pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Lengvi Pietūs: Greiti ir Gardūs Receptai Jūsų Šeimai

Kuo palepinsite save ir savo šeimą šiandien? Siūlome šūsnelį receptų, kuriems įgyvendinti neprireiks itin daug laiko, todėl galėsite ir toliau tingiai mėgautis vasarišku oru.

Avokadų salotos su saulėje džiovintais pomidorais

Ingredientai:

  • Avokadai: 1 vnt.
  • Aliejus: 1 valg. š.
  • Citrinos: 1 vnt. (1 valg. š. sulčių)
  • Svogūnai: 1 vnt.
  • Druska: 1 arbat. š.
  • Pipirai: 1 arbat. š.
  • Bazilikai: 1 arbat. š.
  • Cukrus: 1 arbat. š.

Gaminimo eiga:

  1. Svogūną nulupkite, smulkiai sukapokite ir sumaišykite su kapotais saulėje džiovintais pomidorais bei smulkintais avokadais.
  2. Padažui skirtus produktus sudėkite į aukštą indą ir išplakite elektriniu plakikliu iki vientisos masės.

Varškės blyneliai

Ingredientai:

  • Svogūnai: 1 vnt.
  • Paprikos: 1 vnt.
  • Agurkai: 2 vnt.
  • Citrinos: 1 vnt. (2 valg. š. sulčių)
  • Petražolės: 1 valg. š.

Gaminimo eiga:

  1. Visus recepte nurodytus produktus, išskyrus agurkus, sudėkite į indą ir sutrinkite elektriniu maišikliu.

Keptos krevetės su prieskoniais

Ingredientai:

  • Svogūnai: 20 g (2 valg. š. susmulkintų)
  • Kalendros: 1 valg. š.
  • Pipirai: 1 arbat. š.

Gaminimo eiga:

  1. Sudėkite krevetes, grūstus pipirus, supilkite sojų padažą ir kepkite dar kelias minutes.

Ryžiai su kumpiu ir daržovėmis

Ingredientai:

  • Kiniški prieskoniai: 1 arbat. š.

Gaminimo eiga:

  1. Užvirkite vandenį, pasūdykite, suberkite ryžius ir virkite neuždengę puodo ir nemaišydami 8 minutes. Suberkite šaldytus žirnelius ir virkite dar 2 minutes.
  2. Kol virs ryžiai, susmulkinkite papriką, juostelėmis supjaustykite kumpį ir plonytėmis riekelėmis česnako skilteles. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite papriką, česnaką ir kumpį.
  3. Kiaušinius išplakite, pilkite į keptuvę ir kepkite, kol plakinys sukrekės. Suberkite prieskonius ir ryžius su žirneliais.

Omletas su sūriu ir mėtomis

Gaminimo eiga:

  1. Į dubenį įmuškite kiaušinius ir išplakite iki putų. Suberkite smulkintas mėtas.
  2. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, pakaitinkite, kol suputos, tada supilkite plaktus kiaušinius, tolygiai paskirstykite judindami keptuvę.
  3. Per tą laiką sutarkuokite sūrį ir pabarstykite omletą. Kepkite dar 2-3 minutes, kol sūris išsilydys. Kilstelėję vieną keptuvės kraštą perlenkite omletą pusiau ir leiskite jam nuslysti į lėkštę.

Avižiniai blyneliai su pievagrybių padažu

Ingredientai:

  • Druska: 2 arbat. š. (1 arbat. š. į tešlą, 1 arbat. š. į padažą)
  • Juodieji pipirai: 1 arbat. š. (0,5 arbat. š. į tešlą, 0,5 arbat. š. į padažą)
  • Svogūnai: 1 vnt.
  • Sviestas: 1 vnt.

