Sultinga vištienos krūtinėlė orkaitėje su citrininiu padažu
Be didesnio vargo paruošiama sultinga vištienos krūtinėlė orkaitėje su citrininiu padažu. Tikras išsigelbėjimas neturint laiko ar tingint gaminti ką nors sudėtingesnio!
Vištienos krūtinėlė neabejotinai yra populiariausias mano šeimos vakarienių ingredientas. Vištiena kinietiškai, pesto makaronai, spagečiai su sezamų padažu, kepti ryžiai ar mėsos kukuliai – tai tik keletas mūsų mėgstamiausių vištienos patiekalų.
Nors visi šie receptai yra ganėtinai paprasti ir greiti, kartais visi neturime laiko ar tingime gaminti ką nors sudėtingesnio. Tuomet tikru išsigelbėjimu tampa be didesnio vargo paruošiama sultinga vištienos krūtinėlė orkaitėje su citrininiu padažu.
Pabrėžiu – sultinga! Juk niekas nenori valgyti sausos vištienos krūtinėlės… Todėl aš ją marinuoju gardžiame citrininiame padaže ir kepdamas atlieku kelis esminius žingsnius, kad ji iškeptų sultinga. Šiame recepte pasidalinsiu jais ir su jumis!
Sudėtis
- Vištienos filė - 2 vnt. (500–600 g)
- Druska - pagal skonį
- Lauro lapai - 1-2 vnt.
- Svogūnai - 0,5-1 vnt.
- Morkos - 1 vnt.
- Salierai - 2x2 cm gabalas.
- Krapai - 1-2 vnt.
- Nuplaukite vištienos krūtinėlę ir be riebalų ir skaidulų.
- Supilkite vandenį į puodą ir užvirinkite. Vandens lygis keptuvėje turėtų šiek tiek padengti krūtines.
- Įdėkite vištienos filė į verdantį vandenį ir vėl užvirkite. Putų ir purvo pavidalo ant vandens paviršiaus, jis turi būti pašalintas šaukštu.
- Pridėkite lauro lapą, visą svogūną, morkų gabalėlį į puodą, druskykite. Be to, jei pageidaujate, galite pridėti pipirų, salierų, kelių kelių krapų šakų krūva, todėl ją bus lengviau gauti. Virti 15-20 minučių po virimo, palikite mėsą atvėsti ir prisotinti skoniu dar 15-20 minučių sultinyje, vištiena pasirodys minkšta.
Kad vištienos krūtys būtų sultingos, naudokite šaldytą mėsą, kuri nėra užšaldyta.
Vištienos krūtinėlė yra tikras dietos produktas, tai patvirtina gydytojų, mitybos specialistų, profesionalių kulinarijos specialistų išvados. Ir sultinys su krūtimi taip pat yra labai naudingas, todėl sunkių ligų atveju rekomenduojama valgyti gydymo metu. Krūtį galima skirti ir vaikams, ir vyresnio amžiaus žmonėms. Tačiau ilgalaikis terminis apdorojimas gali išnykti. Todėl, kiekvienas meilužis, kuris rūpinasi sveika mityba Jūsų šeima, svarbu žinoti, kiek kepti vištienos krūtinėlės.

Kaip virti vištienos krūtinėlės
Produktai
Vištienos krūtinėlė - 1 vnt
Įlankos lapai - 1 vnt
Prieskonių juodieji pipirai - 3 žirniai
Vanduo - 1 litras
Druska - pagal skonį
Kaip virti vištienos krūtinėlės puode
1. Jei krūtys yra užšaldytos, palikite jį kelias valandas kambario temperatūros atitirpinimui.
2. kruopščiai nuplaukite krūtinę, iš jos pašalinkite odą ir riebalus.
3. Supilkite krūtinę šaltas vanduo , vanduo turėtų visiškai padengti vištieną.
4. Padėkite keptuvę ant didelio karščio, užvirinkite sultinį iki virimo, įpilkite druskos ir prieskonių.
5. Uždarykite ugnį ramiai, mažai virkite krūtinę, kol oda virinama 30 minučių, be odos 25 minučių. Jūs galite pagreitinti krūtų virimą iki 20 minučių, jei jį perpjaukite per pusę.
6. Įdėkite vištienos krūtinėlę ant lėkštės, ji yra pasirengusi valgyti arba naudoti kituose receptuose.
Kaip virti vištienos krūtinėlės lėtoje viryklėje
1. Ištirpinkite ir nuplaukite vištienos krūtinėlę.
2. Druska, sezonas.
3. Siųskite krūtinę į daugiakanalį, visiškai užpildydami jį vandeniu.
4. „Quenching“ režime kepkite krūtinę pusvalandį.
Kaip virti vištienos krūtinėlės lėtoje viryklėje
1. Ištirpinkite, nuplaukite, druskinkite ir pagardinkite vištienos krūtinėlę.
2. Į daugiakančio indą įpilkite 1 litrą šalto vandens.
3. Padėkite krūtinę ant stovo.
4. Kepkite vištienos krūtinėlę 40 minučių „Steamer“ režimu.
Kaip virti vištienos krūtinėlės mikrobangų krosnelėje
1. Nuplaukite krūtinę, druską, sezoną ir įdėkite indą, skirtą mikrobangų krosnelei.
2. Visiškai užpildykite krūtinę vandeniu.
3. Nustatykite mikrobangų krosnelę 800 W 5 minutes ir užvirkite.
4. Po verdančio virimo vištienos krūtinėlė 10-15 minučių.

