Panašūs receptai
KEPTŲ MOLIŪGŲ SRIUBA SU VIŠTIENOS KUKULIAIS
RINTA MOLIŪGŲ SRIUBA
VIŠTIENOS IR LĘŠIŲ SRIUBA
Keptų moliūgų sriuba su vištienos kukuliais ir grietinėle
Turkiška lęšių ir ryžių sriuba
Lengvai paruošiama meksikietiška vištienos sriuba su tortilijos traškučiais ir avokadais
Trinta keptų moliūgų sriuba su krevetėmis
TRINTA PIEVAGRYBIŲ SRIUBA PAGAL JELENĄ
Trinta brokolių - špinatų sriuba
Aštri trinta moliūgų sriuba
Tiršta vištienos ir voveraičių sriuba su kreminiu sūriu
Pagaliau. Savaitgalis, per kurį nebėgam tekini, lyg bijotume kažką svarbaus praleisti. Sekmadienis, skirtas buvimui (ir tin-gė-ji-mui!) namuose. Jei vasarą toks laiko švaistymas veltui būtų tiesiog nedovanotinas, rudenį gyvenimas bent truputį sulėtėja. Be jokios sąžinės graužaties. Vien tam, kad rastume laiko obuolių pyragams. Mėtų arbatai. Šildančioms sriuboms.
Noriu jums papasakoti apie dar vieną – tobulą! – sriubą.
Gali būti, kad su sezonais ji šiek tiek prasilenkia. Bet jei dar pavyko šviežių voveraičių surasti man, gal pavyks ir jums?
Mėgstu tirštas sriubas: arba trintas, arba tokias, primenančias kone troškinį. Kai puode kepiau svogūnus, morkas ir voveraites, kad jūs žinotumėt, kaip dieviškai kvepėjo namai! Dar į sriubą bėriau vištienos gabalėlių, bulvių, džiovintų čiobrelių. Prieš pat jai baigiant virti – pora šaukštų pomidorų pastos sodresniam skoniui, indelis mažesnio riebumo „Philadelphia Light“ kreminio sūrio ir stiklinė grietinėlės maloniam sriubos švelnumui, kremiškumui ir skonio pilnumui.
Kantriai išlaukiau, kol išvirusi sriuba pusvalandį „pailsės“ uždengtame puode, kol visi skoniai susijungs į harmoningą visumą. Rezultatas pranoko lūkesčius! Tiršta, soti, labai kvapni, sodraus skonio sriuba. Man rodos, ingredientai kalba patys už save?
Tebūnie tai sriuba, subalansuota sekmadieniams. Jaukiems šeimos pietums ir namus užpildančiam klegesiui. Skanaus!
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.Svogūną susmulkinti kubeliais. Pievagrybius supjaustyti griežinėliais. Paprikas susmulkinti nedideliais gabalėliais. Moliūgą supjaustyti vidutinio dydžio gabaliukais.
Į puodą pilti aliejų, dėti sviestą ir ištirpinti. Suberti svogūną, 4-5 min. apkepti, tuomet sudėti paprikas ir dar pakepti apie 2-3 minutes. Sudėti vištieną, maišant pakepti iki nebebus rausva. Sukrėsti pievagrybius, įspausti česnaką ir pakepti iki kol grybai sukris.
Į puodą dėti pomidorų padažą, išmaišyti. Sudėti moliūgus ir užpilti sultinį, įberti pagal skonį druskos. Sultinio kiekį galima reguliuoti pagal norimą sriubos tirštumą - jei norisi skystesnės, įpilkite daugiau.
Sriubą virti apie 15-20 min. iki moliūgas suminkštės.Tada supilti grietinėlę, pagardinti pipirais, išmaišyti, dar pavirti porą minučių ir tiekti. Patiekiant galima pabarstyti čiobreliais, petražolėmis ar kitais žalumynais.
GAMINIMO EIGA
1. Puode virš vidutinio dydžio ugnies ištirpinkite sviestą. Suberkite nedideliais kubeliais supjaustytą svogūną, labai mažais kubeliais supjaustytą morką ir vis maišydami pakepinkite, kol daržovės suminkštės.
2. Voveraites labai gerai nuvalykite, nuplaukite. Didesnes perpjaukite į dvi ar keturias dalis. Suberkite į puodą su svogūnais ir morkomis. Uždenkite dangčiu ir patroškinkite kelias minutes, kol voveraitės išskirs sultis ir suminkštės.
3. Suberkite mažais gabalėliais supjaustytą vištieną ir pakepinkite, kol mėsa pabals. Pagardinkite čiobreliais, druska ir pipirais. Išmaišykite.
4. Suberkite vidutinio dydžio kubeliais supjaustytas bulves, sudėkite lauro lapelius, supilkite sultinį. Kaitinkite, kol užvirs. Tuomet sumažinkite ugnį, uždenkite puodą dangčiu ir virkite apie 8-15 minučių, kol bulvės suminkštės. Virimo laikas priklausys nuo bulvių kubelių dydžio. Neleiskite joms pervirti.
5. Bulvėms išvirus, sudėkite į puodą pomidorų pastą, kreminį sūrį, supilkite grietinėlę. Maišydami pakaitinkite, kol sūris ištirps ir sriuba dar kartą užkais. Nuimkite nuo ugnies. Išimkite lauro lapelius.
6. Leiskite sriubai uždengtame puode pastovėti dar 20-30 minučių, tuomet patiekite.
7. Patiekite sriubą su šviežiomis bandelėmis, papuoškite šviežių čiobrelių šakelėmis.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Philadelphia Lietuva“.
#reklama #philadelphia #philadelphialietuva
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.Iš sultinio išimti vištieną, atsidėti, o sultinį perkošti.Švariame puode įkaitinti aliejų. Jame apkepinti kubeliais smulkintą likusį svogūną iki auksinės spalvos. Dėti smulkiai kapotą česnaką ir pakepinti apie minutę, kol paskleis malonų kvapą. Sudėti griežinėliais pjaustytą morką, nuskustą ir stambiais kubeliais pjaustytą bulvę ir viską 2-3 minutes pakepti. Tuomet sudėti kubeliais smulkintą moliūgą ir dar porą minučių apkepinti.
Vištieną išskirstyti šakutėmis arba supjaustyti nedideliais gabalėliais. Sudėti į sriubą, supilti grietinėlę ir dar kartą užvirinti.
Patiekiant tinka pabarstyti žalumynais.Patarimai:Grietinėlės tinka tiek riebi, tiek liesesnė. Jos kiekį galite koreguoti savo nuožiūra. Jeigu nevartojate pieno produktų, grietinėlę galite keisti kokoso pienu.