Gaminimo eiga:

  1. Iš vakaro avižinius dribsnius užpilkite pienu ir vandeniu. Išmaišykite, uždenkite maistine plėvele ir palaikykite šaldytuve per naktį.
  2. Kitą dieną į dubenį su avižiniais dribsniais suberkite miltus, įmuškite kiaušinius, suberkite prieskonius. Išmaišykite.
  3. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir iškepkite apvalius blynelius. Iš kiekvienos pusės kepkite po porą minučių, kol gražiai apskrus.
  4. Kol kepate blynelius, paruoškite padažą. Keptuvėje ištirpinkite gabalėlį sviesto. Suberkite į jį smulkintą svogūną ir mažais kubeliais supjaustytą kumpelį. Pakepinkite, kol svogūnai suminkštės.
  5. Sudėkite riekelėmis supjaustytus pievagrybius ir pakepinkite porą minučių, vis pamaišydami. Supilkite grietinėlę, suberkite kapotus krapus, pagardinkite druska ir pipirais. Maišydami pakaitinkite dar kelias minutes, kol pievagrybiai suminkštės.
  6. Iškeptus avižinius blynelius patiekite su pievagrybių padažu.

Salotos su braškėmis ir fetos sūriu

Ingredientai:

  • Braškės: 10 vnt.
  • Aliejus: 3 valg. š.
  • Migdolai: 1 valg. š.
  • Medus: 1 arbat. š.

Gaminimo eiga:

  1. Gražgarstes ir špinatus nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir išdėliokite į kelis dubenėlius. Sūrį nuvarvinkite, supjaustykite nedideliais kubeliais. Braškes nuplaukite, nuskabykite, perpjaukite pusiau, išdėliokite ant salotų ir fetos, gausiai pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
  2. Paruoškite užpilą: migdolus paskrudinkite sausoje keptuvėje ir sumalkite. Medų ištirpinkite virš garų arba kambario temperatūroje. Česnakus sutraiškykite česnakų spaustuvu ir sumaišykite su aliejumi, balzaminiu actu, garstyčiomis ir medumi. Užpilą pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir bent 10 min. palaikykite, kad susimaišytų skoniai.

Šalti spagečiai su ančiuviais ir alyvuogėmis

Ingredientai:

  • Alyvuogės: 12 vnt.
  • Pomidorai: 2 vnt.
  • Ančiuviai: 6 vnt.
  • Actas: 1 valg. š.

Gaminimo eiga:

  1. Spagečius išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, pomidorą - kubeliais, alyvuoges - per pusę.
  2. Į dubenį sudėkite alyvuoges, pomidorus, ančiuvius, kaparėlius, papriką, supilkite aliejų ir vyno actą.
  3. Išvirtus makaronus, kol karšti, dėkite į dubenį su produktais ir viską gerai išmaišykite. Paragaukite, jei reikia, pagardinkite druska ir pipirais.

Vištienos blauzdelės su šparaginėmis pupelėmis

Ingredientai:

  • Apelsinai: 1 vnt.
  • Citrinos: 1 vnt.
  • Balzaminis padažas: mėgstamo pagal skonį 1 vnt.

Gaminimo eiga:

  1. Viščiukų blauzdeles nuplaukite ir nusausinkite. Mėsą nupjaustykite nuo kaulų, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
  2. Paruoškite marinatą: apelsino ir citrinos žieveles nutarkuokite ir sumaišykite su išspaustomis apelsino sultimis, aliejumi, garstyčiomis, balzaminiu actu, aitriąją paprika. Marinatu užpilkite mėsą ir palaikykite apie valandą.
  3. Tada iškepkite ant grotelių ir sudėkite į lėkštes. Šparagines pupeles atšildykite, pakaitinkite garuose ir patiekite šalia vištienos. Pagaminsite per 15 min.

Makaronų salotos su tunu ir alyvuogėmis

Ingredientai:

  • Tunas: 1 vnt.
  • Citrinos: 1 vnt.

Gaminimo eiga:

  1. Makaronus išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, nukoškite ir atvėsinkite. Tuną ir alyvuoges labai gerai nuvarvinkite. Slyvinius pomidorus supjaustykite ketvirčiais.
  2. Makaronus, tuną, pomidorų ketvirčius ir alyvuoges išdalykite į salotų dubenėlius. Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
  3. Paruoškite padažą: česnaką nulupkite, smulkiais sukapokite, sumaišykite su citrinų sultimis, aliejumi, druska ir cukrumi. Paruoštu padažu apliekite salotas.

Salotos su lašiša ir daržovėmis

Ingredientai:

  • Salotos: 1 vnt.
  • Sūris: 1 vnt.
  • Garstyčios: 1 valg. š.
  • Citrinos: 1 vnt.
  • Medus: 1 valg. š.

