pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Gimtadienio pietų receptai: idėjos ir įkvėpimas šventiniam stalui

Gimtadienis - ypatinga šventė kiekvienam - tiek suaugusiems, tiek ypač vaikams. Kartą per metus švenčiame šią ypatingą dieną ir norime, kad ji būtų įsimintina visomis prasmėmis. Taigi kvieskimės draugus ir artimuosius gimtadienio pietums ar vakarienei.

Idėjos vaikų gimtadienio stalui

Kai ruošiame gimtadienio stalą vaikams, gimtadienio patiekalai turi būti spalvingi ir greitai bei paprastai suvalgomi. Vaikai labai judrūs, todėl geriausia jiems paruošti įvairių užkandžių ir desertų stalą. Tai įvairūs sumuštinukai, picos, tortilijos, keptos bulvytės, naminiai mėsainiai, keksiukai, saldainiai, sausainiai, vaisių kokteliai, vaisių salotos ir, aišku, tortas. Vaikai bus sužavėti!

Idėjos suaugusiųjų gimtadienio stalui

Suaugusiems reikia šiek tiek rimtesnio stalo. Suaugusiujų gimtadienio patiekalai - ne tik užkandžiai ir karališkas desertas, bet ir proginis pagrindinis karštas patiekalas. Čia jau norisi kažko įdomaus, neeilinio, labai gardaus ir, aišku, estetiškai, progiškai atrodančio.

Receptų įkvėpimas

Receptai skirti palengvinti gimtadienio šventės galvosūkį - ką pagaminti?

  • Kaip pagaminti šokoladinį pyragą be cukraus? O be mums įprastų kvietinių miltų? Lengvai.
  • Gardi kreminė kepintų morkų sriuba - jau ant mūsų stalo.
  • Užtepėlė - vienas iš greičiausiai paruošiamų užkandžių.
  • Prabangūs burnoje tirpstantys kokoso pyragaičiai - ypatingoms progoms!
  • Nuostabus triušio kepenėlių paštetas!
  • Tegyvuoja obuolių ir morkų salotos su salieru!
  • Sekmadienio receptas - pikantišku kiaulienos faršu įdaryti romėnų salotos lapai.
  • Kaip gardžiai paruošti kiaulienos liežuvį? Aplink delikatesinę mėsytę tereikia skonį paryškinsiančių produktų.
  • Super geras, greitas makaronų receptas. Vienas du ir vakarienė paruošta!
  • Labai gardus, sotus ir greitai pagaminamas maltos jautienos troškinys su pupelėmis ir konservuotais pomidorais.
  • Lazanija be makaronų? Taip😊. Baklažanų lazanija ar baklažanų apkepas - kaip pavadinsi - nepagadinsi.
  • Cannelloni makaronus esu gaminusi su įvairiais įdarais ir padažais, bet šis receptas mūsų šeimoje populiariausias.
  • Moliūgų sezonas pačiame įkarštyje🙂… Tad kviečiu pasigaminti labai gardžią ir lengvai pagaminama moliūgų - daržovių sriubą.
  • Na, prisipažinkite - ar mėgstate cukinijas? O ar mėgstate kotletus?
  • Na ką man dabar daryt, kad aš labai mėgstu grikius?🙂 Nieko daryt nereikia, reikia valgyt, ar ne?
  • Nuostabaus skonio, tirštas, saldžiarūgštis obuolių padažas (čatnis), puikiai derantis prie vištienos ar mėsos patiekalų.
  • Ar jau prisivalgėte cukinijų? O gal vis dar sukate galvą, ką čia iš jų pagaminti?
  • Kaip pagaminti gardžias tortilijas?
  • Jei vis dar sukate galvą, ką gaminti ir kur dėti alyvinius obuolius?
  • Labai skanūs ir greitai pagaminami mėsos suktinukai. Suktinukus galima gaminti tiek iš sprandinės, tiek iš nugarinės.
  • Skani, sultinga vištiena, kepta ant žarijų - daugelio svajonė 😀… Kaip tokią pagaminti? Labai paprastai!
  • Mmmm… kokie gardūs šie vieno kąsnio užkandžiai su karamelizuotais svogūnais.
  • Puikiausi vieno kąsnio užkandžiai su lašiša ir vynuogėmis!!! Neragavote?
  • Labai gardus, sotus ir gražus užkandis su lašiša.
  • Ooo mama tu čia kaip šefas pagaminai, tikrai… gražu ir skanu - sako sūnus 😅.
  • Ar galima sušių pasigaminti namuose? Tikrai taip😉! Siunčiu jums labai paprastą ir nesudėtingą receptą.
  • Skaniausios brusketos su alyvuogėmis ir razinom.
  • Labai gardi, greitai, lengvai pagaminama, pikantiška kiaušinių ir sūrio užtepėlė su česnakais 👍.
  • Skanus ir lengvai pagaminamas tortas skaičiai !!! Vietoj skaičių galima gaminti raides ar kitokias norimas formas.
  • Mėgstate čeburekus, bet neturite laiko ruošti tešlą? Turiu jums pasiūlymą - čeburekai kitaip.
  • Lengviau pagaminamo šilto (o gal šalto) užkandžio ir būti negali.
  • Dalinuosi labai greitai pagaminamo ir puikiai įvertinto tortuko receptu 😉.

