Receptas pagal Jurgą
Ingredientai:
- 400 gramų kiaulės faršo
- 2 vienetai kiaušinių
- 1 vienetas svogūnų
- 100 gramų morkų (virtos)
- 100 gramų brokolių (virti)
- 6 vienetai pievagrybių
- 2 česnakų
- 4 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
- 1 stiklinė džiūvesėlių
- šiek tiek druskos
- šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
- šiek tiek aliejaus ((kepimui))
Paruošimo būdas:
Kiaulienos faršą suminkiau su 1 kiaušiniu, susmulkintu svogūnu, virtomis morkomis, brokoliais, pievagrybiais, išspaustu česnaku, druska bei pipirais. Iš gautos masės suformavau kepsnius ir apvoliojau juos paeiliui miltų bei kiaušinio plakinyje ir džiūvėsėliuose. Kepiau keptuvėje su aliejumi ir patiekiau su bulvių koše bei daržovėmis.
Skanaus! Autorius: Jurga
Alternatyvus Maltos Jautienos Kepsnio Receptas
Pas mus labiau įprastas maltos kiaulienos ar vištienos kepsnys vadinamas „netikru zuikiu”, nors ties forma panašumas ir baigiasi. Šis kepsnys yra šiuolaikinės amerikietiškos virtuvės produktas, vadinamas „mėsos kepalu” („meatloaf”) ir dažniausiai gaminamas iš maltos jautienos.
Ingredientai:
- 1 kg. maltos jautienos
- 250 ml. panko džiuvesėlių
- 1 didelio svogūno
- 2 kiaušinių
- 3 česnako skiltelių
- 1 arbatinio šaukštelio Vorčesterio padažo (Worcestershire)
- 60 ml. pomidorų padažo (kečupo)
- 3 šaukštų smulkiai sukapotų plačialapių petražolių
- 1 arbatinio šaukštelio džiovinto čiobrelio
- 1,5 jautienos sultinio kubelio
- 1 arbatinio šaukštelio šviežiai maltų juodųjų pipirų
- druskos
- alyvuogių aliejaus
Padažui:
- 120 ml. pomidorų padažo (kečupo)
- 2 šaukštai rudojo cukraus
- 1 šaukštas baltojo vyno acto
Gaminimo eiga:
- Orkaitę įkaitinkite iki 180'C. Indą, kuriame kepsite ištepkite alyvuogių aliejumi.
- Dubenėlyje sumaišykite visus padažui skirtus produktus ir atidėkite.
- Į didelį dubenį burokine tarka sutarkuokite svogūną, ant viršaus suberkite džiuvesėlius ir gerai išmaišykite, kad jie sugertų skystį. Tarkuotame svogūne išbrinkę džiuvesėliai yra viena iš minkšto bei sultingo kepsnio paslapčių, todėl nelengvinkite sau darbo juos supjaustydami.
- Nedideliame dubenėlyje išplakite kiaušinius, įtrupinkite sultinio kubelius ir maišykite, kol jie ištirps plakinyje.
- Į dubenį su išbrinkusiais džiuvesėliais sudėkite visus likusius kepsnio ingridientus bei supilkite išplaktus kiaušinius. Rankomis gerai išminkykite masę, kad visi produktai tolygiai pasiskirstytų.
- Nusiplaukite rankas, bet palikite jas šiek tiek drėgnas ir suformuokite kepaliuko formos kepsnį. Norėdami išvengti įtrūkimų kepimo metu, formuodami kepaliuką jį vis paspauskite iš šonų, o pačioje pabaigoje rankomis išlyginkite paviršių, kad jis būtų lygus ir glotnus.
- Kepsnį atsargiai perkelkite į aliejumi išteptą kepimo indą ir aptepkite puse kiekio padažo.
Iš nurodyto produktų kiekio Jūs pagaminsite vakarienę 8 žmonėms su vidutinio pajėgumo apetitu arba 6 su rimtesniu potencialu.
Receptas pagal Ritą
Ingredientai:
- 1 ir 1/3 kilogramo jautienos faršo
- 1 vienetas svogūnų
- 2 česnakų
- 0.5 stiklinės džiūvesėlių
- 200 mililitrų pieno
- 0.5 stiklinės pomidorų padažo
- 1 valgomasis šaukštas vorčesterio padažo
- 0.5 arbatinio šaukštelio druskos
- 0.5 arbatinio šaukštelio garstyčių
- šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
- šiek tiek šalavijų (džiovinti)
Paruošimo būdas:
Svogūną nulupti ir smulkiai supjaustyti. Česnaką sugrūsti. Sudėti į maltą jautieną svogūną bei česnaką, supilti pieną, Voršesterio padažą, sudėti šalavijus, druską, garstyčias, pipirus, džiūvėsėlius ir suminkyti į vientisą masę. Sudėti į aliejumi išteptą kepimo formą arba suformuoti į stačiakampį kepalą ant aliejumi pateptos skardos. Viršų aplieti pomodorų padažu (galima vartoti ir kitus padažus, pavyzdžiui, Barbekiu padažą) ir įkišti į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepti 60-75 min. Iškepus ištraukti ir leisti 5 min. praaušti. Praaušus išimti iš formos ir supjaustyti riekutėmis.
Šis patiekalas populiarus įvairiose šalyse - Vokietijoje, Belgijoje, Olandijoje. Į maltą jautieną dar galima įmaišyti maltos avienos ar kiaulienos.
Skanaus. Autorius: Rita
Štai keli receptai, kaip pasigaminti skanius maltos mėsos kepsnius. Eksperimentuokite su ingredientais ir atraskite savo mėgstamiausią variantą!