pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Šokoladinių sausainių receptai

Mūsų namuose šokolado ir saldainių būdavo gana dažnai. Būdavo todėl, kad man patikdavo turėti „kažką saldaus” tam atvejui, jei išauštų diena, kai to saldaus labai norėtųsi. O štai vyriškoji mūsų šeimos dalis tai jau šokolado akyse pakęsti negali. Tad dabar suprantat, kaip sunerimau, kai to šokolado poreikis užvaldė mane pačią nekontroliuojamai?

Bet radau gana greitai išeitį - tiesiog iškepiau klasikinių šokoladinių sausainių (chocolate chip cookies). Kad per maža to šokolado nepasirodytų, dar ir labai šokoladiniais gabalėliais paskaninau. Sausainiai tikriems šokolado fanams!

Šokoladiniai sausainiai su gabaliukais

Sausainiai su šokolado gabaliukais - mano vyro mėgstamiausi. Esu bandžiusi ne vieną ir ne du receptus (juos galite rasti šiame blog'e), tačiau šitas variantas mums patinka labiausiai.

Ingredientai:

  • 100 gr. tamsaus šokolado
  • 75 gr. rudojo cukraus
  • 75 gr. cukraus
  • 280 gr. miltų
  • 150 gr. šalto sviesto
  • 8 gr. kepimo miltelių
  • 1 kiaušinis
  • 2 gr. druskos

Gaminimo instrukcija:

  1. Dubenyje sumaišome visus birius produktus: miltus, druską, kepimo miltelius, baltą ir rudąjį cukrus.
  2. Tuomet sudedame kiaušinį.
  3. Kelias minutes pamaišę galiausiai sudedame sviestą.
  4. Pačioje maišymo pabaigoje į tešlą supilame kapotą šokoladą ir išmaišome.
  5. Jeigu matote, kad masė sunkiai rišasi, galite įpilti šaukštą ar du vandens.
  6. Ledų šaukštu ar rankomis formuojame aštuonis tešlos kamuoliukus. Vieno svoris - apie 90 gramų.
  7. Kamuoliukus dedame valanai atvėsti į šaldytuvą.
  8. Atvėsusius kamuoliukus sudedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos, lengvai delnu juos suspaudžiame.
  9. Kepam 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje su vėjelio funkcija 15-18 minučių.
  10. Skanaus!

Patarimai, pastebėjimai

Esu kepusi su didesniu ir mažesniu kiekiu šokolado. Man labiau patiko su daugiau šokolado. Bandžiau formuoti visokio dydžio sausainius: mažesnius (1 šaukšto dydžio), didesnius (2 1/2 šaukšto dydžio). Man skaniau valgosi didesni sausainiai, nors iš esmės, nuo to skonis nepriklauso.

Sausainių kepimo laikas priklauso ir nuo jų dydžio. Jei darysite didesnius, kepkite bent 12 minučių. Sausainiai iškepę, kai kraštai paruduoja, sausainiai išsipučia, viduriukas gali atrodyti minkštas. Galite naudoti tiek pienišką, tiek juodąjį šokoladą. Atminkit, kad su pienišku bus šiek tiek saldžiau. Beje, man skanesni visiškai atvėsę sausainiai, nes tuomet jaučiasi 'cieli' šokolado gabaliukai.

Mano recepto ir skonio vertinimas:

5/5. Tobula, būtinai kartosiu.

Kiti šokoladinių sausainių receptai

Receptas nr. 1

Ingredientai:

  • Sviestas
  • Rudasis cukrus
  • Baltasis cukrus
  • Kiaušinis
  • Miltai
  • Soda
  • Cinamonas
  • Druska

Gaminimo eiga:

  1. Dubenyje gerai išsukite sviestą, rudą ir baltą cukrų.
  2. Muškite kiaušinį, gerai išplakite.
  3. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, sodą, cinamoną ir druską.
  4. Suberkite į tešlą ir išmaišykite.
  5. Kepkite sausainius įkaitintoje orkaitėje 190ºC apie 10-12 minučių.

Klasikinis šokoladinių sausainių receptas

Sviestą palaikykite kambario temperatūroje, kad suminkštėtų. Mediniu šaukštu arba elektriniu plakikliu iki purios masės išsukite sviestą su milteliniu cukrumi. Suberkite miltus, kakavą, druską ir sodą. Sumaišykite tik kol susijungs ingredientai. Padalykite tešlą į tris dalis ir suformuokite maždaug 7 cm storio ritinėlius. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir 10 min. Įkaitinkite orkaitę iki 180°С temperatūros. Išdėliokite sausainius ant kepimo popieriumi išklotos skardos, kepkite apie 20 min. Kai sausainukai gražiai paruduos, išimkite skardą iš orkaitės ir palikite atvėsti. Tiekite su arbata, kava ar pienu.