Gaminimo eiga:

  1. Suplėšytas salotas gražiai išdėliokite lėkštėje, ant jų dėkite smulkintas daržoves, lašišos gabalėlius, alyvuoges.

Midijos su citrinžole ir kokosų pienu

Ingredientai:

  • Midijos: 1 vnt.
  • Vynas: 125 st.
  • Druska: 1 arbat. š.
  • Citrinos: 1 vnt.
  • Pipirai: 1 arbat. š.
  • citrinžolės pagal skonį 1 arbat. š.
  • Rytietiškas žuvų padažas 2 valg. š.
  • Rozmarinai: 1 arbat. š.

Gaminimo eiga:

  1. Krevetes išlukštenkite.
  2. Svogūną ir česnakus nulupkite, susmulkinkite. Aitriąją papriką išvalykite, irgi susmulkinkite. Viską pakepinkite gerai įkaitintame aliejuje. Kai prieskoninės daržovės suminkštės, sumeskite pomidorus, žirnelius ir dar 3 min. pakaitinkite.
  3. Tiekite su citrinų sultimis apšlakstytais avokadais, rozmarinų šakele ir baltos duonos skrebučiu.

Grikių blyneliai su daržovėmis

Ingredientai:

  • Kiaušiniai: 2 vnt.

Gaminimo eiga:

  1. Grikių kruopas išvirkite žiupsneliu druskos pasūdytame vandenyje. Svogūną sukapokite nedideliais kubeliais, morką sutarkuokite. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir pakepinkite, kol daržovės suminkštės.
  2. Išvirtus grikius sumaišykite su pakepintomis daržovėmis. Įmaišykite šiek tiek pertrintą varškę. Įmuškite kiaušinius, supilkite pieną ir išmaišykite. Galiausiai suberkite miltus, kario miltelius, maltus juoduosius pipirus ir pagardinkite druską pagal skonį. Išmaišykite.
  3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Šaukštu semkite masę ir dėkite į keptuvę, formuodami nedidelius blynelius. Apkepkite iš abiejų pusių po kelias minutes, kol gražiai apskrus.
  4. Patiekite nedelsiant su šviežiomis daržovėmis, salotomis ar mėgstamu padažu.

Moliūgų ir lęšių sriuba

Ingredientai:

  • Svogūnai: 1 vnt.
  • Alyvuogių aliejus: 7 valg. š.

Gaminimo eiga:

  1. Puode įkaitinkite alyvuogių aliejų, berkite svogūnus ir pakepinkite, kol pradės gelsti - apie 4 minutes. Tada suberkite moliūgo kubelius, pakepkite minutę, suberkite lęšius, supilkite vištienos sultinį ir leiskite ramiai virti apie 25-30 minučių.
  2. Kai moliūgas bus minkštas ir lęšiai išvirę, sutrinkite sriubą elektriniu trintuvu, pagardinkite kokoso pienu, citrinos sultimis, pipirais, gal dar trupučiu druskos, jei sultinys nebuvo labai sūrus.
  3. Pagardui elektrine trintuve sumalkite kalendrą ir moliūgo sėklas drauge su alyvuogių aliejumi. Pagardinkite druska, pipirais.
  4. Pilkite sriubą į lėkštes, apšlakstykite pagardu ir mėgaukitės.

Baltųjų pupelių sriuba su morkomis

Ingredientai:

  • Imbieras: 2 valg. š.
  • Muskatas: 0.50 arbat. š.
  • Migdolai: 4 arbat. š.

Gaminimo eiga:

  1. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite smulkintą svogūną, imbierą, česnaką ir viską kepkite apie 5 minutes arba tol, kol suminkštės. Įmaišykite muskato riešutus ir pakepkite dar 1 minutę.
  2. Supilkite sultinį, suberkite susmulkintas morkas, baltąsias pupeles su skysčiu, tuomet uždenkite dangčiu ir troškinkite apie 20-25 minutes arba tol, kol morkos truputį suminkštės.
  3. Trečdalį gauto sriubos mišinio išimkite į atskirą indą, o likusią dalį sutrinkite maisto smulkintuvu. Tuomet viską vėl sudėkite į keptuvę ir kaitinkite tol, kol užvirs.
  4. Sriubą patiekite papuošę smulkintais imbierais bei muskato riešutu.

