Šis morkų pyragas ypatingas, nes kas paragauja, sustoti negali. Tekstūra drėgna, labiau panaši į pyragaičių. Aš asmeniškai po kelių bandymų pasirinkau keksų formas. Patraukliau atrodo ir labai patogiai valgosi. Prieš vakarėlius kepu net kelis kartus, nes juos tiesiog nušluoja nuo stalo. Paįvairinimui prieš kepdama viršų pabarstau kokoso drožlėmis. Suteikia puikų prieskonį ir dailiai atrodo.
Ingredientai
- 550 g morkų (~5 didelės)
- 150 ml agavų sirupo (jei neturite, galite pakeisti 150 g nerafinuoto cukraus)
- 120 g avižų miltų
- 90 g sviesto natūralaus
- 4 vnt kiaušinių
- 1 a. š. kepimo miltelių (nebūtina)
- 0,2 g vanilės natūralios, nebūtina
Paruošimas
- Suplakite kiaušinius kartu su agavų sirupu.
- Morkas sutarkuoti smulkia trintuve (bulvine) arba jei turite žaliavalgišką trintuvą - tiesiog sutrinkite.
- Sviestą ištirpinti vidutinėje temperatūroje.
- Visus produktus sudėkite į morkas, gerai išmaišyti ir sudėti į formą.
- Kepti ~50 min. iki +175 C įkaitintoje orkaitėje.
Pasiruošimas: 20 min.
Iš viso: 1 val. 10 min.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Šis morkų pyragas pagamintas be pridėtinio cukraus ir su labai mažu riebalų kiekiu, todėl vienas jo gabalėlis turi viso labo 135 kalorijas bei pasižymi 7 gramais baltymų. Jis taip pat yra idealus laikyti šaldytuve, taigi visada po ranka turėsite greitus pusryčius prieš skubant į darbą. Jeigu norite, siūlome eiti iki pat galo ir pagardinti morkų pyragą riešutų sviestu, bananais ir žiupsneliu chia sėklų.
Maistinė vertė (vienai porcijai):
- Kalorijos: 173kcal (9%)
- Angliavandeniai: 21g
- Baltymai: 4g
- Riebalai: 9g
- Sočiosios riebalų rūgštys: 4g
- Cholesterolis: 71mg
- Natris: 149mg
- Kalis: 204mg (10%)
- Skaidulos: 2g (6%)
- Cukrūs: 11g (44%)
- Vitaminas A: 7924µg (991%)
- Vitaminas B6: 1mg (71%)
- Vitaminas B12: 1µg (40%)
- Vitaminas C: 3mg (4%)
- Vitaminas D: 1µg (20%)
- Vitaminas E: 1mg (8%)
- Vitaminas K: 7µg (9%)
- Kalcis: 53mg (7%)
- Varis: 1mg (100%)
- Folio rūgštis: 19µg (10%)
- Geležis: 1mg (7%)
- Manganas: 1mg (50%)
- Magnis: 22mg (6%)
- Fosforas: 100mg (14%)
- Selenas: 8µg (15%)
- Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Kitas morkų pyrago receptas su avižomis
Sunku patikėti, kad šis morkų pyragas su avižomis gali būti toks draugiškas kalorijų atžvilgiu, tačiau patikėkite - šis desertas yra visiškai sveikas užkandis dienos pradžiai.
Ingredientai
Morkų pyragas ir jo ingredientai (9 gabalėliams):
- 200 g 100 proc.
Viską gerai išmaišykite ir sudėkite masę ant kepimo skardos. Leiskite masei atvėsti 1 valandą šaldytuve, jog avižos galėtų sugerti dalį skysčių.
Atvėsus, įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros pagal Celsijų ir kepkite 25 minutes.
Iškepus, atsargiai patraukite kepimo popierių ir leiskite pyragui atvėsti prieš supjaustant jį į 9 dalis. Likusią dalį sudėkite į oro nepraleidžiantį maišelį ir palikite šaldytuve.
Jeigu patieksite pyragą iš karto, papuoškite jį mūsų pasigaminamu riešutų sviestų. Dėka mūsų žemės riešutų sviesto miltelių, galite mėgautis riešutų sviestu su 70% mažiau riebalų. Ar gali būti geriau?