Daugelis iš mūsų mėgsta skanius kotletus, o dar labiau - sultingus. Lengvas paprastų ir sultingų kotletų gaminimo receptas pradžiugins jus ir jūsų šeimą.
Kotletas su bulvėmis - du viename
Šie kalakutienos kotletai labai patiks tiems, kas mėgsta prie patiekalo būtinai skanauti bulves, kaip garnyrą. Šį kartą bulvės "pasislėps" pačiame kotlete, todėl patiekalas gali vadintis "Du viename".
Bulvių paruošimas
- Bulves dėkite į puodą su vandeniu ir įberkite druskos.
- Puodą uždenkite, užvirkite, sumažinkite ugnį iki mažos ir virkite uždengę dangtį, kol bulves bus galima lengvai persmeigti šakute.
- Bulves išimkite iš puodo ir sutrinkite.
- Įmaišykite maždaug trečdalį pakepintų svogūnų.
- Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Salotos
Gamindama tokias salotas aš visada renkuosi pačias mažiausias įmanomas bulves.
Suplėšykite salotų lapus, sumaišykite su šviežiais žalumynais ir apšlakstykite aliejumi.
Padažai salotoms
Česnakinis padažas salotoms su majonezu ir grietine - tai gardus ir universalus padažas, kuris ne tik praturtina salotas, bet taip pat gali būti naudojamas kaip padažas prie keptos mėsos, žuvies ar net bulvių patiekalų.
Garstyčių ir parmezano padažas salotoms - tai idealus pasirinkimas, siekiant suteikti salotoms turtingą ir intensyvų skonį.
Šis padažiukas labai tinka su žuvies patiekalais, sūriais varškėčiais, grikių blynais, cukinijų-bulvių blynais arba naminiais bulvių traškučiais.
Padažo ingredientai:
- 5 valg. š. majonezo
- 1 valg. š. grietinės
- 1 valg. š. tarkuoto parmezano sūrio
- 1 arbat. š. garstyčių
Kiti patiekalai prie kotletų ir salotų
Cukinijų ir varškės blyneliai su tzatziki padažu yra puikus pasirinkimas tiems, kurie ieško lengvo, bet sočio patiekalo. Šis derinys atkeliavo iš Viduržemio jūros virtuvės su lietuvišku prieskoniu.
Toks užkandžių padėklas man asmeniškai tikrai nuostabus. Kaip itin didžiulei graikiškos virtuvės gerbėjai, tai tiesiog negali nepatikti...
Tzatziki - tai graikiškas jogurto ir agurkų padažas, kuris puikiai tinka su kepta mėsa, daržovių, bulvių patiekalais ar tiesiog kaip užkandėlė su šviežiomis daržovėmis.
Souvlaki vištiena su česnakine tortilija, tzatziki ir pomidorais - tai klasikinis graikiškas patiekalas su lietuviškais akcentais, kuris jūsų namuose sukurs tikrą Viduržemio jūros atmosferą.
Rytų Europos virtuvės įkvėpimai
„Pirkėjai linkę vis labiau eksperimentuoti su receptais. Tradicinius patiekalus dažnai paskanina įmantresniais pagardais, įkvėpimo semiasi dairydamiesi į kitų šalių receptus ir juos pritaiko savo virtuvėse.
Tradiciniai patiekalai skirtingose šio regiono šalių virtuvėse taip pat yra ganėtinai panašūs, jeigu lietuviai gamina koldūnus su mėsa, grybais ar varške, tai Lenkijoje gaminami jų pusbroliai pierogi, o Ukrainoje varenyky. Šie virtiniai taip pat dažnai įdaromi mėsa, virtomis bulvėmis, netgi kopūstais ar uogomis.
Pavyzdžiui, jeigu Lietuvoje balandėliai patiekiami su bulvėmis ir grietine, tai Ukrainoje mėgstamas saldžiarūgštis padažas.
Žinoma, Rytų Europoje populiarūs ir bulvių patiekalai - nuo mišrainių su bulvėmis iki blynų, apkepų.
Šiuose kraštuose taip pat vyrauja mėsos valgiai - kotletai, įvairiausi kepsniai, šaltiena, dešrelės.