pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Sriuba Iš Vytinto Kaulo Receptas

Vokiečiai ypač mėgsta tirštą žirnių sriubą su dešra, nes ji pirmiausia asocijuojasi su manais ir tėvais - būtent šį patiekalą jie kažkada vaikystėje valgė gimdytojų namuose.

Dėl tokios naminės sriubos net labiausiai užimtas verslininkas ir itin nepriklausomas vaikas ras bendrą kalbą prie padengto stalo.

Gaminimo eiga:

  1. Žirnius iš anksto užmerkite.
  2. Supjaustykite norimo dydžio gabalėliais dešrą, morkas ir svogūnus.
  3. Visus šiuos produktus iš eilės apkepkite keptuvėje.
  4. Iš mėsos išvirkite sultinį ir į jį suberkite pusę žirnių.
  5. Kai jie išvirs, suberkite likusius.
  6. Po pusvalandžio suberkite kubeliais supjaustytas bulves, dar po 20 minučių - apkepintą dešrą su morkomis ir svogūnais.

Kitas vytinto kumpio receptas

Noreciau ir as pasidalinti su jumis vytinto kumpio receptu.

  1. Nusiperku visa galini kiaulienos kumpi (apie 13-14 kg).
  2. Paemu apie 2kg druskos, 300g maltu juoduju pipiru, 1 pakelis lauro lapu ir daug daug smulkintu cesnaku.
  3. Viska sumaisau ir itrinu kumpi.
  4. Kelias dienas laikau namie (dideleje voneleje), veliau isnesu i vesesne vieta, laikau dar apie 10-12 dienu (vartau kumpi kas antra diena).
  5. Paskui paemu visa kumpi ir pakabinu ant didelio kablio, apdengiu marle ir po kokiu 3 men - skanaus.
  6. Dziovinu kumpi antrame aukste prie kamino, ziema jis neapsildomas (gyvenamas tik vasara).

Gavau si recepta is savo krikstamotes ir jau du metus praktikuoju. Kol kas isdziovinau 3 kumpius. Viskas puikiausiai isisudo, nepelyja. Labai skanu vasara, kai atsiranda pirmieji agurkeliai.

Visiems, kas ragavo mano kumpi labiausiai patiko .Dar noreciau pamineti, kad geriausia tokiam kumpiui buna minusine temperatura, tada saltis istraukia visa nereikalinga dregme is mesos.

Žirnių sriuba su vytintu kumpiu

Ingredientai:

  • Porai: 1.00 vnt.
  • Druska: 1.00 arbat. š.
  • Kumpis (vytintas): pagal skonį
  • Morkos: 1.00 vnt.
  • Saliero stiebas: 1 vnt.
  • Bulvės: 2-3 vnt.
  • Svogūnai: 1 vnt.
  • Alyvuogių aliejus: 1 valg. š.
  • Džiovinti prieskoniai: pagal skonį
  • Malti juodieji pipirai: pagal skonį
  • Garstyčios: 1 arbat. š.
  • Švieži krapai: pagal skonį

Gaminimo eiga:

  1. Nuplautus žirnius suberkite į dubenį, užpilkite sultiniu ir porą valandų mirkykite.
  2. Kumpį supjaustykite juostomis, paskrudinkite jas sausoje keptuvėje. Palikite atvėsti.
  3. Morką nuskuskite, nuplaukite, sutarkuokite šiaudeliais. Saliero stiebą supjaustykite griežinėliais, nuskustas bulves - kubeliais. Nuluptus svogūnus susmulkinkite.
  4. Puode įkaitinkite šaukštą alyvuogių aliejaus. Sudėkite smulkintus svogūnus, morkas, salierų stiebus ir 5 minutes pakepinkite.
  5. Suberkite džiovintus prieskonius, išmaišykite, kepinkite dar penkias minutes.
  6. Supilkite sultinį su žirniais. Kai užvirs, ugnį sumažinkite iki vidutinės ir virkite, kol žirniai suminkštės.
  7. Suberkite smulkintas bulves, pagal skonį įberkite maltų juodųjų pipirų, druskos. Virkite apie 10 minučių.
  8. Nukėlusi nuo ugnies, įmaišykite šaukštelį garstyčių.
  9. Į kiekvieną sriubos dubenėlį įdėkite po kelias skrudinto kumpio riekeles, užberkite šviežių smulkintų krapų.

Šis receptas leidžia jums pasigaminti skanią ir sočią sriubą su vytinto kumpio akcentais.