Blyneliai su sūriu

Ingredientai:

  • Aliejus: 3 valg. š.

Gaminimo eiga:

  1. Šių blynų tešlą pravartu ruošti naudojant elektrinį plaktuvą, nes tešla turi būti labai glotni ir vientisa, jei tokio neturite, tiks ir šakutė, tačiau darbuokitės ja intensyviai. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, krakmolą, kiaušinius, pieną, vandenį, lydytą sviestą ir cukrų. Labai gerai išplakite, kad nebūtų jokių gumuliukų. Leiskite tešlai pastovėti bent valandą (arba uždenkite ir dėkite nakčiai į šaldytuvą).
  2. Maždaug 10 min. prieš kepant blynus į tešlą suberkite ir kepimo miltelius, labai gerai išmaišykite.
  3. Įkaitinkite didelę blynams kepti skirtą keptuvę ant vidutinės ugnies, patepkite trupučiu aliejaus ir samčiu pilkite tešlos, sukiokite keptuvę, kol tešla pasiskirstys per visą dugną, ir dėkite kepti.
  4. Kai viena pusė apkeps, apverskite blyną ir ant viršutinės pusės užberkite šiek tiek goudos sūrio (jei nenorite sūrio, galite šio žingsnio ir atsisakyti. Valgykite blynus karštus, su mėgstamais priedais (jei nenaudojate sūrio).

Daržovių blyneliai

Ingredientai:

  • Bulvės: 3 vnt.
  • Cukinijos: 1 vnt.
  • Svogūnai: 1 arbat. š.
  • Miltai: 2 valg. š.
  • Aliejus: 2 valg. š.
  • Krapai: 1 valg. š.
  • Citrinos sultys: 1 arbat. š.

Gaminimo eiga:

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180C laipsnių temperatūros. Kepimo skardą išklokie pergamentiniu popieriumi.
  2. Cukinijas stambiai sutarkuokite ir nuspauskite, pašalindami perteklinį skystį. Bulves ir svogūną sutarkuokite burokine tarka.
  3. Dubenyje suplakite kiaušinius, sudėkite tarkuotas cukinijas, bulves ir svogūnus, įberkite druskos ir pipirų, suberkite miltus ir sumaišykite tešlą. Jei tešla pernelyg skysta ir vandeninga, įdėkite daugiau miltų.
  4. Skardoje esantį pergamentinį popierių pašlakstykite aliejumi. Šaukštu formuokite blynus skardoje. Blynų viršų pašlakstykite dar trupučiu aliejaus ir pašaukite į orkaitę. Kepkite apie 30-40 minučių, arba kol blynai gražiai apskrus.
  5. Kol blynai kepa pasigaminkite padažą. Varškę gerai sutrinkite ir sumaišykite su grietinėle, kol gausite vientisą tirštą padažą. Suberkite kapotas petražoles, česnakus, druską ir pipirus, įlašinkite kelis lašus citrinos sulčių, galite įberti šiek tiek cukraus skoniui subalansuoti. Paragaukite ir pataisykite skonį taip, kad jums patiktų.

Grikių salotos su daržovėmis ir bazilikais

Ingredientai:

  • Citrinos: 1 vnt.
  • Druska: 0.50 arbat. š.

Gaminimo eiga:

  1. Pirmiausia paruoškite grikius - juos galite berti dar į neverdantį vandenį. Šiam užvirus sumažinkite ugnį ir palikite virti 7-8 minutes. Po 6 minučių pirmąkart paragaukite ir kai jausite, jog grikiai išvirę, nusunkite bei atidenkite juos.
  2. Salotų dubenyje sumaišykite grubiai supjaustytus bazilikus ir kitas žoleles, agurkus, pomidorus, saulėje džiovintus pomidorus, citrinos sultis ir alyvuogių aliejų. Gerai išmaišykite, suberkite grikius ir vėl išmaišę pagardinkite druska ir pipirais.
  3. Prieš skanaudami leiskite salotoms-košei kelias minutes pastovėti.

