inde sumaišyti tarkuotą sūrį, majonezą.

Vištienos gabaliukus sudėti į aliejumi pateptą kepimo formą. Viršų aptepti sūrio ir majonezo mišiniu. Patogiau tą daryti su rankomis.

Kepti 190 laipsnių temp. 16-20 min., pabaigoje galima šiek tiek paskrudinti.

Panašūs receptai:

PARUOŠIMO BŪDAS:

Paruošimo laikas: Apie 45 min.

Vištienos krūtinėles perpjaukite išilgai - gausite 4 kepsnius. Kiekvieną apibarstykite džiovintais čiobreliais, pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.

Viename dubenėlyje išplakite kiaušinį, į kitą - suberkite džiūvėsėlius.

Vištienos kepsnius merkite į kiaušinio plakinį, apvoliokite džiūvėsėliuose ir sudėkite į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi.

Ant viršaus išdėliokite riekelėmis pjaustytus pomidorus, užberkite tarkuoto fermentinio sūrio ir kepkite 180 C laipsnių orkaitėje 15-20 minučių, arba kol kepsniai iškeps.