Dienos pietų pasiūlymai Vilniuje

Šiandien daugelis mūsų per gimtadienį užsakome kavines, restoranus, sodybas ir ten sukviečiame savo draugus ir artimuosius - tuomet mums nereikia rūpintis gardžiais gimtadienio patiekalais, nes už mus viskas būna pagalvota.

Prieš 2,5 metų pietus pradėję ruošti J. Jasinskio gatvėje, šiandien „Pietausim“ jau trečią savaitę prie stalo kviečia ir dirbančius Sporto g. apylinkėse. Čia renkasi norintys pavalgyti greitai, skaniai ir išeiti pamiršę alkio jausmą. Anot įmonės direktoriaus Sauliaus Šaltenio, jei kitiems dienos pietūs yra suprantami kaip sandėliuko likučių išvalymas, pietūs jiems yra pagrindinė ir visų svarbiausia veikla.

„Pietausim“ - tai vienas iš nedaugelio tik dienos pietums duris atveriančių greito maisto linijos restoranų Vilniuje su plačiu meniu pasirinkimu. „Turim visko. Kadangi dažnai keičiame maistą, turime ir tradicinių patiekalų, ir indiško maisto, pavyzdžiui, sviestinė višta penktadieniais. Yra ir mėsainių, cepelinų, balandėlių“, - pasakoja S. Šaltenis.

Įstaiga atsiveria tik pietų metu: iki tol tuščia, o per pietus sausakimša. Pietūs. Galima rinktis iš dviejų sezoninių sriubų bei užsisakyti tik pusę porcijos. Dienos gėrimo kaina - 1 Eur (valgant karštą patiekalą sriubai ir gėrimui taikoma 0,50 Eur nuolaida). Taip pat yra ir du salotų su mėsa ar žuvimi pasirinkimai. Prie keturių karštų dienos patiekalų siūlomi keturi garnyrai (pavyzdžiui, keptos bulvės, bulvių košė, ryžiai, keptos daržovės) ir trys salotų rūšys (pavyzdžiui, morkų, kopūstų, burokėlių). Norintys daugiau garnyro ar salotų, turi tik paprašyti - bus įdedama tiek, kiek norėsite.

Nuo 14:15 val. visi karšti patiekalai parduodami po 2 Eur. Daugiausia pasirinkimų turėsite, jei ateiste pietauti 11:00-13 val.

Populiariausi patiekalai: laisvasis Kijevas ir lazanija.

Eilės. Eilių tiek J. Jasinskio g., tiek Sporto g. būna beveik visada, bet praėjusią savaitę pietavę Saulius Šaltenis ir jo pavaduotoja Agnė Saldauskaitė-Čegė pasakoja skaičiavę, kad eilėje, kurioje prieš juos stovėjo 25 žmonės, jie užtruko 12 minučių. Eilės čia juda greitai, o ir vietos visiems užtenka (kad ši sistema nesutriktų, čia nėra pardavinėjama kava), nes pietaujantys vidutiniškai užtrunka apie 10 minučių.

Vieta populiari tarp šalia esančių įmonių darbuotojų. Vieno jų paklausus, kodėl eina būtent čia, atsakė, kad aplink nėra panašios vietos pietums ir kaina pakankamai gera.

„Pietausim“ manifestas. „Gaminame tai, ką valgome patys. Siūlome tik tą dieną pagamintą maistą.“

Maistą galima ir išsinešti. Atsiskaitymai priimami tik banko kortele.

Darbo laikas: Pirmadienį-penktadienį: 11-14:30 val.

Dienos pietų pasiūlymai „Pietausim“ restorane:

  • Salotos su lašiša. Patiekiamos su alyvuogių aliejaus ir citrinos sulčių padažu. Kaina - 3,50 Eur
  • Cezario salotos. Yra visko, ko reikia Cezariui: vištienos filė, duonos skrebučiai, šoninė, „Džiugo“ sūris, įvairių salotų lapai, ančiuvių padažas. Kaina - 3,50 Eur
  • Lašišos kepsnys. Lašiša marinuota citrinos sultyse ir imbiere. Keptas su „teriyaki“ glazūra. Kaina - 4 Eur
  • Laisvasis Kijevas. Visiems puikiai žinomas Kijevas.