Moliūgų apkepas su sūriu

Gaminimo eiga:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C laipsnių temperatūros.
  2. Supjaustykite moliūgą maždaug 1,5 cm storio griežinėliais.
  3. Plačią kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, patepkite aliejumi, sudėliokite vienu sluoksniu moliūgo griežinėlius, pabarstykite druska ir pipirais ir kepkite apie 20 min., kol taps minkšti ir pradėję skrusti.
  4. Į nedidelį prikaistuvį supilkite pieną, sudėkite sviestą, visą sūrį ir ant labai mažos ugnies pakaitinkite, kol sūris ištirps. Sudėkite į gautą mišinį apie 2/3 šakute sutrinto kepto moliūgo, pamaišykite, kol gausite tirštą gelsvą padažą.
  5. Pagal instrukcijas ant pakuotės išvirkite makaronus, nusunkite, suberkite į didelį dubenį, ant viršaus pilkite sūrių-moliūgo padažą ir labai gerai išmaišykite.
  6. Pilkite gautą makaronų masę į sviestu pateptą ir džiūvėsėliais pabarstytą kepimo formą aukštesniais kraštais. Ant viršaus padėliokite likusių kepto moliūgo gabalėlių, pabarstykite džiūvėsėliais.
  7. Kepkite orkaitėje apie 15 min., kol viršus paskrus. Visai į pabaigą galite įjungti grilio funkciją.

Vištiena su kuskusu ir šafranu

Ingredientai:

  • Vištiena: 10 vnt.
  • Druska: 0.50 arbat. š.

Gaminimo eiga:

  1. Vištieną įtrinkite druska, pipirais, smulkintu čiobreliu ir traiškytu česnaku. Tuomet ją sudėkite į grilio keptuvę ir kepkite apie 3-5 minutes iš abiejų pusių.
  2. Per tą laiką į verdantį vandenį suberkite šafraną, sumaišykite ir palaukite, kol vanduo nusidažys. Tuomet į vandenį suberkite kuskuso kruopas, šiek tiek druskos, pipirų ir uždenkite dangčiu. Leiskite viskam pastovėti kelias minutes ir vėliau atidengę sudėkite sviestą. Viską vėl gerai išmaišykite.
  3. Statykite ant ugnies ir maišant pavirkite apie 7 minutes.

Troškinys su pupelėmis

Ingredientai:

  • Svogūnai: 1 vnt.
  • Druska: 0.50 arbat. š.

Gaminimo eiga:

  1. Nedideliame puode įkaitinkite aliejų. Sudėkite svogūnus ir česnakus, pakepinkite iki minkštumo. Sudėkite maltą mėsą ir 3-5 minutes pamaišydami pakepinkite (jei per sausa - galima įpilti šiek tiek verdančio vandens).
  2. Supilkite pomidorus savo sultyse, pupeles, prieskonius ir uždengę troškinkite ant vidutinės ugnies (kad kunkuliuotų) apie 20 minučių.
  3. Patiekdami apibarstykite smulkintu sūriu. Beje, visada galima pritaikyti šį troškinį savo skoniui. Aš nemėgstu kukurūzų, tai jų nededu. O galima. Kaip ir įvairių žalumynų bei natūralaus smulkinto čili pipiro.

Grikių apkepas su kefyru

Ingredientai:

  • Kefyras: 2 st.
  • Morkos: 1 vnt.
  • Aliejus: 1 valg. š.

Gaminimo eiga:

  1. Grikius biriai išvirkite - kruopos gali būti dar vos kietokos, tad užteks virti 6-7 min. Nukoškite, perpilkite į didelį dubenį ir palikite kiek pravėsti.
  2. Kiaušinius paplakite, svogūną bei morką (jei ją naudojate) nulupkite ir supjaustykite kubeliais, taip pat supjaustykite ir šoninę ar lašinukus.
  3. Keptuvėje įkaitinkite taukus ar aliejų ir suberkite svogūnus, morkas ir lašinukus/šoninę, pakepinkite, kol svogūnas taps perregimas, o lašinukai/šoninė kiek paskrus.
  4. Suberkite į grikius keptuvės turinį, supilkite kiaušinius, kefyrą ar rūgpienį, pasūdykite.
  5. Verskite gautą masę į riebalais pateptą kepimo indą (ar puodą, kurį galima dėti į orkaitę).
  6. Dėkite į iki 180 C temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite 40-50 min. Valgykite su grietine, kefyru ar kitais mėgstamais priedais.