Ar tai jau skaitei?
Atraskite kitus, įdomius straipsniusGydytojai pasakė, kas neturėtų valgyti sviesto
Kodėl pyragaičius reikėtų valgyti ribotais kiekiais?
Kaip išsirinkti tinkamą kivį parduotuvėje ir kodėl vaisius reikia valgyti šaltuoju metų laiku?
Kaip apsaugoti duoną nuo pelėsio naudojant vieną daržovę: šeimininkė dalijasi savo paslaptimi
Tai naujienų portalas, skirtas tiems, kurie ieško kokybiškos ir patikimos informacijos. Mūsų tikslas – pateikti aktualią, objektyvią ir naudingą informaciją apie Lietuvoje bei pasaulyje vykstančius įvykius, technologijas, sveikatos patarimus, gyvenimo būdo naujienas ir daug kitų temų, kurios svarbios šiuolaikiniam žmogui.

Krūtys gali būti skirtingos
Prieš galvodami apie tai, kiek laiko ruošti vištienos krūtinėlę, reikia žinoti, kokie viščiukai jums pasirodė. Jei tai yra broilerių vištiena, virimo laikas bus būtent tai, ką mes jau nurodėme. Bet jei turite vištienos broilerių, galite saugiai pridėti 10-15 minučių į kiekvieną valgio rūšį. Bet jūs galite būti sugautas ir vištiena, kuri gyveno 2-3 metus. Čia būtina jį virti iki pusvalandžio. Bet įsivaizduokite, kiek vitaminų ir maistinių medžiagų liks mėsoje tokiu ilgu kepimu. Toks vištiena gali būti tik marinuota ir troškinta.
Vištienos filė yra labai patogu naudoti gaminant įvairius patiekalus. Tai gali būti pjaustymas, salotos, keptuvės, picos ir kt. Paprastai salotų receptuose reikia virti mėsą. krūties? Šiame procese nieko nėra sunku. Apie tai pasakysime straipsnyje, taip pat apie tai, ką galima paruošti iš šio produkto.
Kepimo vištienos krūtinėlė nėra sunku. Ši mėsa yra beveik pasiruošusi valgyti. Jums tereikia laikyti terminis apdorojimas . Pažymėtina, kad vištienos mėsa priklauso dietiniams produktams. Tai dar vienas pliusas, kuriame kalbama apie šios konkrečios rūšies pasirinkimą.
Kaip krūties? Ant ugnies uždėkite vandens puodą. Nuplaukite mėsą ir įdėkite jį į keptuvę, kai vanduo virsta. Į vandenį įpilkite druskos. Kad vištienos krūtinėlė taptų kvapnesnė, galite naudoti bet kokius prieskonius ar prieskonius. Jei ketinate naudoti pabaigoje gautą sultinį, rekomenduojame išpjauti svogūnus, nulupti, bet nesmulkinti. Taip pat galite pridėti morkų, kurios supjaustytos dideliais gabaliukais, o vištienos krūtinėlė virinama 30 minučių. Tačiau laikas priklauso nuo gabalų dydžio. Virškinimo mėsa neturėtų būti.
Dabar žinote, kaip virti vištienos krūtinėlės. Sudarykite savo receptus. Vištiena puikiai tinka su daržovėmis, patiekalais. Jis gali būti patiekiamas su grietinės, majonezo ir česnako padažu, vadinamu tozhluk.

Vištienos krūtinėlė kepta su grybais
Toks patiekalas negali būti sugadintas ar išdžiūvęs!
Reikės: 1 vištienos krūtinėlės, 200 g pievagrybių, 2 v.š. tarkuoto sūrio, 1 svogūno, 3 v.š. kefyro, 1 a.š. garstyčių, prieskonių ir žolelių.
Paruošimas: Sumaišykite kefyrą, garstyčias, prieskonius ir kapotas žoleles. Vištieną supjaustykite, išskleiskite kaip knygą, išmuškite ir vieną pusę patepkite marinatu. Ant viršaus dėkite tarkuotą sūrį ir pakepintus grybus bei svogūnus, susukite krūtinėlę į vyniotinį ir sandariai suvyniokite į foliją. Kepkite 45-50 minučių 180 laipsnių orkaitėje.

