pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Gardus Obuolių ir Varškės Pyragas: Lengvas Receptas

Ruduo - metas, kai namai prisipildo obuolių pyrago aromatu. Nors receptų yra daugybė, obuolių ir varškės derinys - vienas skaniausių. Šiame straipsnyje pasidalinsime receptu, kuris pasiteisino visu 100 procentų ir tikrai patiks kiekvienam.

Šis pyragas puikiai tiks prie kavos ar arbatos puodelio šaltais rudens vakarais. Drėgnas, keliasluoksnis, skirtingų tekstūrų pyragas dovanoja ypatingą pasimėgavimo patirtį. Obuolių ir varškės duetas pyragų receptuose visada pasiteisina. Patikėkite, kartosite!

Ingredientai

Pagrindui:

  • 100 g sviesto
  • 80 g cukraus miltelių
  • 100 g miltų

Varškės masei:

  • 500 g varškės kepiniams
  • 100 g cukraus
  • 2 kiaušiniai
  • 2 šaukšteliai vanilinio cukraus su natūralia vanile
  • 40 g kukurūzų krakmolo

Obuolių įdarui:

  • 2-3 obuoliai
  • 1 šaukštas sviesto
  • 1 šaukštas cukranendrių cukraus
  • 1 šaukštas cinamono
  • 1 šaukštas malto muskato riešuto

Papildomai reikės:

  • 3 šaukštų TICHĖ natūralaus mineralinio vandens
  • 1 šaukštelio DR. OETKER Madagaskaro Burbono vanilės ekstrakto su sėklomis
  • 8 šaukštų VILNIUS margarino „Kepiniams“
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • 1 ¼ stiklinės miltų
  • 200 ml grietinėlės 36 % rieb.
  • 4-5 šaukštų PAULUNS traškių javainių su cinamonu, obuoliais ir migdolais
  • 1 žaliosios citrinos
  • Žiupsnelio druskos

Gaminimo Eiga

Pagrindo Paruošimas

  1. Sviestą sukapokite kartu su cukraus milteliais ir miltais iki smulkių kruopelyčių.
  2. Suberkite jas į 22-24 cm skersmens apvalią formą ir gerai suspauskite.
  3. Kepkite įkaitintoje iki 180 °C orkaitėje 15 min.

Obuolių Įdaro Paruošimas

  1. Obuolius supjaustykite kubeliais.
  2. Pakaitinkite keptuvėje su sviestu ir cukranendrių cukrumi, kol truputį suminkštės.

Varškės Masės Paruošimas

  1. Varškę sumaišykite su kiaušiniais, vaniliniu cukrumi su natūralia vanile ir krakmolu.
  2. Jei norite, kad varškės sluoksnyje nesijaustų varškės gabalėlių, galite masę sutrinti blenderiu.

Pyrago Formavimas ir Kepimas

  1. Ant pakepto pagrindo sukrėskite obuolius, o ant viršaus - varškės masę.
  2. Kepkite 60 min. įkaitintoje iki 150 °C orkaitėje.

Alternatyvus būdas

  1. Kiaušinį, 1 šaukštą DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“, TICHĖ natūralų mineralinį vandenį, DR. OETKER Madagaskaro Burbono vanilės ekstraktą su sėklomis, tirpintą VILNIAUS margariną „Kepiniams“, kepimo miltelius ir miltus sumaišykite iki vientisos tešlos masės.
  2. Tešlą padėkite į šaldytuvą 2-3 valandoms susistovėti.
  3. Grietinėlę, cukrų ir varškę sutrinkite iki kreminės masės.
  4. Obuoliams pašalinkite sėklas ir supjaustykite plonais griežinėliais.
  5. Tešlą iškočiokite ir dėkite ant VORTEX kepimo popieriaus, tepkite varškės masę, sudėkite PAULUNS traškius javainius su cinamonu, obuoliais ir migdolais, pjaustytus obuolius, užberkite cukraus, cinamono ir malto muskato riešuto.
  6. Pyragą perkelkite į kepimo skardą ir sluoksniuokite dar kartą iškočiotą tešlą, sudėkite likusią trintą varškę, pjaustytus obuolius, užberkite cukraus, cinamono, malto muskato riešuto, užtarkuokite žaliosios citrinos žievelės ir užlenkite likusius tešlos kampučius.
  7. Kepkite orkaitėje 160 °C temp. apie 1 valandą.

Patarimai ir Gudrybės

  • Jei naudojate šlapią varškę, pyragas gali išbėgti kepant. Rinkitės sausesnę varškę.
  • Obuolius galite tarkuoti burokine tarka, jei norite, kad jie virstų obuoliene kepant.
  • Maišykite skirtingas obuolių rūšis, kad išgautumėte įdomesnę pyrago tekstūrą ir skonį.
  • Eksperimentuokite su prieskoniais, į varškės masę galite įberti šiek tiek muskato riešuto.

Kiti ingredientai

Obuolių pyragas su varške (kitas variantas):

  • 3 kiaušinių
  • 180 g cukraus
  • 180 g varškės
  • 180 g miltų
  • 100 g tirpinto sviesto
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • obuolių

Trapi tešla:

  • 250 g miltų
  • 100 g cukraus
  • truputį druskos
  • 125 g šalto sviesto
  • 2 - 4 v.š. ledinio vandens

Varškės įdaras:

  • Atskiriame baltymus nuo trynių
  • Varškę išplakame su grietinėle, pudingo milteliais, cukrumi ir kiaušinio tryniais

Gaminimo žingsniai:

  1. Iškočiojame tešlą taip, kad ja padengtumėme kepimo formos dugną ir sieneles.
  2. Ant tešlos supilame varškės masę.
  3. Kepame iki 180 C įkaitintoje orkaitėje ant apatinės lentynos maždaug 1 val., o tada dar 15 min.

Informacija apie receptą

Kategorija Miltiniai, kruopų patiekalai, Pyragai, tortai, sausainiai, Varškė, Obuoliai
Rekomenduojama Kalėdiniai patiekalai, Proginiai patiekalai
Gaminimo būdas Orkaitėje gaminamų patiekalų receptai

Šiandien iškepiau gardų obuolių ir varškės pyragą. Tad su malonumu pasidalinsiu receptu, kuris pasiteisino visu 100 procentų. Net neabejoju, kad jis jums patiks, nes tie, kurie jo ragavo, liko sužavėti skoniu.