Makaronų apkepas su sūriu ir pomidorų padažu

Ingredientai:

  • Cukrus: 0.50 arbat. š.

Gaminimo eiga:

  1. Išvirkite makaronus, kad jie dar būtų kiek kietoki (al dente) ir palikite kelioms minutėms, kad kiek pravėstų.
  2. Stambiai sutarkuokite abiejų rūšių sūrį.
  3. Dideliame dubenyje sumaišykite makaronus, sūrį bei apkepui skirtą grietinėlę ir verskite į sviestu pateptą kepimo indą, išlyginkite viršų.
  4. Kepkite 180 C temperatūroje 20-30 min - kol viršus gražiai apskrus.
  5. Padažui pomidorų pastą pakaitinkite su prieskoniais (ragaukite, ar netrūksta saldumo, cukraus gali reikėti ir daugiau) ir užbalinkite grietinėle.
  6. Pjaustykite apkepą gabaliukais, užpilkite padažu ir patiekite.

Kiaulienos troškinys su daržovėmis

Ingredientai:

  • Druska: 0.50 arbat. š.

Gaminimo eiga:

  1. Kiaulieną švariai nuplaukite, nusausinkite ir apkepkite iš visų pusių keptuvėje apie 10 minučių.
  2. Susmulkinkite nuplautas daržoves - česnaką, svogūną, cukiniją, sutarkuokite morką. Tada dėkite daržoves į keptuvę su mėsa. Berkite prieskonius ir viską gerai išmaišykite.
  3. Visą mišinį pakepinkite apie 5 minutes ant silpnos ugnies ir tuomet pilkite grietinę, trintus pomidorus, alyvuogių aliejų ir pagardinkite sultiniu. Gerai išmaišykite ir uždengę dangčiu troškinkite maždaug pusvalandį ant silpnos ugnies.
  4. Pagamintą troškinį patiekite su ryžiais ar šviežiomis bulvėmis.

Makaronai su tunu pomidorų padaže

Ingredientai:

  • Svogūnai: 1 vnt.

Gaminimo eiga:

  1. Smulkiai supjaustykite svogūną. Storadugnėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir suberkite svogūnus. Maišydami kepinkite ant vidutinės ugnies, kol taps permatomi ir suminkštės - apie 5 min. Įberkite žiupsnį juodųjų pipirų, čili paprikos dribsnius, kaparėlius, supilkite konservuotus pomidorus (jei naudojate konservuotus nepjaustytus, šiek tiek patraiškykite juos keptuvėje šakute). Kaitinkite padažą ant vidutinės ugnies apie 10 min., paragaukite - jei jis atrodo kiek rūgštokas, įberkite šiek tiek cukraus.
  2. Kol padažas burbuliuoja, užkaiskite didelį puodą vandens, pasūdykite, užvirkite ir pagal instrukcijas išvirkite makaronus.
  3. Makaronams baigiant virti grįžkite prie padažo: išimkite iš skardinės tuną ir pasmulkinkite jį, kad būtų nedideli gabaliukai. Suberkite juos į padažą ir dar pakaitinkite, kad spėtų pašilti. Jei labai mėgstate alyvuoges, šį padažą į virimo pabaigą galite paskaninti ir jomis.
  4. Nukoškite makaronus, dėkite į lėkštę, užpilkite padažo, išmaišykite, pabarstykite parmezanu, kapotomis petražolėmis ar baziliku. Skanaus!

Bulvių ir moliūgų apkepas

Ingredientai:

  • Bulvės: 4 vnt.
  • Sviestas: 2 valg. š.

Gaminimo eiga:

  1. Moliūgą ir nuskustas bulves sutarkuokite stambia (burokine) tarka. Svogūnus nulupkite supjaustykite, apkepkite svieste ir supilkite į tarkuotų bulvių ir moliūgų masę.
  2. Kiaušinius išplakite ir supilkite į masę, suberkite miltus, pagardinkite pipirais, pagal skonį pasūdykite. Išmaišykite.