pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Tortilijų Įdarai su Vištiena: Lengvi ir Skanūs Receptai

Tortilijos ir ką su jomis galima nuveikti virtuvėje, nemažai daliai lietuvių jau senokai nėra paslaptis. Pats metas išbandyti puikų patiekalą, kurio galbūt dar neragavote (o gal mėginote kitokias jo variacijas).

Tortilijos su Kepta Vištiena ir Daržovėmis

Tortilijos su kepta vištiena ir daržovėmis - fantastiškai skanios ir sočios, tikiu, kad patiks visiems! Mūsų šeimoje jos populiarios dar ir todėl, kad kiekvienas galim susisukti tokią tortiliją, kokios norisi. Ar mėgstat tokius tortilijų suktinukus? Išbandykit!

Pikantiška ir sultinga vištiena, kremiški avokadai, minkšti pomidoriukai, saldūs kukurūzai, gaivus graikiško jogurto padažas. Dera tobulai!

Ingredientai:

  • Vištienos filė
  • Saldieji kukurūzai
  • Pomidorai
  • Avokadai
  • Graikiškas jogurtas
  • Prieskoniai (druska, pipirai, česnako granulės, svogūno granulės)
  • Tortilijos

Paruošimas:

  1. Iškepkite vištieną ir daržoves. Priklausomai nuo oro ar galimybių, vištieną ir daržoves kepkite ant grotelių arba orkaitėje.
  2. Jei kepsite orkaitėje, įkaitinkite ją iki 180 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios).
  3. Ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos išdėliokite vištienos gabalėlius, saldžiuosius kukurūzus, pomidorus.
  4. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, kol daržovės suminkštės, o vištienos vidinė temperatūra pasieks 74 °C.
  5. Paruoškite avokadus.
  6. Paruoškite padažą.
  7. Ant tortilijos centro paskleiskite dosnų šaukštą trintų avokadų.
  8. Dėkite saujelę vištienos gabalėlių, saldžiųjų kukurūzų, kelis perpus perpjautus keptus pomidorus.

Įdarą galite papildyti mėgstamais priedais, įvairiausiais produktais - nuo mėlynųjų svogūnų iki pomidorų ir t.t. Padažas pikantiškas, ryškaus skonio - patiks mėgstantiems česnakus.

Vištienos Kesadilijos su Daržovėmis ir Mangais

Kesadilijos yra vienas populiariausių Tex Mex virtuvės patiekalų. Ir ne veltui - šis patiekalas ne tik labai skanus, bet ir pagaminamas greitai ir lengvai, o įdarai žavi savo įvairove. Šiandien siūlau išbandyti šiek tiek egzotiškesnę kesadilijų variaciją, kurioje tobulai dera vištiena, daržovės ir mangai. Jei mėgstate patiekalus, kuriuose sūrūs ingredientai derinami su saldžiais - jums tikrai patiks!

Ingredientai:

  • 8 tortilijos
  • Aliejus kepimui
  • 400 g vištienos filė
  • 1 raudonosios paprikos
  • 2 skiltelės česnako
  • 1/2 mango
  • 100 g konservuotų kukurūzų
  • 1 pakuotės Fajita prieskonių mišinio
  • 2 v.š. Salsa padažo

Paruošimas:

  1. Į keptuvę dedame nedideliais kubeliais pjaustytą vištieną ir iškepame.
  2. Į keptuvę beriame paprikos kubelius, įtarkuojame česnaką ir kepiname dar kelias minutes.
  3. Į keptuvę beriame kubeliais smulkintą mangą, kukurūzus.
  4. Suberiame prieskonius, išmaišome ir kepiname viską dar minutę.
  5. Supilame padažus, išmaišome.
  6. Sutarkuojame sūrį.
  7. Ant kiekvienos tortilijos vienos pusės dedame po porą šaukštų įdaro, užbarstome sūrio, užlenkiame kita tortilijos puse.
  8. Tokius tortilijos “pusmėnulius” dedame į keptuvę ir kepiname ant vidutinės ugnies po 2-3 minutes iš abiejų pusių.
  9. Iškepusius tortilijų “pusmėnulius” supjaustome į tris dalis.

Tortilijos su Vištiena ir Špinatais

Ingredientai:

  • Pilno grūdo tortilijos
  • Špinatai
  • Vištienos krūtinėlė
  • Sūris

Vištienos Marinatas:

  • Sojos padažas
  • Laimo sultys
  • Rudas cukrus
  • Medus
  • Sutrintas česnakas
  • Džiovinta paprika

Paruošimas:

  1. Sumaišykite visus vištienos marinatui skirtus ingredientus iki vientisos masės ir įtrinkite vištos krūtinėlę.
  2. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros. Kepkite išmarinuotą vištos krūtinėlę apie 25-30 minučių, kol bus pilnai iškepusi ir gražiai apskrudusi. Neperkepkite ir neleiskite išsausėti.
  3. Ant pilno grūdo tortilijų, jų centre, dėkite po saują špinatų. Ant jų paskirstykite vištos krūtinėlę.
  4. Įkaitinkite sausą keptuvę. Apkepkite suktinukus po porą minučių iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus, o sūris viduje išsilydys.

Pikantiškas Graikiško Jogurto Padažas

Ingredientai:

  • Graikiškas jogurtas
  • Česnako granulės
  • Svogūno granulės
  • Citrinų sultys
  • Druska
  • Pipirai
  • Krapai
  • Petražolės

Paruošimas:

  1. Visus ingredientus sumaišykite.
  2. Supilkite padažą į sandariai užsidarantį indelį ar stiklainėlį ir laikykite šaldytuve.